image

Royal Mail verstuurt week na ransomware-aanval weer internationale briefpost

donderdag 19 januari 2023, 16:31 door Redactie, 0 reacties

De Royal Mail kan ruim een week na de ransomware-aanval waardoor het werd getroffen weer internationale briefpost versturen. Het versturen van pakketten of andere post naar het buitenland waarvoor een douaneaangifte is vereist is nog altijd niet mogelijk. Er wordt inmiddels geëxperimenteerd met een oplossing voor pakketpost, maar Britten worden nog altijd opgeroepen geen internationale pakketten te versturen. Dat laat de Royal Mail in een statusupdate weten.

De focus ligt nu op het wegwerken van de grote hoeveelheid pakketten en briefpost die sinds de aanval op 10 januari plaatsvond niet zijn verstuurd en nog altijd in de distributiecentra van de Royal Mail liggen. Het postbedrijf zegt dat het met externe experts, veiligheidsautoriteiten en toezichthouders samenwerkt om de gevolgen van het "cyberincident" op te lossen. Daarbij ligt de nadruk op het herstel van de internationale postbezorging. Het verwerken van inkomende post en pakketten werkt wel, zij het met kleine vertragingen. Hoe de aanval kon plaatsvinden is nog altijd niet bekendgemaakt.

Image

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.