image

Linux Foundation start initiatief voor gebruik van open source door digitale wallets

donderdag 23 februari 2023, 13:29 door Redactie, 3 reacties

De Linux Foundation Europe heeft vandaag een nieuw initiatief aangekondigd dat het gebruik van opensourcesoftware door digitale wallets moet bevorderen. De vandaag aangekondigde OpenWallet Foundation (OWF) zal zelf geen digitale wallet lanceren en geen nieuwe standaarden en credentials creëren. In plaats daarvan wil het gezamenlijk opensourcesoftware ontwikkelen voor het ondersteunen van digitale wallets en het gebruik daarvan.

Het gaat dan om zaken zoals het doen van betalingen, bewijzen van identiteit en het aantonen van andere gevalideerde identiteitsgegevens. "Het doel van OWF is gelijkwaardige functionaliteit van de beste beschikbare digitale wallets en interoperabiliteit te bieden met grote grensoverschrijdende projecten zoals de Digital Identity Wallet van de EU", aldus de aankondiging van de Linux Foundation Europe.

De stichting stelt dat er al honderden digitale wallets bestaan, maar dat die met tal van problemen te maken hebben, zoals vendor lock-in, geen interoperabiliteit, twijfelachtige beveiliging en beperkte mogelijkheden. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan allerlei nieuwe wallets, maar de Linux Foundation Europe vreest dat die tot een 'walled garden' kunnen leiden. "In de toekomst zullen er meerdere wallets zijn, wat de reden is waarom we een fantastische wallet engine nodig hebben die voor ingebouwde interoperabiliteit moet zorgen", zo laat de stichting verder weten.

Aan het initiatief nemen allerlei partijen deel of ondersteunen die, waaronder Accenture,m Visa, American Express, Deutsche Telekom, Swisscom en de OpenID Foundation. Naast de aankondiging van de OpenWallet Foundation is er ook een rapport van de Linux Foundation gepubliceerd waarin het stelt dat de wereld een open source digitale wallet nodig heeft.

Image

Reacties (3)
23-02-2023, 17:24 door Anoniem
Ik hoop dat ze ook naar https://irma.app/ kijken.
26-02-2023, 20:45 door Anoniem
Linux Foundation wil digitale wallets met elkaar laten spreken. Achter het project zitten verschillende non-profits en enkele overheden. Onder meer Accenture, Visa, Swisscom, Deutsche Telekom en dochter T-Systems doen mee.

https://datanews.knack.be/ict/nieuws/linux-foundation-wil-digitale-wallets-met-elkaar-laten-spreken/article-news-1937667.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.