image

Amerikaans schooldistrict sluit 42 scholen voor een dag wegens cyberaanval

dinsdag 11 april 2023, 09:18 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans schooldistrict heeft wegens een cyberaanval gisteren 42 scholen gesloten gehouden, waardoor ruim zeventienduizend leerlingen geen lessen konden volgen. Vandaag zijn de scholen weer openen, maar moeten leerlingen wel pen en papier meenemen. Het Rochester-schooldistrict in de Amerikaanse staat Minnesota ontdekte vorige week "verdachte activiteit" op het netwerk. Daarop werden alle systemen losgekoppeld van internet.

Volgens het schooldistrict was het zeer lastig om leerlingen zonder internettoegang en essentiële systemen les te geven, waarop werd besloten om gisteren de deuren van alle 42 scholen in het district gesloten te houden. Om wat voor aanval het precies gaat laat het schooldistrict niet weten. In een eerste instantie werd gesproken over een "cyber event", maar gisteren liet het district weten dat een aanvaller toegang tot systemen heeft gekregen en daarbij data van het schooldistrict heeft buitgemaakt. Om wat voor data het precies gaat en hoeveel mensen zijn getroffen is nog niet bekend.

Vandaag zullen de lessen weer plaatsvinden, maar dan wel zonder allerlei systemen en diensten, waaronder die van Google. Verder moeten leerlingen pen en papier meenemen, aangezien de studentenlaptops niet te gebruiken zijn. Daarnaast is het telefoonsysteem nog niet volledig hersteld en heeft schoolpersoneel geen toegang tot e-mail.

Reacties (1)
11-04-2023, 10:39 door Anoniem
"irregular activity" Er is niks versleuteld maar ze hebben wel de systemen afgesloten. Paranoia?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.