image

NFI en Hogeschool Leiden werken samen bij nieuwe opleiding digital forensics

dinsdag 14 februari 2023, 13:01 door Redactie, 4 reacties

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Hogeschool Leiden gaan nauw samenwerken bij de nieuwe master Digital Forensics. Onderzoekers van het NFI zullen onder andere gaan lesgeven bij de nieuwe tweejarige deeltijd masteropleiding. Studenten zullen op hun beurt het NFI helpen met onderzoek en experimenten.

"Dit is een nieuwe weg die het NFI inslaat in samenwerking met universiteiten en hogescholen. De ervaring van NFI-ers geeft studenten een goed beeld van het werk in de praktijk. De kennis en creativiteit van studenten stimuleren op hun beurt innovaties bij het NFI", zegt Hans Henseler, werkzaam bij het NFI en lector Digital Forensics & E-Discovery van Hogeschool Leiden.

Volgens het NFI is er steeds meer vraag naar digitaal forensisch onderzoekers. Onlangs organiseerde het NFI een hackaton met de hogeschool met als doel om nieuwe innovaties voor de digitale forensische zoekmachine Hansken te ontwikkelen. "De studenten waren echt een innovatieve motor", aldus Henseler. Hij denkt dat de samenwerking met de Hogeschool de opsporing ook helpt in de huidige krappe arbeidsmarkt voor ict-personeel. "Dit is natuurlijk een uitgelezen kans om studenten te laten zien hoe leuk het is om in de digitale opsporing te werken."

Reacties (4)
14-02-2023, 21:38 door Anoniem
€10.000 per jaar. Gratis als je autodidact bent. Maarja, geen papiertje dan.
15-02-2023, 05:05 door Anoniem
Teragoed initiatief.

Spelden in hooibergen zoeken is waar veel wetenschappers Nobelprijzen mee gewonnen hebben. Methodieken leren, maar ook zeker een tikje eigenwijs zijn. Niks leukers dan het eurekagevoel.

Of dat je wat bedenkt waar eigenlijk nog niemand aan gedacht had.
15-02-2023, 11:41 door Anoniem
Cursus marteriaal online zetten!!! ;)
15-02-2023, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: €10.000 per jaar. Gratis als je autodidact bent. Maarja, geen papiertje dan.

Ontzettend veel "autodidacten" zijn gewoon gevalletjes Dunning-Krüger .
Hebben zich wat handigheidjes eigen gemaakt, en oprecht geen benul hoeveel begrip ze nog missen.

Eigenlijk een soort van "klusjesmannen" - er kunnen goede tussen zitten, maar een beetje vakman zakt de broek er vaak vanaf.

Tip voor de serieuze autodidact : zet maar een stel klinkende presentaties van een conferentie waar je spreker was neer. Of je lijst van gewonnen bug bounties - prima substituut voor een "papiertje" .
Meer in development land kan dat natuurlijk je project op een git repo zijn, je lijst van commits aan een bestaand project -
Je eigen ontwikkelde jailbreak van een iPhone new ? Beslist dat forensische bedrijven graag met je praten ongeacht je "papiertje" .


Alleen maar achter je scherm roepen dat je eigenlijk ook heel goed bent en alleen maar niks met papiertjes hebt maakt het niet heel geloofwaardig.
Kijkend naar de bio's van mensen die wat gepresteerd hebben zijn degenen zonder een serieuze opleiding gewoon een kleine minderheid .
Het _kan_ wel natuurlijk. John Carmack is een voorbeeld .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.