image

Check Je Hack van Nederlandse politie al door 4 miljoen mensen gebruikt

vrijdag 14 april 2023, 13:43 door Redactie, 5 reacties

De online tool Check Je Hack van de Nederlandse politie is sinds de lancering ruim een week geleden door meer dan vier miljoen mensen gebruikt die wilden weten of ze slachtoffer van de Genesis Market waren. In bijna tienduizend keer was dit ook het geval, zo heeft de politie zelf bekendgemaakt. De Genesis Market was een online marktplaats waarop gestolen gegevens van met malware besmette computers werden aangeboden.

Begin deze maand werd de marktplaats tijdens een internationale operatie offline gehaald. Daarbij kregen de autoriteiten gegevens in handen van zowel personen die op Genesis Market actief waren, als slachtoffers. De e-mailadressen van deze slachtoffers zijn aan Check Je Hack toegevoegd. Die kunnen via de tool controleren of ze slachtoffer zijn geworden. Wanneer dit het geval is ontvangt men een e-mail met verdere uitleg.

In de uitleg staat wat slachtoffers moeten doen, zoals het uitloggen bij alle accounts, het scannen van de computer of die naar de fabrieksinstellingen terugzetten en het daarna pas wijzigen van wachtwoorden. Het zijn niet alleen Nederlanders die van de tool gebruikmaken, allerlei buitenlandse politiediensten hebben in hun berichtgeving over de Genesis Market naar de tool van de Nederlandse politie gewezen. De e-mailadressen zijn daarnaast ook aan datalekzoekmachine Have I Been Pwned toegevoegd.

Reacties (5)
14-04-2023, 15:45 door Anoniem
Mensen of mailadressen? Hoe weten ze dat? Ik denk dat de gemiddelde persoon toch meerdere mailadressen probeert.
14-04-2023, 16:34 door Anoniem
Lijkt me effectiever om een tip mailtje naar alle adressen op die lijst te sturen, en dan daar in te schrijven "vind je dit spam en maak je je daar heel druk over, bekijk het dan maar lekker!".
Dan weet je in ieder geval zeker dat je ieder mogelijk slachtoffer de kans gegeven hebt geinformeerd te zijn.
En je vermijdt het beeld zelf ook op mailadressen uit te zijn.
14-04-2023, 20:45 door Anoniem
2 emailadressen van mij komen er in voor . Maar ik lees overal alleen maar "computer" komt het niet voor op je mobiel? Heb mn mobiel gescand maar geen malware
15-04-2023, 09:08 door karma4
Prachtige database voor de politie met mailadressen van mensen die bezorgd zijn over een hack.
Ik zie wat analyse mogelijkheden met koppelingen aan andere bronnen.
15-04-2023, 17:28 door Anoniem
Door karma4: Prachtige database voor de politie met mailadressen van mensen die bezorgd zijn over een hack.
Ik zie wat analyse mogelijkheden met koppelingen aan andere bronnen.

Nu weten ze precies welke deugmensen voor ze gaan klappen. Wie ze kunnen foppen met nog meer psy-ops en nudging.

Mensen zijn toch echt oer en oer dom... ik heb geen opleiding hoger dan LBO maar echt wat een dom volk overal zeg, niet normaal. Volgens mij worden ze op HBO+ gewoon gehersenspoeld, ik weet het niet.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.