image

Microsoft blijft Manifest V2-extensies in Edge zeker tot 2024 ondersteunen

dinsdag 6 december 2022, 09:44 door Redactie, 2 reacties

Microsoft blijft Manifest V2-extensies in Edge zeker tot januari 2024 ondersteunen, zo heeft het techbedrijf aangekondigd. Sinds 11 juli van dit jaar worden nieuwe Manifest V2-extensies echter niet meer geaccepteerd. De manier waarop extensies binnen Edge, Chrome en andere browsers werken staat beschreven in een manifest.

Google is druk bezig met de komst van Manifest V3, die onder andere allerlei beperkingen voor adblockers introduceert. Afgelopen september kondigde Google een nieuw tijdlijn voor de Manifest V3-uitrol aan. Zo accepteert de Chrome Web Store geen updates meer voor Manifest V2-extensies. Volgend jaar juni begint Google vervolgens de eerste tests met het uitschakelen van Manifest V2-extensies bij gebruikers. In januari 2024 zullen de nog aanwezige Manifest V2-extensies uit de Web Store worden verwijderd.

Microsoft zegt een eigen tijdlijn te hanteren, maar heeft aangegeven Manifest V2-extensies binnen Edge tot januari 2024 te blijven ondersteunen. Wanneer Microsoft echter stopt met het accepteren van updates voor bestaande Manifest V2-extensies is nog niet bekend. Het techbedrijf roept extensie-ontwikkelaars op om zo snel mogelijk naar Manifest V3 te migreren, om zo de impact voor gebruikers te beperken.

Reacties (2)
06-12-2022, 11:46 door Anoniem
Heeft iemand een lijstje van browsers die V2 blijven ondersteunen?
Van Firefox is het duidelijk maar hoe zit het met Chromium?
06-12-2022, 17:21 door Anoniem
'Sideloaden' gaat nog erg groot worden mbt Chromium based browsers. Google Play Store dient slechts gebruiksgemak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.