image

Meta breidt test van end-to-end encryptie in Messenger verder uit

maandag 23 januari 2023, 16:33 door Redactie, 2 reacties

Meta heeft besloten om de test met het standaard end-to-end versleutelen van chatgesprekken verder uit te breiden. Volgens de Amerikaanse techreus zal de komende maanden bij miljoenen gebruikers een deel van de chatgesprekken end-to-end versleuteld plaatsvinden. Daardoor is de inhoud van berichten alleen te lezen door de afzender en ontvanger.

Vorig jaar augustus werd end-to-end encryptie bij "sommige" gebruikers uitgerold. Gebruikers van Messenger hebben al de mogelijkheid om end-to-end versleuteld te communiceren, maar moeten dit zelf inschakelen. Meta liet eerder al weten dat het chats standaard end-to-end wil versleutelen en test dat stapsgewijs. Vandaag meldt het bedrijf dat de test verder wordt uitgebreid en miljoenen gebruikers hierbij worden betrokken.

Meta claimt dat er van een willekeurig selectieproces gebruik wordt gemaakt, om ervoor te zorgen dat de end-to-end encryptie geen negatieve gevolgen voor de infrastructuur en "chatervaring" heeft. Gekozen gebruikers zullen een melding ontvangen dat end-to-end encryptie voor individuele chatgesprekken is ingeschakeld. "Het ontwikkelen van een veilige en bestendige end-to-end versleutelde dienst voor de miljarden berichten die dagelijks via Messenger worden uitgewisseld vereist zorgvuldig testen", aldus Meta, dat later dit jaar met meer informatie komt.

Reacties (2)
23-01-2023, 17:15 door Anoniem
Haha.. Mooi op tijd wel.
23-01-2023, 23:00 door Anoniem
End to end encrypted betekent dus dat je zelf ook niet meer meeleest. Anders is het misleiding van de consument.

Omdat dat van heel de Meta groep inmiddels algemeen bekend is, gaat dat nog.

Maar het verkrachten van het woord end-to-end encryptie, daar mag wel eens nog een vette boete op gegeven worden. Het is liegen. De kluit belazeren. Anderen die dat wel mogelijk maken nu al de woorden uit de mond stoten. Het is voor laftrutjes die niks beters meer kunnen bedenken. Valse voorlichting. Bij end to end zit er niemand en niks tussen. Enkel het ene end en het andere end. Ze liegen bij Meta. Uit geldgewin.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.