image

Honderden Britse restaurants KFC en Pizza Hut gesloten wegens ransomware

donderdag 19 januari 2023, 15:30 door Redactie, 3 reacties

Honderden Britse restaurants van Yum! Brands, het bedrijf achter KFC, Pizza Hut en Taco Bell, zijn wegens een ransomware-aanval een dag gesloten geweest, zo heeft het fastfoodconcern vandaag bekendgemaakt. Volgens een verklaring had de ransomware-aanval gevolgen voor "bepaalde" systemen. Na ontdekking van de aanval zijn verschillende systemen offline gehaald.

verdere details over de aanval zijn niet gegeven, behalve dat bijna driehonderd restaurants in het Verenigd Koninkrijk voor een dag werden gesloten. Alle restaurants zijn inmiddels weer open. Of Yum! Brands losgeld heeft betaald is niet bekend. Het bedrijf zegt actief bezig te zijn met het herstellen van getroffen systemen, wat de komende dagen grotendeels zou moeten worden afgerond. Op dit moment in het onderzoek zijn er geen aanwijzingen dat er klantgegevens zijn buitgemaakt. Het fastfoodconcern verwacht niet dat de ransomware-aanval wezenlijk nadelige financiële gevolgen zal hebben.

Reacties (3)
19-01-2023, 16:50 door Anoniem
Hier zullen vast wat RaaS aanbieders last van hebben. Binnenkort een excuusbrief dat de regels zijn overtreden.
20-01-2023, 09:46 door walmare
Volgens Microsoft en kornuiten ligt het altijd aan de beheerders.
20-01-2023, 19:38 door Anoniem
Door walmare: Volgens Microsoft en kornuiten ligt het altijd aan de beheerders.
Het is altijd al een vreemde club geweest: https://www.youtube.com/watch?v=Nrtz6tiIgy4
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.