image

Banken: papieren afschriften en overschrijvingskaarten blijven zolang als nodig

vrijdag 2 juni 2023, 13:56 door Redactie, 9 reacties

Niet-digitale klanten van banken kunnen papieren overschrijvingskaarten en afschriften zolang als dat nodig is blijven gebruiken, zo hebben de Nederlandse banken toegezegd. "Wij geloven dat er ook in de toekomst mensen zullen zijn die niet digitaal kunnen bankieren", zo stellen de banken in een 'commitment' voor beter toegankelijk betalingsverkeer (pdf).

"De banken garanderen dat onze niet-digitale klanten gebruik kunnen blijven maken van niet digitale basisbankdiensten, zolang als dat nodig is. Nu zijn dat onder andere hulp via de telefoon, overschrijvingskaarten, bankpassen en afschriften", aldus de toezegging. "Dat kan in de toekomst veranderen, omdat ook de niet-digitale klanten zullen veranderen. Maar zolang het nodig is, hebben de banken ook een niet-digitale basisdienstverlening."

Uit recent onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zo’n 2,6 miljoen Nederlanders hun bank- en betaalzaken niet helemaal zelfstandig kunnen regelen. Die maken bijvoorbeeld gebruik van bankkantoren. Steeds meer kantoren worden echter gesloten. "Voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening kan het verdwijnen van bankkantoren lastig zijn", stelt Betaalvereniging Nederland.

Banken hebben een plan aangekondigd voor 'Toegankelijk Bankieren', dat ervoor moet zorgen dat mensen de basisdiensten van banken zelfstandig kunnen gebruiken. Daarnaast hebben de banken toegezegd om hun telefonische dienstverlening te verbeteren en hun digitale dienstverlening via websites en mobiele apps toegankelijker te maken.

Reacties (9)
02-06-2023, 15:36 door Anoniem
Maar wie bepaalt of het nodig is ? Totaal nietszeggend bericht.
02-06-2023, 15:38 door Anoniem
waardoor deze mensen niet meer gebruik maken van een kantoor maar via telefoon of internet benaderd gaan worden door scammers en oplichters, waardoor deze mensen NOG meer kans hebben om slachtoffer te worden van de digitalisatie drift van banken, cq winstmaximalisatie en aandeelhouders-blush.
02-06-2023, 16:06 door Anoniem
Voorlopig wordt er steeds meer gedramd om iets met een 'app' te gaan doen. Als je dan belt en zegt, joh, ik wil geen 'smart'foon, dan is het antwoord dat je dan maar een andere bank moet zoeken. En daar kun je het mee doen.
02-06-2023, 16:40 door Anoniem
Wie vertrouwt de banken in Nederland nog?
02-06-2023, 17:50 door Anoniem
Door Anoniem: Maar wie bepaalt of het nodig is ? Totaal nietszeggend bericht.
Ik vind dit een veelzeggend bericht, dan weet je nu dus dat straks iedereen moet digitaal bankieren.

Het zoveelste bewijs dat Nederland een land is voor kapitalisten, en mensen gewoon pionnen of plebs
zijn maar dan zonder kans op een titel. Als ik ergens een hekel aan heb is die verdeeldheid tussen
mensen.
02-06-2023, 17:52 door Anoniem
Probeer eens een spaarrekening te openen bij een bank als je geen internetbankieren hebt. Dit is een probleem voor ouderen. En er is daardoor ook minder concurrentie tussen banken als een deel van de klanten daardoor niet van bank kan veranderen.
02-06-2023, 18:44 door Anoniem
Door Anoniem: Maar wie bepaalt of het nodig is ? Totaal nietszeggend bericht.
Inderdaad, hier heb je niets aan. Dit is net zo iets als "levenslange garantie" op een product. Je denkt eerst dat dat
betekent "zolang ik leef" tot je er achter komt dat dit betekent "zolang het product leeft" of zelfs "zo lang als wij vinden
dat het product zou moeten leven".
03-06-2023, 10:34 door Anoniem
en voor al die andere niet digibeten, wordt het niet eens tijd een 'rente' te krijgen voor elke keer/uur dat je niet hebt kunnen bankieren ivm storingen etc.? je betaalt er immers voor en regelmatig werkt het niet!
03-06-2023, 12:16 door Anoniem
Als ze dan ook zorgen dat de offline mogelijkheden niet enorm beperkt worden (waarbij ze toch weer aandringen dat je apps of websites moet gebruiken) kan het nog wat worden. Bij ING bijvoorbeeld ben je nu beperkt in wat je per overschrijfkaart kan overschrijven en kan je alleen maar in euro's betalen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.