image

Ransomware-aanval op Royal Mail raakt tal van Britse bedrijven

dinsdag 17 januari 2023, 12:11 door Redactie, 3 reacties

De ransomware-aanval op de Royal Mail raakt ook tal van Britse bedrijven, aangezien die al een week lang geen post en pakketten via het Britse postbedrijf kunnen versturen en het ook onbekend is wanneer de dienstverlening wordt hervat. De aanval deed zich op 10 januari voor en heeft voor zover bekend zes magazijnen van Royal Mail geraakt, waaronder het globale distributiecentrum in Heathrow.

Bij de aanval zijn de machines versleuteld die worden gebruikt voor het printen van de verzendlabels voor het versturen van pakketten naar internationale bestemmingen. De Royal Mail heeft al dagen geen updates gegeven. Het postbedrijf spreekt nog steeds over een "cyberincident" en roept klanten op om geen post of pakketten naar internationale bestemmingen te sturen. Wanneer de problemen zijn verholpen of workarounds beschikbaar zijn laat Royal Mail niet weten. "Zoals met alle technische problemen moesten we een hoop zaken uitsluiten dat we alleen nauwkeurige informatie deelden", aldus een woordvoerder van het postbedrijf tegenover de BBC.

Meerdere media melden dat op meerdere locaties van de Royal Mail de printers losgeldboodschappen van de verantwoordelijke ransomwaregroep printten. Verschillende bedrijven die van het Britse postbedrijf afhankelijk zijn voor het versturen van poststukken doen tegenover de BBC hun verhaal en hekelen vooral het uitblijven van verdere informatie, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Naar schatting bevinden zich een half miljoen pakketten in limbo, waardoor getroffen bedrijven hun klanten nu moeten vergoeden of negatieve recensies op websites krijgen.

Reacties (3)
17-01-2023, 14:38 door Anoniem
At the moment she is not sure what to do - book a courier in advance and risk losing money if Royal Mail services resume or wait and see?

Tja, nu moet je gewoon iets anders doen dan Royal Mail gebruiken, simpel zat.
17-01-2023, 20:06 door Anoniem
Ik kijk nog steeds uit naar het moment waarop er iets geraakt wordt waarvan de regering van dat betreffende land zegt "enough is enough" en het behandelt als een terroristische aanval. Dan gaan we zien wie er sterker is.
19-01-2023, 11:16 door Anoniem
Hoe meer hoe beter, misschien dat er dan eens aandacht komt voor gebruikte software.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.