image

E-mailprovider SpaceNet krijgt digitaal veiligheidskeurmerk Duitse overheid

woensdag 1 februari 2023, 11:04 door Redactie, 1 reacties

De Duitse overheid heeft e-mailprovider SpaceNet een digitaal veiligheidskeurmerk toegekend, waarmee wordt aangegeven dat de e-maildienst aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Het gaat dan om het gebruik van protocollen DNSSEC en DANE, het informeren van de autoriteiten over kwetsbaarheden en het tijdig verhelpen van beveiligingsproblemen.

Met het keurmerk wil het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, het eenvoudiger voor particulieren maken om de veiligheidskenmerken van it-producten vast te stellen. Dit moet leiden tot beter geïnformeerde beslissingen bij de aanschaf van it-producten.

Het keurmerk is voorzien van een link en qr-code die naar een specifieke productpagina op de website van het BSI wijzen. Op deze pagina staat informatie over securityfeatures die de fabrikant garandeert. Het veiligheidskeurmerk is twee jaar geldig. Eerder ontvingen ook mailproviders Freenet, Mailbox.org en Mail.de het keurmerk.

Reacties (1)
01-02-2023, 12:24 door Anoniem
Voor mij betekend "veilig" ook dat overheden niet mee kunnen kijken.

Staat dat keurmerk daar ook garant voor?

Of krijg je als mailprovider zo'n keurmerk maar pas als je de overheid alle toegang verleend? :)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.