Privacy - Wat niemand over je mag weten

Qualinx maakt trackers nog kleiner

28-02-2023, 16:18 door Briolet, 4 reacties
Het Nederlandse startup bedrijf Qualinx heeft een chip ontwikkeld die trackers nog kleiner en energiezuiniger maakt. Hierdoor kun je trackers in nog meer artikelen toepassen.


Maar een kleinere alles-in-één chip is natuurlijk ook handig in gebruik. Zo’n chip kun je bijvoorbeeld in het frame van een fiets integreren waardoor je altijd weet waar deze is, bijvoorbeeld als je fiets gestolen wordt. Huidige trackers kunnen vaak makkelijk verwijderd worden omdat ze extern bevestigd worden, onder meer omdat je de batterij moet kunnen verwisselen. Onze tracker is klein genoeg om in het frame te passen en de batterij gaat zo’n tien jaar mee, dus een absolute win-winsituatie.

https://qualinx.io
Reacties (4)
28-02-2023, 16:24 door majortom
Onze tracker is klein genoeg om in het frame te passen en de batterij gaat zo’n tien jaar mee, dus een absolute win-winsituatie.
Ik weet niet of je dit een win-win situatie kunt noemen. Ja vanuit het normale beoogde gebruik wellicht, maar vanuit gebruik vanuit malafide doeleinden een duidelijke minpunt. Fabrikanten denken teveel vanuit de good-case, de mis-use case wordt nooit meegenomen. Denk aan stalking, denk aan vrouwen die door hun ex belaagd worden, etc, etc, etc.
28-02-2023, 17:48 door Anoniem
Straks van iedereen weten, waarom je dit wel en dat niet hebt gedaan.

Code 'delinquent' voor alles wat Big Brother niet aanstaat.
We weten nu exact waar de dwarsliggers uithangen.

Als we niet opletten, zitten we er zo straks al midden in.

Dat valt dan te labelen als good-case abuse, want uw overheid gaat het doen, bijv. samen met de WHO.
De omgekeerde wereld, waarheid wordt leugen en leugen wordt waarheid.
28-02-2023, 21:39 door Anoniem
Even terug naar het begin... Waarom zou je een tracker moeten willen in wat dan ook? Het klinkt meer als iets met heel veel nadelen en risico's en geen voordelen...
01-03-2023, 15:30 door Anoniem
Door Anoniem: Even terug naar het begin... Waarom zou je een tracker moeten willen in wat dan ook? Het klinkt meer als iets met heel veel nadelen en risico's en geen voordelen...

Leuk toch. Nu kan iedereen inlichtingendienst spelen.

Je moet toch je assets tracken. Of je vijanden, competitive, buren of vriendin.

Om je gestolen fiets terug te vinden is het ook een leuk ding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.