image

Belgische politie laat beveiliging systemen door stagiaires testen

donderdag 25 mei 2023, 11:05 door Redactie, 3 reacties

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen laat de beveiliging van de eigen systemen door drie stagiaires testen. "Studenten krijgen de kans om stage te lopen binnen de recherchedienst”, zegt Patrick Willockx van de FGP tegenover VRT NWS. Drie studenten van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, moeten als onderdeel van hun stageopdracht de systemen van de Federale Gerechtelijke Politie als ethisch hacker aanvallen. Ze zijn deze week begonnen.

Op basis van hun bevindingen kunnen er dan aanpassingen aan de beveiligingssystemen worden voorgesteld. "Tot nu toe zien we dat de systemen goed beveiligd zijn", zegt student Nathan Geernaert. "Zeker van buiten af. Intern zien we wel enkele kleine zaken, die makkelijk opgelost kunnen worden. Uit veiligheidsoverwegingen kan ik hier wel geen details over geven."

De Federale Gerechtelijke Politie hoopt de studenten via de stages te interesseren voor een baan bij de politie. "Tegenover de hoge lonen en een bedrijfswagen die it-bedrijven bieden, staan bij de politie de veelzijdigheid van het politiewerk en de belangrijke bijdrage die je kan leveren aan de veiligheid van de maatschappij”, merkt Willockx op. "Deze resultaten geven een rechercheur de grootste voldoening." Eerder werden studenten van Howest ook al ingezet om de beveiliging van gemeentesystemen te testen.

Reacties (3)
25-05-2023, 15:06 door Anoniem
Dit wekt de suggestie dat er op die systemen hiervoor niet door professionals pentests zijn gedaan?
25-05-2023, 15:20 door Anoniem
:')

Grappig toch hoe ze de hogere lonen in de prive sector toch even moeten kunnen vermelden.
25-05-2023, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: :')

Grappig toch hoe ze de hogere lonen in de prive sector toch even moeten kunnen vermelden.

Wat is daar grappig aan?
Het is eerder triest hoe de overheid zijn personeel betaald en hoe belangrijk de overheid bepaalde zaken vindt (veiligheid van de gegevens van AL haar burgers in dit geval).
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.