image

Senaat VS stemt voor verbod van TikTok op werktelefoons ambtenaren

donderdag 15 december 2022, 09:49 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse senaat is akkoord gegaan met een wetsvoorstel dat het gebruik van TikTok op werktelefoons van federale ambtenaren verbiedt. Het gaat dan specifiek om toestellen die eigendom van de overheid zijn, niet om de privétoestellen van ambtenaren. Het voorstel moet nog wel door het Amerikaanse huis van afgevaardigden worden goedgekeurd.

Amerikaanse politici zeggen zich zorgen te maken dat informatie op de toestellen via TikTok bij de Chinese overheid terechtkomt. Eerder besloten de Amerikaanse ministeries van Defensie, Homeland Security en ministerie van Buitenlandse Zaken het gebruik van TikTok op overheidstelefoons te verbieden.

"TikTok is een Trojaans paard voor de Chinese Communistische Partij. Het is een groot beveiligingsrisico voor de Verenigde Staten en totdat het wordt gedwongen om de banden met China volledig te verbreken, hoort het niet thuis op overheidstoestellen", zegt senator Josh Hawley die het wetsvoorstel indiende.

Hawley diende het wetsvoorstel oorspronkelijk al in augustus 2020 in, waar het unaniem door de senaat werd aangenomen. In april 2021 werd het voorstel opnieuw door Hawley en verschillende andere senatoren ingediend, waar het unaniem door een senaatscommissie werd aangenomen.

"De federale overheid heeft nog geen enkele betekenisvolle actie genomen om Amerikaanse gebruikers tegen de dreiging van TikTok te beschermen", zegt senator Marco Rubio die het wetsvoorstel mede ondersteunde. "Dit gaat niet over creatieve video's, het gaat over een app die elke dag data van tientallen miljoenen Amerikaanse kinderen en volwassenen verzamelt." Volgens Rubio is het dan ook de hoogste tijd om TikTok voor altijd te verbieden.

Reacties (6)
15-12-2022, 10:34 door Anoniem
Met goed beleid kun je als bedrijf zelf bepalen welke apps er op werktelefoons beschikbaar zijn middels diverse MDM oplossingen.
Vreemd dat daar in Amerika dan een wet voor moet worden opgetuigd.
15-12-2022, 10:58 door Anoniem
Ik blijf het sowieso bijzonder vinden dat men op werktelefoons zelf apps etc. mogen installeren.Het is een enorm risico voor elk bedrijf en niet enkel voor een overheid.
15-12-2022, 11:08 door Anoniem
Wat een raar verbod, voor werktelefoons zou ik verwachten dat je daar andersom werkt. Dus alle apps zijn verboden, tenzij ze door security beheer zijn goed gekeurd. (moet je de werk telefoon natuurlijk niet als secundaire arbeidsvoorwaarde opvoeren.)
15-12-2022, 15:38 door Anoniem
Bellen en smsen is goed genoeg.

Nu nederland nog,

Sociale media verbannen voor de
overheid,ambtenaren.

The Matrix
23-12-2022, 09:22 door Anoniem
01-01-2023, 18:59 door Anoniem
Graag ook in alle bedrijven en alle overheden binnen de EU een TikTok-verbod. De hoofdreden staat hierboven. Als dat één keer aan het licht komt - is er wellicht veel meer mee gebeurt. En wat we zeggen over TikTok menen we ook toepasbaar op Twitter.
TikTok is door de achtergrond van de bedrijven en de afhankelijkheden van de chinese staat te afpersbaar. Bijgevolg moet heel Bytedance in de ban (die staan dus effectief bij mij op de zwarte lijst).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.