image

Amazon.com verbiedt verkoop van populaire geektool Flipper Zero

zaterdag 8 april 2023, 09:00 door Redactie, 4 reacties

Amazon.com heeft de verkoop van de populaire geektool Flipper Zero verboden, waardoor het apparaatje niet meer via de Amerikaanse webwinkel te koop is. De tool is echter nog wel bij Amazon.nl te vinden. Verschillende gebruikers lieten via Twitter weten dat het product niet meer via Amazon.com werd aangeboden. Daarnaast stuurde het bedrijf een bericht naar een verkoper van de Flipper Zero dat het product niet meer mocht worden aangeboden. Volgens de Amerikaanse webshop is het namelijk een tool om betaalkaarten mee te skimmen.

De Flipper Zero wordt door de ontwikkelaars omschreven als een multitool voor penetratietesters en geeks. Het apparaat ondersteunt verschillende radioprotocollen, NFC, RFID, Bluetooth en infrarood en kan voor allerlei tests en onderzoeken worden gebruikt. Onlangs werd bekend dat de Braziliaanse overheid zendingen van de Flipper One in beslag neemt.

De afgelopen dagen maakten verschillende Twitteraccounts melding dat het apparaatje niet meer via Amazon werd aangeboden. Eén van de verkopers deelde vervolgens een bericht dat hij van Amazon had ontvangen met Bleeping Computer. Daarin staat dat het bedrijf de Flipper Zero als een "card skimming device" heeft bestempeld en het daarom niet meer via de webshop mag worden aangeboden. Hoe Amazon tot dit oordeel is gekomen laat het bericht niet weten. Uit een zoekopdracht van Security.NL bij Amazon.nl blijkt dat de Flipper Zero daar gewoon nog door allerlei externe verkopers wordt aangeboden.

Reacties (4)
09-04-2023, 00:41 door Anoniem
Ik vind het wel een geinig ding. Leuk om een beetje de blits mee te maken. En dat het lijkt dat je nog slimmer was dan werd gedacht. Maar ja, best aan de prijs, en je moet dan ook weer dagen zitten klooien hoe dat ding dan werkt. Want anders ga je alsnog door de mand.

Wat me meer stoort is dat woord verbieden. Van die Amazon. Je kunt natuurlijk altijd alles uit je winkel gooien. Daar maken ze al jaren vuilnisbakken voor. Maar het meurt naar maatschappelijke verantwoordelijkheden proberen te nemen voor maatschappijen waar je geen verstand van hebt. En dan een smoesje verzinnen ook nog. Iets lulligs en kinderachtigs. Ik zou het bijna een vaginasmoesje durven noemen.

Ik zie dat vaker met van die veel te doorgeschoten kleutersites. Vaginasmoesjes. Of gewoon helemaal de brievenbus dicht houden en net doen of ze gek zijn.
09-04-2023, 20:52 door Anoniem
ik vond de truuk om verkeerslichten op groen te zetten met 14hz IR mode..
10-04-2023, 09:05 door Anoniem
Leuk ding wat een hoop leuke dingen kan, en dat betekend ook dat het aan de gebruiker is om de juiste inschatting te maken wat wel of niet acceptabel is om ermee te doen. Ik vraag me af of alle gebruikers hiervan dat kunnen ...
10-04-2023, 12:55 door Anoniem
Amazon dot com, vast aan het oefenen voor haar rol bij het optuigen van de CBDC-betalingsinfastructuur
en daarbij kunnen we geen zekere geek-tools gebruiken, toch?

De 'uitdenkers' denken reeds vele tientallen jaren vooruit.

Als je het mensdom in een digitale gevangenis wil opsluiten via hun cell-phone (ja van cel),
moet je dat wel goed doen. Er zal geen ontsnappen aan zijn.

#webproxy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.