image

Have I Been Pwned passeert 12 miljard gecompromitteerde accounts

maandag 2 januari 2023, 16:20 door Redactie, 7 reacties

Datalekzoekmachine Have I Been Pwned heeft de 12 miljard gecompromitteerde accounts gepasseerd, zo heeft oprichter Troy Hunt bekendgemaakt. Via Have I Been Pwned kunnen internetgebruikers kijken of hun gegevens ooit bij een website zijn gestolen. De zoekmachine, die eind 2013 door Hunt werd gestart, bevat e-mailadressen van accounts die onderdeel van een datalek zijn geweest.

In juni 2016 passeerde de zoekmachine de één miljard gecompromitteerde accounts. Drie jaar later, in juli 2019, kwam de teller op 8 miljard accounts. Vier jaar later in juli 2020 werd de 10 miljard accounts gepasseerd. Vandaag ging Have I Been Pwned door een datalek bij muziekstreamingdienste Deezer de grens van 12 miljard gecompromitteerde accounts over, afkomstig van meer dan 640 websites. Naast verzamelingen van gelekte data staat Facebook met 509 miljoen accounts bovenaan als het om datalekken bij websites gaat.

Naast het zoeken naar gecompromitteerde accounts biedt Have I Been Pwned ook een verzameling van 847 miljoen wachtwoordhashes. Verder monitoren verschillende landen, waaronder ook Nederland, via Have I Been Pwned e-mailadressen van overheidsdomeinen.

Image

Reacties (7)
02-01-2023, 16:26 door Erik van Straten
Met ca. 8 miljard "earthlings", die nog niet allemaal internetten, is de kans groot dat één of meer van jouw accounts tussen die 12 miljard zitten. Maar laten we vooral keihard doorgaan met ontmenselijken (door anderen digitaliseren genoemd).
02-01-2023, 17:01 door Anoniem
Door Erik van Straten: Met ca. 8 miljard "earthlings", die nog niet allemaal internetten, is de kans groot dat één of meer van jouw accounts tussen die 12 miljard zitten. Maar laten we vooral keihard doorgaan met ontmenselijken (door anderen digitaliseren genoemd).

Als een dienst op Internet 8 miljard gebruikers heeft (een Microsoft Account nodig voor Windows 11 of een Google Account nodig voor Android telefoons, komen misschien in de buurt), en zo'n dienst heeft een keer een volledige password dump gehad, dan kom je al snel aan zulke hoge cijfers zonder dat het ook echt iets betekent.

Zelf heb ik van beiden geen account. Dat scheelt een hoop kopzorgen.
02-01-2023, 18:09 door Anoniem
Een hard oordeel, Erik, maar maar al te waar. Is er een weg terug?

Wil men dat eigenlijk nog wel of is de uitgelegde koers verder gaan in en met Ordo ab Chao en moet de chaos nog groter worden eer er orde op zaken wordt gesteld ten koste van feitelijk alle (wereld)-eindgebruikers?

Wie het zien, weten het. Die het weten, kunnen het niet meer 'ongezien' maken. Jammer dat nog zovelen in het ongewisse digitaal een beetje rondstommelen als cyber zombies.

Wanneer worden ook zij wakker hiervoor of blijft het onder hun begripradartje? Blijf doorgaan met alert maken en duiden a.u.b.
Elke geredde is er een.

luntrus
02-01-2023, 19:50 door Anoniem
't Gaat om emails, niet accounts. Veel van z'n grootste breaches zijn SPAM-lijsten.
02-01-2023, 19:54 door TALOS
Deels fake, accounts aangemaakt, maar niet door mij
03-01-2023, 06:53 door Anoniem
Door Anoniem:
. Jammer dat nog zovelen in het ongewisse digitaal een beetje rondstommelen als cyber zombies.
Wanneer worden ook zij wakker hiervoor of blijft het onder hun begripradartje?
luntrus

Waren ze maar een beetje "Cyber", dan was het misschien nog wat... Al dat weggewuif en duikgedrag, beiden op professioneel gebied, lijkt de schijn te hebben dat men eigenlijk alleen maar knap is in wegstrepen van risico's tegen elkaar.
05-01-2023, 14:30 door Anoniem
Troy Hunt heeft zelf aktief meegedaan om servers te hacken en daarmee data vergaart. Ik heb meerdere malen met hem gemailt en hij verschuilt zich er achter dat hij samenwerkt met overheidsinstanties in meerdere landen en dat het ingezet wordt voor een goed doel.

M.i. is hij gewoon heler van gestolen data.

Als Troy het in zijn hoofd krijgt om de database aan Putin te verkopen dan doet hij dat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.