image

Grote dienstverlener Britse overheid meldt datalek na "cyberincident"

vrijdag 21 april 2023, 15:29 door Redactie, 0 reacties

Capita, één van de grootste dienstverleners van de Britse overheid die onder andere diensten levert voor de gezondheidszorg en de krijgsmacht, heeft gewaarschuwd voor een datalek nadat het eind maart slachtoffer van een "cyberincident" werd. Het cyberincident zou echter een ransomware-aanval zijn.

Begin deze maand meldde Capita een "cyberincident" dat voor een verstoring van verschillende interne applicaties zorgde. Details werden echter niet gegeven, maar The Times meldde dat personeel niet meer op systemen kon inloggen. Capita telt 52.000 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Europa, India en Zuid-Afrika. Het bedrijf levert onder andere logistieke, digitale en supportdiensten aan overheden.

Gisteren kwam Capita met een update over het incident, waarin het laat weten dat bijna alle getroffen "client services" zijn hersteld. Daarnaast stelt het bedrijf dat de aanval vier procent van alle eigen servers raakte en er aanwijzingen zijn dat er gegevens zijn gestolen. Mogelijk gaat het om gegevens van klanten, leveranciers en personeel.

Om wat voor soort cyberincident het precies gaat laat Capita niet weten. De aanval werd opgeëist door de criminelen achter de Black Basta-ransomware, lieten onderzoekers Brett Callow en Kevin Beaumont weten. Als bewijs hebben de aanvallers ook verschillende gestolen bestanden van Capita vrijgegeven. Eind vorig jaar werd het moederbedrijf van Makro slachtoffer van de Black Basta-groep.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.