image

Criminelen claimen gegevens WD-klanten bij aanval te hebben gestolen

vrijdag 14 april 2023, 12:02 door Redactie, 2 reacties

Bij de aanval op harde schijffabrikant Western Digital is tien terabyte aan data buitgemaakt, waaronder grote hoeveelheden gegevens van klanten, zo claimen de verantwoordelijke criminelen tegenover TechCrunch. Vanwege de aanval besloot WD allerlei diensten offline te halen, waaronder de My Cloud-opslagdienst, maar die zijn sinds woensdag weer online. Klanten konden er tien dagen lang geen gebruik van maken.

Daarnaast moeten klanten vrezen dat hun gegevens in handen van de aanvallers zijn gekomen. Om wat voor soort gegevens het zou gaan is onbekend. De criminelen lieten tegenover TechCrunch zien dat ze over het certificaat en de key beschikken om bestanden als Western Digital te signeren en gegevens van het bestuur in handen hebben. Om te voorkomen dat de gestolen data wordt gepubliceerd eisen de criminelen een bedrag van acht cijfers. Hoe ze toegang tot de systemen konden krijgen is niet bekend. WD wilde niet op de claims van de aanvallers reageren.

Reacties (2)
14-04-2023, 12:14 door Anoniem
Maar al die online opslag is zeker wel erg 'makkelijk', niet?
14-04-2023, 12:27 door Anoniem
De cloud heeft ook nadelen. Het blijven computers...
De meest veilige optie is alles lokaal versleutelen voordat het de cloud in gaat. Het liefst met thirdparty software zoals Veracrypt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.