image

QNAP: NAS-gebruikers vaak tijdens feestdagen doelwit van aanvallen

vrijdag 23 december 2022, 12:26 door Redactie, 2 reacties

Tijdens de feestdagen zijn NAS-gebruikers vaak het doelwit van aanvallen, zo stelt NAS-fabrikant QNAP. Dat roept gebruikers dan ook om de veiligheid van hun apparaat te controleren en de nieuwste firmware-update te installeren. Daarnaast moeten gebruikers ervoor zorgen dat hun NAS niet vanaf het internet toegankelijk is.

Het afgelopen jaar zijn QNAP-gebruikers geregeld het doelwit van ransomware-aanvallen geworden, waarbij zowel zeroday- als bekende kwetsbaarheden werden ingezet voor het infecteren van NAS-systemen. In de praktijk blijkt dat gebruikers hun NAS-firmware niet altijd up-to-date houden, waar aanvallers misbruik van kunnen maken.

QNAP biedt dan ook een automatische updatefunctie om het NAS-systeem up-to-date te houden. In QTS 5.0.1 en QuTS hero 5.0.1, het besturingssysteem van QNAP, is de automatische updatefunctie aangepast, waardoor gebruikers twaalf uur voor de installatie van de update een melding ontvangen, om indien gewenst de update te annuleren of uit te stellen, om zo ongewenste verstoringen te voorkomen.

Reacties (2)
25-12-2022, 03:32 door Anoniem
Zucht. Wanneer houd die onzin over aanvallen met feestdagen op? Dat sprookje wordt al minstens 10 jaar verteld.

Aanvallen zijn er onafhankelijk van feestdagen. Ze zijn al lang binnen als je dinsdag ontdekt dat alles is versleuteld.
27-12-2022, 10:51 door Anoniem
Ik vraag me iets af, is een aanval met een Wifi connectie waarschijnlijker dan bedraad?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.