image

Duo aangeklaagd voor streamen swatting-incidenten via gekaapte Ring-deurbellen

vrijdag 23 december 2022, 12:13 door Redactie, 5 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee mannen van 20 en 21 jaar aangeklaagd voor het streamen van swatting-incidenten via gekaapte Ring-deurbellen. Bij swatting wordt via een gespooft telefoonnummer de politie gebeld en een noodsituatie op een bepaalde locatie gerapporteerd, bijvoorbeeld een schietpartij of gijzeling. Op deze manier hoopt de beller dat er een SWAT-team op het beoogde slachtoffer wordt afgestuurd. In het verleden zijn bij swatting-aanvallen mensen om het leven gekomen.

De twee verdachten zouden niet alleen op deze manier politie hebben gebeld, ze hadden ook toegang tot de Ring-deurbellen van hun slachtoffers. Volgens de aanklacht beschikte het duo over gebruikersnamen en wachtwoorden van de Yahoo-accounts van hun slachtoffers. Vervolgens stelden ze vast dat de eigenaar van het compromitteerde Yahoo-account ook een Ring-account had en daarvoor dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruikte, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten. Hoe de twee over de Yahoo-inloggegevens konden beschikken is niet bekendgemaakt.

Met de inloggegevens konden de twee toegang tot de Ring-deurbel krijgen. Zodra de politie na het gespoofte telefoontje poolshoogte kwam nemen, werd dit via de Ring-deurbelcamera live gestreamd op social media. Ook werden zowel politie als slachtoffers via de deurbel door de verdachten uitgescholden. Vanwege de incidenten besloot de FBI eind 2020 een waarschuwing te geven dat gebruikers van deurbelcamera's het doelwit van swatting-aanvallen waren. Indien schuldig kunnen de twee mannen een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar krijgen.

Reacties (5)
23-12-2022, 15:07 door spatieman
5 jaar..
Terwijl de slachtoffers voor de rest van hun leven kapot zijn.
24-12-2022, 12:05 door Anoniem
Door spatieman: 5 jaar..
Terwijl de slachtoffers voor de rest van hun leven kapot zijn.

Vijf jaar moeten uitzitten in een 'correctional facility' in de Verenigde Staten, temidden van drugsverslaafden, psychiatrisch gestoorden en de zwaarste categorie van criminelen, is een aanzienlijk zwaardere fysieke en mentale beproeving, dan een gratis verblijf in een riant driesterren "hotel" in Nederland.
24-12-2022, 20:14 door Anoniem
Door spatieman: 5 jaar..
Terwijl de slachtoffers voor de rest van hun leven kapot zijn.
Hoe stel je je dat voor, de rest van hun leven kapot?
25-12-2022, 02:35 door Anoniem
Wake-up service! De strippers zijn er ..
26-12-2022, 10:30 door Anoniem
ik dacht aan Dienst Uitvoering Onderwijs, maar zelfs dat had mij niet verbaasd
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.