image

Valve betrapt veertigduizend cheaters in Dota 2 met honeypot-patch

donderdag 23 februari 2023, 13:47 door Redactie, 4 reacties

Gameontwikkelaar Valve heeft met een honeypot-patch voor het spel Dota 2 veertigduizend cheaters betrapt en deze personen vervolgens permanent van het spel verbannen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Dota 2 is een multiplayer online battle arena (MOBA) videogame ontwikkeld door Valve. Afgelopen november had het nog één miljoen gelijktijdige spelers.

Valve ontdekte dat cheaters third-party software gebruikten om in het spel vals te spelen. Deze software bleek toegang tot informatie te hebben die intern door de Dota-software wordt gebruikt, maar niet zichtbaar is voor spelers. Aangezien de cheaters deze informatie wel zagen hadden ze een oneerlijk voordeel, aldus de gameontwikkelaar. Valve besloot niet alleen een oplossing voor de cheats te ontwikkelen, maar wilde de valsspelers ook betrappen.

De patch voor het probleem creëerde een honeypot, namelijk data in de game client die normaliter nooit tijdens het spelen gelezen zou worden. De cheatsoftware kon deze "verborgen" data echter wel lezen. Zodoende kon Valve zien welke spelers de cheatsoftware hadden geïnstalleerd, om deze personen vervolgens permanent van het spel te verbannen. Het gaat om veertigduizend spelers van wie de game client de verborgen data heeft uitgelezen. Volgens Valve is het dan zo goed als zeker dat deze spelers cheaters zijn.

Reacties (4)
23-02-2023, 15:18 door Anoniem
Het zou veel komischer geweest zijn om deze spelers te shadow bannen door alleen nog tegen elkaar te laten spelen niet meer tegen andere spelers zonder daar iets over bekend te maken.
:D
24-02-2023, 01:05 door Anoniem
Door Anoniem: Het zou veel komischer geweest zijn om deze spelers te shadow bannen door alleen nog tegen elkaar te laten spelen niet meer tegen andere spelers zonder daar iets over bekend te maken.
:D
Waarom zou je dat optuigen, en cheaters het spel laten spelen.

Een soort olympische spelen voor dopingzondaars
24-02-2023, 09:23 door Anoniem
Mooie actie van Valve. Kleine correctie: DOTA blog post heeft het over veertigduizend accounts niet spelers. 1 speler kan meerdere accounts hebben.
24-02-2023, 09:34 door Anoniem
Door Anoniem: Het zou veel komischer geweest zijn om deze spelers te shadow bannen door alleen nog tegen elkaar te laten spelen niet meer tegen andere spelers zonder daar iets over bekend te maken.
:D

Volgens mij is dat juist de manier hoe je het inderdaad zou moeten aanpakken.
Hoor je er veel minder mensen over klagen, en geverifieerde cheaters worden dan in hun eigen sandbox gezet met anderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.