image

Weer malafide Google-advertenties die naar malware wijzen

maandag 26 december 2022, 10:29 door Redactie, 8 reacties

Weer zijn er malafide Google-advertenties verschenen die gebruikers naar malware wijzen. De advertenties lijken een advertentie voor TeamViewer te zijn, waarbij ook het officiële TeamViewer-domein wordt getoond, maar komen uit op een malafide website die bezoekers een zogenaamde TeamViewer-installatie aanbiedt. In werkelijkheid gaat het om malware die allerlei informatie van gebruikers steelt en aanvullende malware kan stelen.

Eerder verschenen er ook malafide Google-advertenties voor AnyDesk en Slack die naar malware wezen. Vanwege deze werkwijze van criminelen kwam de FBI met een waarschuwing aan internetgebruikers, en adviseerde om bij het gebruik van zoekmachines een adblocker te installeren. "Hoewel zoekmachine-advertenties niet per definitie kwaadaardig zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met websites die via een geadverteerde link zijn geopend", aldus de FBI.

Ondanks de aandacht voor deze advertenties meldt het Internet Storm Center dat ze nog steeds in de zoekresultaten van de Google-zoekmachine verschijnen. Google wordt dan ook opgeroepen om een mechanisme te ontwikkelen om de integriteit van advertenties te controleren. "Het is belachelijk dat een bedrijf van 1 biljoen dollar zo'n startpunt voor malware heeft", aldus critici.

Image

Reacties (8)
26-12-2022, 11:32 door Anoniem
Doe zoals ik. Zeg je account op bij google/M$/Facebook etc etc. Koop een raspberrypi of install pi-hole op een ouwe PC en voeg deze regels toe aan je adlist en je leven is gelijk een stuk rustiger:

- https://github.com/nickspaargaren/no-google
- https://github.com/imkarthikk/pihole-facebook
- https://github.com/sfoerster/block-windows-telemetry/blob/master/pihole-windows-block-telemetry-domains.txt


Zo gingen Facebook en Micky$oft Google dus al voor. Geen bigtech meer op mijn netwerk. Geen bit komt nog over mijn drempel van dat bigtech schuim.

Ahja, en als je dan toch bezig bent als ik, gooi de tv en Android ook de deur uit! Dan heb je ineens een leven waarvan je niet eens wist dat je het had!

Work in progress. Er zal nog veel big en evil tech volgen. Ik ben pas net aan pi-hole begonnen namelijk. Facebook sneuvelde in 2011. Mijn Android in 2019 en mijn tv in 2018. Ik mis he-le-maal niets! Na de afkick periode moet ik daar eerlijkheidshalve aan toevoegen. Nu ga ik in ieder geval nooit meer terug naar waar ik ooit was. Het leven is veel mooier zonder al die gemakken waar mensen niet meer zonder kunnen.

Gemakzucht wordt de ondergang van de mensheid. De bewijzen daarvoor stapelen zich in rap tempo op.
26-12-2022, 11:41 door Anoniem
Voor ik het vergeet. Zou pi-hole wat doorlaten, vangt uBlock dat af. Ik zie al decennia geen enkele advertentie meer. Sterker, ik snap niet dat mensen zonder adblocker leven. Je ziet de info gewoon niet meer staan tussen al die malware. Je MOET wel blocken voor een normale surf-ervaring. Als je dat hebt gedaan, is dat beter voor de malware maar ook voor je beurs. De wegwerpmaatschappij dient te stoppen. Dat begint met niet allemaal van die waardeloze troep kopen waar je niets aan hebt.
26-12-2022, 11:41 door johanw
Het gebruik van Teamviewer is onderhand al een stevige indicatie dat er iets gevaarlijks aan de hand is, het lijkt de preferente tool van oplichters te zijn. Ik heb een keer gehad dat MS support remote access nodig had, die laten je een aparte tool installeren die zichzelf na gebruik ook weer verwijderd.
26-12-2022, 12:09 door Anoniem
Door johanw: Het gebruik van Teamviewer is onderhand al een stevige indicatie dat er iets gevaarlijks aan de hand is, het lijkt de preferente tool van oplichters te zijn. Ik heb een keer gehad dat MS support remote access nodig had, die laten je een aparte tool installeren die zichzelf na gebruik ook weer verwijderd.
Klopt maar dat is geen verschil met Teamviewer... als je dat gebruikt voor legitieme remote support dan ga je het ook
niet installeren (dan zou je een Teamviewer licentie moeten hebben) maar gebruik je TeamviewerQS, dat is de versie
die je download en draait vanuit de Downloads en Temp directories.
(wat als je systeem goed beheerd is niet lukt, maar dat is een ander verhaal)
26-12-2022, 13:41 door Anoniem
Google graaf zij eigen graf om samen te werken met reclame bureaus voor mij geen Chrome browser
gelukkig gebruik ik duckduckgo stukje veiliger.
27-12-2022, 04:47 door Anoniem
Als iemand veel weet over iedereen in de wereld, dan is het Google wel.

Dat zoiets kan gebeuren is dus klip en klaar bewijs dat zelf Google helemaal niet weet hoe die om moet gaan met wat die allemaal niet weet. Over heel de wereld.

Al die data, al die metadata. Heel die opgeblazen gebakken lucht. Zoals de wizzard of Oz die uiteindelijk een ouwe sufferd met een videobeamer in een zaaltje bleek te zijn. Waar je helemaal niks aan hebt als je hulp zoekt. Of droomt van een betere wereld. Dan blijkt het een ouwe lul met een beamer achter een gordijntje te zijn. Net als al die andere databasers en kunstmatige intelligentiedraagmoeders. Met nog een oud speldje van Microsoft dat ze certified engineer zijn. Allemaal gebakken blufkuttenlucht. Ik heb net twee hele leuke kerstdagen gehad, veel te veel gezopen, en mijn auto reed ook uit zichzelf naar huis. Wie daar een mening over heeft mag aan mijn vinger trekken want zowel de boven- als de benedenspeaker staan op scherp met al die veganistische wilde zwijnen schotels. De rest alvast een heel gelukkig nieuwjaar. Er wat van maken moet je zelf doen. En daarna niet geven maar delen. Delen is veel leuker dan geven.

Burp.
27-12-2022, 09:59 door Anoniem
Door Anoniem: Google graaf zij eigen graf om samen te werken met reclame bureaus voor mij geen Chrome browser
gelukkig gebruik ik duckduckgo stukje veiliger.

Eye opener voor sommigen, en open deur voor anderen.. Google IS een reclame bureau..., alleen met een computer en dat is niet anders geweest. Alles ten dienste van de advertentie inkost. Hoe bindt je ogen aan je site.. Door een "goede" search engine, door slogans zoals "do no evil" door een werkwoord te worden in de spreektaal...
En ook door html standaards aan te passen met extra tracing opties er voor te zorgen dat alle browsers dit krijgen met de browser engine die beschikbaar is.
27-12-2022, 11:56 door Anoniem
Wat heb je aan Google Safe-browsing als het zoals in dit geval weer niet werkt?
Wat heb je aan oplossingen, die bepaalde detecties moeten overslaan (want er is voor betaald)?

Je kunt dus, als je het al weet, slechts alleen nog jezelf vertrouwen, leer en blokkeer dus.
Je wordt straks overal gevolgd, op je smartphone, vanuit een drone, door AI algo's.

Wen er maar vast aan, dat er straks niet meer aan te ontkomen valt. Of ....maar dat gebeurt toch niet.
Hiddeninthecrag dot org heeft er heel wat originele ideetjes over (o.a. het al gearriveerde Teken van het Beest etc.).

#webproxy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.