image

BTC.com meldt diefstal van drie miljoen dollar aan cryptovaluta

woensdag 28 december 2022, 13:04 door Redactie, 2 reacties

Bij een aanval op cryptominingbedrijf BTC.com is drie miljoen dollar aan cryptovaluta gestolen. Het gaat om 700.000 dollar van klanten en 2,3 miljoen dollar van het bedrijf zelf. Volgens BTC.com deed de aanval zich voor op 3 december waarbij verschillende "digitale assets" werden buitgemaakt. Om wat voor soort aanval het precies gaat en hoe die kon plaatsvinden laat het bedrijf niet weten.

BTC.com is een miningpool waar cryptominers hun computers en rekenkracht aan kunnen toevoegen om zo bitcoins te minen. De opbrengst van het minen wordt vervolgens verdeeld over de ingebrachte rekenkracht. Een deel van het gestolen bedrag is volgens BTC.com veiliggesteld, maar om welk bedrag het precies gaat is niet bekendgemaakt. Verder meldt het bedrijf dat het maatregelen heeft getroffen om aanvallen beter te detecteren en stoppen, maar wederom is niet duidelijk wat die inhouden. Ook wordt niet vermeld of er persoonlijke informatie bij de aanval is buitgemaakt.

Reacties (2)
28-12-2022, 19:43 door Anoniem
Dit is de volgende die failliet gaat in de crypto? Binance schijnt ook aan een zijden draadje te hangen.
Als er maar genoeg criminaliteit in het wereldje is gaat het hele cryptogebeuren kapot, al was het maar doordat men het
vertrouwen erin verliest en dus de boel cashed.
29-12-2022, 06:38 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is de volgende die failliet gaat in de crypto? Binance schijnt ook aan een zijden draadje te hangen.
Als er maar genoeg criminaliteit in het wereldje is gaat het hele cryptogebeuren kapot, al was het maar doordat men het
vertrouwen erin verliest en dus de boel cashed.

Er is helemaal geen bewijs dat het slecht zou gaan met Binance, het is een raar en ontransparant bedrijf maar er is weinig indicatie voor je stelling.

Verder zal het allemaal wel los lopen, het gaat op de beurzen ook heel beroerd, dat krijg je nu eenmaal als je heel veel gratis geld de markten in pompt en dan de rente gaat verhogen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.