image

Bijna veertig landen deden mee aan NAVO-cyberoefening Locked Shields

maandag 24 april 2023, 15:05 door Redactie, 5 reacties

Bijna veertig landen deden vorige week mee aan de jaarlijkse NAVO-cyberoefening Locked Shields, waarbij verschillende soorten digitale aanvallen worden gesimuleerd. Tijdens het evenement moesten 24 blue teams hun vitale systemen tegen een aanvallend red team beschermen. Het doel van de oefening is om te oefenen met cyberaanvallen, het maken van managementbeslissingen in een crisissituatie en ervoor zorgen dat gemaakte beslissingen weloverwogen zijn.

Locked Shields wordt al sinds 2010 in de Estse hoofdstad Tallinn door het NATO Cooperative Cyber Defense Center of Excellence (CCDCOE) georganiseerd. Aan de editie van dit jaar deden drieduizend mensen uit 38 landen deel. "Locked Shields richt zich niet alleen op cyberverdediging, maar ook op strategy games, juridische vraagstukken en crisiscommunicatie. In het geval van een grote cyberaanval is snelle samenwerking essentieel om de escalatie van een veiligheidscrisis te voorkomen", zegt NATO CCDCOE-directeur Mart Noorma.

Reacties (5)
24-04-2023, 15:07 door Anoniem
Ook in geval van de Big False Flag?
24-04-2023, 20:35 door Anoniem
Door Anoniem: Ook in geval van de Big False Flag?
Wat bedoel je?
24-04-2023, 23:48 door Anoniem
25 teams van overbetaalde NATO clowns zaten in een soort Mission Control center naar de Livemap van Norsk te kijken op een beamer scherm.

Laat me niet lachen
25-04-2023, 09:47 door Anoniem
Het VS/NAVO huurlegertje laat de melktandjes zien om de Chinezen bang te maken terwijl de VS en de NAVO al jaren geen deuk in een pakje boter meer kunnen slaan als het op echt vechten aankomt. Tegen een paar gewapende boeren kunnen ze wel op maar ze zijn met de staart tussen de benen uit Afganistan gevlucht omdat die boeren daar toch wel heel erg goed konden vechten. 25 jaar bezetting met vele doden volledig voor Jan met de korte achternaam, dat is de NAVO ten top. Nu vechten ze over de rug van het Oekrainse volk met de Russen en ook nu zijn ze kansloos nu de munitie al bijna op is. Een direct confrontatie met China of Rusland kan de NAVO helemaal niet aan, dat wordt echt een kansloze missie. Er is teveel bezuinigd door de jaren heen en qua soldaten aanwas zien we dat het aantal Tofu soldaatjes zowel fysiek als mentaal niet tegen echte vechters op kan. Ja, op grote veilige afstand raketten en drones gebruiken lukt nog wel maar voor een grondoffensief heb je echte kerels nodig en geen tofu/soya boys.
En er is maar eentje die profiteert en dat is de wapenhandel. En laten we daarin helaas niet meer in mogen investeren voor pensioenen ed. want dat is immoreel. Miljarden aan wapens sturen op kosten van de belastingbetaler is dat natuurlijk geenzins.
Voor zover het failliet van het westen.
25-04-2023, 12:21 door Anoniem
Door Anoniem: 25 teams van overbetaalde NATO clowns zaten in een soort Mission Control center naar de Livemap van Norsk te kijken op een beamer scherm.

Laat me niet lachen

10 jaar geleden was NEDERLAND al druk bezig met het backdooren van buitelandse doelwitten.
Als het zo ver komt vermoed ik dat we ze niet alleen met klompen te lijf gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.