image

Middelburgse woningcorporatie schakelt systemen uit na inbraak op mailaccount

woensdag 30 november 2022, 11:15 door Redactie, 2 reacties

De Middelburgse woningcorporatie Woongoed heeft systemen uitgeschakeld nadat een aanvaller toegang had gekregen tot een e-mailaccount van de corporatie. Hierdoor was Woongoed afgelopen maandag en vrijdag telefonisch niet bereikbaar. De inbraak werd vorige week donderdag ontdekt. Vervolgens verstuurde de aanvaller een phishingmail binnen de corporatie, die door een oplettende medewerker werd opgemerkt.

"Omdat dit een beveiligingsincident betreft zijn de reguliere systemen uit voorzorg gestopt. Er is geen aanleiding om te vrezen dat deze getroffen zijn, maar tot wij het kunnen uitsluiten nemen we het zekere voor het onzekere", aldus de woningcorporatie. Die riep huurders op om bij dringende vragen een e-mail te sturen. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat er geen gevoelige gegevens zijn gestolen, aldus de corporatie tegenover PZC. Wel heeft Woongoed het incident bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Hoe de aanvaller toegang tot het mailaccount kon krijgen is niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
01-12-2022, 09:42 door Anoniem
Wat een paniek zeg om een mailaccount!
01-12-2022, 10:43 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een paniek zeg om een mailaccount!
Gewoon volgen van de huidige procedures!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.