image

Politie haalt websites ddos-diensten offline en start advertentiecampagne

donderdag 15 december 2022, 07:44 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 15-12-2022, 11:36

Tijdens een internationale operatie waar ook de Nederlandse politie aan deelnam zijn tientallen websites van ddos-diensten offline gehaald en is een advertentiecampagne gestart om potentiële afnemers van dergelijke diensten te waarschuwen. Via ddos-diensten zijn tegen betaling ddos-aanvallen op websites uit te voeren. Zo zouden onder andere websites van onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en gamingplatforms en systemen van eindgebruikers zijn aangevallen.

De operatie, met de naam Power Off, was gericht tegen zogenoemde "booter" of "stresser" diensten. De Nederlandse politie spreekt in een klaargezet maar nog niet online verschenen persbericht over "dertig van 's werelds grootste DDoS-for-hire websites", terwijl het Amerikaanse ministerie van Justitie het over 48 domeinnamen heeft.

Naast het in beslag nemen van de websites zijn de Nederlandse politie, de FBI en het Britse National Crime Agency (NCA) ook een advertentiecampagne gestart. Wie in zoekmachines naar 'ddos-activiteiten' zoekt krijgt een advertentie van de politiediensten te zien die voor het gebruik van ddos-diensten waarschuwt. In de Verenigde Staten zijn naar aanleiding van de operatie zes personen aangehouden. "De komende tijd kunnen beheerders en gebruikers van ddos-diensten nog meer acties verwachten", aldus de Nederlandse politie.

Update

Het bericht van de Nederlandse politie is inmiddels online gekomen en spreekt nu over bijna vijftig offline gehaalde websites. "De komende maanden wordt in operatie Power OFF intensief samengewerkt om de DDoS-markt nog verder te ontwrichten. Daarnaast spreken de Nederlandse politie en buitenlandse politieorganisaties beheerders en (potentiële) gebruikers aan en waarschuwen hen door online en persoonlijke confrontaties. De politie sluit meer aanhoudingen in deze internationale operatie niet uit", aldus de politie.

Image

Reacties (4)
15-12-2022, 10:36 door Anoniem
Kijk dat is een goede zaak, dat zouden ze meer moeten doen! Ook met malware services enzo.
15-12-2022, 23:05 door Anoniem
Door Anoniem: Kijk dat is een goede zaak, dat zouden ze meer moeten doen! Ook met malware services enzo.

Wat een gelul.

Toen XTC illegaal werd, kon je het vast ineens niet meer kopen?

De Staat is hier de slechte. Doordat zij drugs "vernietigen" moet een tweede "crimineel" nogmaals datzelfde gevraagde product maken en dus dubbel moeder aarde vervuilen.

Zij zijn de echte bedreiding voor de volksgezondheid
16-12-2022, 03:52 door Anoniem
Door Anoniem: Kijk dat is een goede zaak, dat zouden ze meer moeten doen! Ook met malware services enzo. https://thebackrooms2.com/

Ik vind het erg belangrijk om me te beschermen tegen cyberaanvallen op internet. Tegenwoordig worden bugs altijd gemaakt om het bedrijf kapot te maken. Dit is dus zeer redelijk
16-12-2022, 14:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Kijk dat is een goede zaak, dat zouden ze meer moeten doen! Ook met malware services enzo.

Wat een gelul.

Toen XTC illegaal werd, kon je het vast ineens niet meer kopen?

De Staat is hier de slechte. Doordat zij drugs "vernietigen" moet een tweede "crimineel" nogmaals datzelfde gevraagde product maken en dus dubbel moeder aarde vervuilen.

Zij zijn de echte bedreiding voor de volksgezondheid

Tja... om in jouw woorden te spreken; dat is dus gelul.

DDOS diensten voegen m.i. niks toe, behalve het frustreren cq. platleggen van online-diensten en websites. Goede zaak dat aanbieders van dergelijke diensten worden opgespoord en onderuit worden gehaald. Je vergelijking met XTC raakt tevens kant noch wal, bedenk een beter argument.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.