image

Overheid gaat storingen van zonnepanelen op C2000-systeem aanpakken

donderdag 15 juni 2023, 09:54 door Redactie, 46 reacties

De overheid gaat storingen op het C2000-communicatiesysteem van de hulpdiensten veroorzaakt door verkeerd geïnstalleerde of ondeugdelijke zonnepanelen aanpakken, zo heeft minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid laten weten. Daarnaast blijkt de migratie van het Motorola radiobediensysteem naar het nieuwe eOCS radiobediensysteem geplaagd te worden door problemen waardoor bij verschillende meldkamers een rollback noodzakelijk was.

Via het C2000-systeem kunnen hulpdiensten met elkaar communiceren. De afgelopen tijd werkte het systeem meerdere keren niet naar behoren. Zo was C2000 eerder deze week enkele uren niet te gebruiken door hulpdiensten. Dat probleem werd volgens de minister vermoedelijk veroorzaakt door een netwerkprobleem.

Vanaf 2016 is er al een driedelig traject ingezet om C2000 te vervangen en vernieuwen. Het eerste deel van het traject betreft de doorontwikkeling van het huidige C2000-systeem. Alleen het radiobediensysteem van het huidige C2000-systeem moet nog op de meldkamers worden vervangen. Het tweede deel is het verbeteren van de dekking en als laatste het volledig vervangen van C2000 door een nieuw systeem.

Radiobediensysteem

Het radiobediensysteem geeft de meldkamer toegang tot het C2000-communicatienetwerk. Er is besloten om het huidige Motorola radiobediensysteem door het nieuwe radiobediensysteem eOCS (eurofunk Operations Center Suite) te vervangen. Dat verloopt niet vlekkeloos. Vorige maand stapten dertien meldkamer op eOCS over. Op de laatste dag van de migratie werden de meldkamers geconfronteerd met instabiliteit, uitval van eOCS en uitval van de koppeling met een ander meldkamersysteem.

De leverancier heeft toen geprobeerd om de problemen op te lossen, maar slaagde daar niet in. Daarna deden zich ook weer verstoringen voor, waarop vier meldkamers besloten om een rollback door te voeren en het oude radiobediensysteem te gebruiken. De oorzaak van de problemen is nog altijd niet gevonden. Er zal nu onderzoek en een analyse plaatsvinden, waarna wordt gekeken hoe er verder met de migratie kan worden gegaan.

Zonnepanelen

De afgelopen maanden waren er ook meerdere keren problemen met de dekking van C2000. De minister stelt dat door veranderingen in het landschap, de bebouwde omgeving en storende radiobronnen plekken kunnen ontstaan waar de dekking minder goed is of zelfs ontbreekt. "Daarnaast kunnen verkeerd geïnstalleerde en ondeugdelijke zonnepaneelinstallaties interfereren met het C2000-netwerk, waardoor op een zonnige dag de dekking van C2000 in een specifieke omgeving opeens minder kan worden", aldus Yesilgöz.

Ze voegt toe dat deze problematiek samenhangt met het intensief gebruik van een steeds beperktere ruimte van radiofrequenties en naar verwachting de komende jaren verder zal toenemen. "Daarvan zullen we last blijven houden. Dit heeft dan ook mijn volle aandacht:" stelt de minister. De bewindsvrouw gaat nu met minister Adriaansens van Economische Zaken overleggen hoe storingen van verkeerd geïnstalleerde of ondeugdelijke zonnepanelen op C2000 zo snel als mogelijk kunnen worden opgelost. Eerder lieten ook de politiebonden weten dat zonnepanelen storingen veroorzaken.

Opvolger

Voorlopig zullen de hulpdiensten nog met C2000 moeten blijven werken, want een opvolger is nog niet beschikbaar. "Aangezien we nog in de voorbereidingsfase voor de aanbesteding zitten, zal de nieuwe missiekritische voorziening niet op korte termijn het C2000-systeem vervangen. Daarom is investeren in het huidige systeem ook nog noodzakelijk", besluit Yesilgöz.

Reacties (46)
15-06-2023, 10:00 door Anoniem
Ze voegt toe dat deze problematiek samenhangt met het intensief gebruik van een steeds beperktere ruimte van radiofrequenties en naar verwachting de komende jaren verder zal toenemen.
Het heeft ook te maken met de ongeinteresseerde houding van RDI (vroeger AT). Dan wel verkeerde toekenning van
prioriteiten en budgetten. Er is jarenlang door radiozendamateurs bij AT geklaagd over storing door zonnepanelen en
dat is allemaal afgewimpeld met "dat is geen storing maar slechts hinder" en "dat zijn de moderne tijden, je moet hier
maar mee leven". Pas toen er storing kwam bij politie en luchtvaart is men er naar gaan kijken, maar toen waren er al
vele installaties die stoorden. Voeg daarbij de marktgerichte politiek van de EU (waardoor AT via een advies aan de
regering niet zo maar even bepaalde apparatuur mag verbieden die in andere EU landen is goedgekeurd) en er was
een langzaam ontwikkelende ramp waar niemand wat aan kon doen. Zoals het tegenwoordig met bijna alles gaat.
Was beter geweest als men DAAR eens vragen over stelde.
15-06-2023, 10:02 door Anoniem
Zoals een project onder overheidsregie betaamt: een aaneenschakeling van gepruts. Geen eigen techneuten. Alles uitbesteden. En niet vooraf ff kijken of het zou kunnen werken (oh, de kennis daarvoor ontbreekt waarschijnlijk).

Ondertussen doorgaan met digi-drammen. What could possibly go wrong?
15-06-2023, 10:14 door Anoniem
Goh doen ze er nu al wat aan, goh wat zijn ze weer snel...Ze wisten dit al lang, er is een rede dat ze in 2014, toen Obama voor een top naar Nederland kwam, zonnepanelen in Den Haag hebben uitgezet om te voorkomen dat ze de communicatie zouden verstoren.
Ook hebben zendamateurs al vele malen laten weten dat er veel zonnepanelen zijn die storing veroorzaken en er klachten over ingediend omdat zij wisten dat de frequentie waarop C2000 werkt ook gestoord werd in hun omgeving. Het erge is dat de hulpdiensten dit bevestigde, maar er niets aan konden doen... Oftewel het AT of nu het RDI heeft zitten slapen.
En het is altijd al verboden om storingen te veroorzaken, als zendamateurs dit doen krijgen ze een grote boete, maar deze storende zonnepanelen die voor veel meer problemen zorgen worden ongemoeid gelaten. Handhaving.... wat is dat...
15-06-2023, 10:21 door Anoniem
Bestelt hier alvast een vrachtwagen met popcorn. Dit gaat nog wel even duren.
15-06-2023, 11:00 door Anoniem
Dus, als de zon niet schijnt, ‘s nachts en als het regent, dan werkt C2000 wel goed?
15-06-2023, 11:12 door Anoniem
[quopte]Ze voegt toe dat deze problematiek samenhangt met het intensief gebruik van een steeds beperktere ruimte van radiofrequenties en naar verwachting de komende jaren verder zal toenemen.
[...]
Eerder lieten ook de politiebonden weten dat zonnepanelen storingen veroorzaken.[/quote]
Als tijdelijk oplossing:

Elke agent een eigen gebied laten conttrolrren, en hem verbinden met de meldkamer via een kabel.
Dan heb je geen last meer van radiofrequentie storingen.
En dan is er een betere verdeling van mankracht in het land.
Win-win.

Of laat ze op vaste locaties contact via een bekabelde aansluiten met de meldkamer communiceren.

/s
15-06-2023, 11:16 door Anoniem
Door Anoniem: Dus, als de zon niet schijnt, ‘s nachts en als het regent, dan werkt C2000 wel goed?

Helaas, als het regent komt er toch licht op de zonnepanelen en proberen ze stroom te produceren. Op dat soort dagen is de storing soms nog erger omdat de omvormers moeten hebben om het kleine beetje energie van de zonnepanelen om te zetten naar stroom. S'nachts geven ze geen storing dus werkt C2000 ook beter. Behalve als je echt slecht geïnstalleerde zonnepanelen hebt en ze gewoon altijd storen. Gelukkig zijn deze zeldzaam.
15-06-2023, 11:28 door Anoniem
Door Anoniem: Dus, als de zon niet schijnt, ‘s nachts en als het regent, dan werkt C2000 wel goed?

Nee, de vorige C2000 storing (enkele dagen terug) was om 23:50 in de nacht.
15-06-2023, 11:45 door _R0N_
Gaan ze eindelijk SolarEdge aanpakken, zal eens tijd worden.

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i24568/omvormer-zonnepanelen-verstoort-communicatie-hulpdiensten-agentschap-telecom-start-zaak-tegen-fabrikant

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i27007/storing-c2000-netwerk-agentschap-telecom-verbiedt-specifieke-omvormers-zonnepanelen

Probleem is vooral dat SolarEdge de al geplaatste omvormers/optimizers moet vervangen en ze dat pas doen als ze gedwongen worden.

file:///D:/Downloads/Bijlagen+deel+4+bij+Woo-besluit+storingen+en+storingsgevoeligheid+C2000-systeem%20(2).pdf
15-06-2023, 12:02 door Anoniem
Door _R0N_: ...
file:///D:/Downloads/Bijlagen+deel+4+bij+Woo-besluit+storingen+en+storingsgevoeligheid+C2000-systeem%20(2).pdf
Oh boy, er zijn meerdere problemen hiermee:
- 1. je kan anderen niet linken naar een lokaal bestand.
- 2. er zitten spaties in de bestandsnaam. (de +)
- 3. er zit een spatie in de bestandsnaam. (de %20)

Maar wel leuk geprobeerd... :)
(het in url blokhaken zetten ging wel goed, maar die doen het niet op lokale bestanden.)
15-06-2023, 12:24 door Anoniem
Wat heeft het genereren van storingen te maken of de zon wel of niet schijnt? De panelen werken gewoon DC op, dat zal het probleem niet zijn Dat komt dan aan bij de omvormer, er daar zit een bonk elektronica in. Die werkt altijd, en die kan storing uitstralen. Of direct, of via de aanvoerkabels. Dus ook als het donker is.
15-06-2023, 12:29 door Anoniem
Door _R0N_: Gaan ze eindelijk SolarEdge aanpakken, zal eens tijd worden.

Ik heb eigenlijk nog nooit echt een lijst gevonden welke modellen er nu "slecht" zijn en dus op dit moment verboden zijn.

Als iemand deze zou kunnen aanvullen? Bedankt!
15-06-2023, 13:02 door Anoniem
15-06-2023, 13:22 door Anoniem
Gewoon een zonnepaneelomvormerstoringfilter in het C2000 systeem inbouwen.
Probleem opgelost :-)
15-06-2023, 13:32 door Anoniem
Nog voordat er zonnepanelen en omvormers werden gebruikt, kampte het C2000 systeem met storingen.

Mijn vraag is of de zonnepanelen nu niet worden gebruikt om de aandacht af te leiden.
15-06-2023, 13:55 door Anoniem
Door Anoniem: Wat heeft het genereren van storingen te maken of de zon wel of niet schijnt? De panelen werken gewoon DC op, dat zal het probleem niet zijn Dat komt dan aan bij de omvormer, er daar zit een bonk elektronica in. Die werkt altijd, en die kan storing uitstralen. Of direct, of via de aanvoerkabels. Dus ook als het donker is.
SolarEdge heeft een systeem waarbij de zonnepanelen een condensator opladen die door de omvormer naar ontladen geschakeld kan worden als deze stroom nodig heeft. Dit schakelen kan storen, vooral omdat er zich langere kabels tussen omvormer en panelen bevinden. Omvormers zelf zijn ook een potentiële storingsbron, maar makkelijker af te schermen.
Mijn verwachting is dat de geproduceerde storing min of meer evenredig is met de stroom die die door de panelen opgewekt wordt.
15-06-2023, 13:59 door _R0N_
Door Anoniem:
Door _R0N_: ...
file:///D:/Downloads/Bijlagen+deel+4+bij+Woo-besluit+storingen+en+storingsgevoeligheid+C2000-systeem%20(2).pdf
Oh boy, er zijn meerdere problemen hiermee:
- 1. je kan anderen niet linken naar een lokaal bestand.
- 2. er zitten spaties in de bestandsnaam. (de +)
- 3. er zit een spatie in de bestandsnaam. (de %20)

Maar wel leuk geprobeerd... :)
(het in url blokhaken zetten ging wel goed, maar die doen het niet op lokale bestanden.)


Oeps :)
https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2022/11/23/bijlagen-bij-besluit-op-wob-woo-verzoek-over-storingen-en-storingsgevoeligheid-c2000-systeem/Bijlagen+deel+4+bij+Woo-besluit+storingen+en+storingsgevoeligheid+C2000-systeem.pdf
15-06-2023, 14:00 door _R0N_
Door Anoniem: Wat heeft het genereren van storingen te maken of de zon wel of niet schijnt? De panelen werken gewoon DC op, dat zal het probleem niet zijn Dat komt dan aan bij de omvormer, er daar zit een bonk elektronica in. Die werkt altijd, en die kan storing uitstralen. Of direct, of via de aanvoerkabels. Dus ook als het donker is.

De omvormer, de optimizers en de DC bekabeling als ze in een lus gelegd zijn
Het kan op vele manieren fout gaan
15-06-2023, 14:02 door _R0N_
Door Anoniem:
Door _R0N_: Gaan ze eindelijk SolarEdge aanpakken, zal eens tijd worden.

Ik heb eigenlijk nog nooit echt een lijst gevonden welke modellen er nu "slecht" zijn en dus op dit moment verboden zijn.

Als iemand deze zou kunnen aanvullen? Bedankt!

Komt omdat de lijst zo lang is...
Eigenlijk is alles van SE niet al te best tot 2022. Vanaf 2022 hebben ze onder druk van de EU aanpassingen gemaakt om te ontstoren.
15-06-2023, 14:54 door Anoniem
Door _R0N_:
Komt omdat de lijst zo lang is...
Eigenlijk is alles van SE niet al te best tot 2022. Vanaf 2022 hebben ze onder druk van de EU aanpassingen gemaakt om te ontstoren.

Ik heb zelf de:

SolarEdge SE7k-EUR-3-fase Omvormer
SolarEdge P350 Power Optimizer

Uit 2018, dus ben eigenlijk geïnteresseerd, A: of ik verplicht ben om nieuwe hardware te kopen, B: of SolarEdge mij nieuwe hardware moet aanleveren (kosteloos).

Groeten!
15-06-2023, 15:11 door Anoniem
Straling vs straling

De Oplossing :

* Meer masten voor telecom,wifi en meer uitbreidingen,en nog sneller en sterker
* Meer zonnepanelen,en nog meer draadloze communicatie

Wat zou nu de oorzaak zijn van de
vele verstoringen in apparatuur,
door voor de oplossing te kiezen.

Maar kijk ook eens naar "onze zon in verandering"
en verandering van het magnetisch veld van de aarde.

En de invloed op de gezondheid van de mens
maar op dit punt van deze discussie hangt een taboe

NLNU2023
15-06-2023, 15:36 door Anoniem
Als SolarEdge, en anderen, het vervangen moeten regelen dan is er de kans dat ze zichzelf failliet verklaren, en anders gaat het heel lang duren, want zie maar voldoende geschikt personeel in te plannen om dat vakkundig te installeren op korte termijn.

Een alternatief voor de overheid kan zijn om burgers er voorop te laten draaien, immers "hun" apparatuur stoort. Met desnoods als extra motivatie boetes en dwangsommen natuurlijk, naast peilwagens voor opsporing.

Leuker kunnen we het niet maken, wel kostbaarder.
15-06-2023, 17:52 door Anoniem
Door Anoniem: Een alternatief voor de overheid kan zijn om burgers er voorop te laten draaien, immers "hun" apparatuur stoort. Met desnoods als extra motivatie boetes en dwangsommen natuurlijk, naast peilwagens voor opsporing.

Leuker kunnen we het niet maken, wel kostbaarder.

Ja, maar ... dan komt hun energietransitie-plannen voor Nederland in gevaar.
Want welke eigenaren die nog over zonnepanelen aan het nadenken zijn, willen dan dat risico nog lopen?
15-06-2023, 18:07 door Anoniem
Door Anoniem:
En de invloed op de gezondheid van de mens
maar op dit punt van deze discussie hangt een taboe
Gelukkig maar! Daar valt geen zinnige discussie over te voeren.
15-06-2023, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem: Als SolarEdge, en anderen, het vervangen moeten regelen dan is er de kans dat ze zichzelf failliet verklaren, en anders gaat het heel lang duren, want zie maar voldoende geschikt personeel in te plannen om dat vakkundig te installeren op korte termijn.

Een alternatief voor de overheid kan zijn om burgers er voorop te laten draaien, immers "hun" apparatuur stoort. Met desnoods als extra motivatie boetes en dwangsommen natuurlijk, naast peilwagens voor opsporing.

Leuker kunnen we het niet maken, wel kostbaarder.
De meeste installaties zijn met subsidies bekostigd, dus...
15-06-2023, 19:16 door Anoniem
ach, straks krijgen we alleen bij chineesche storende pv-panelen een boets, amerikaanse en duitse mogen blijven hangen..
15-06-2023, 22:54 door Anoniem
Door Anoniem:
..., en hem verbinden met de meldkamer via een kabel.
Dat is handig! Als je hem kwijt bent, dan trek je even aan het touwtje en dan heb je hem weer terug.
15-06-2023, 23:11 door Anoniem
Door Anoniem: Goh doen ze er nu al wat aan, goh wat zijn ze weer snel...Ze wisten dit al lang, er is een rede dat ze in 2014, toen Obama voor een top naar Nederland kwam, zonnepanelen in Den Haag hebben uitgezet om te voorkomen dat ze de communicatie zouden verstoren.
Dit is de eerste keer dat ik dat hoor, en als ik er (via verschillende zoekopdrachten) meer informatie over probeer te vinden: niets, nada. Dus: heb je een link? Ik ben best benieuwd naar hoe dat aangepakt is.
15-06-2023, 23:15 door Anoniem
Door Anoniem: Wat heeft het genereren van storingen te maken of de zon wel of niet schijnt? De panelen werken gewoon DC op, dat zal het probleem niet zijn Dat komt dan aan bij de omvormer, er daar zit een bonk elektronica in. Die werkt altijd, en die kan storing uitstralen. Of direct, of via de aanvoerkabels. Dus ook als het donker is.
Het is toch geen vreemde gedachte dat het vermogen van het storingssignaal recht evenredig is met het vermogen van de opgewekte energie? Dan is er meer storing naarmate er meer energie wordt opgewekt. En nul storing als er nul energie wordt opgewekt, als het donker is dus.
15-06-2023, 23:39 door spatieman
zullen we het eens hebben over storing van GSM masten ?
15-06-2023, 23:50 door Anoniem
Door spatieman: zullen we het eens hebben over storing van GSM masten ?
Waarom?
16-06-2023, 01:17 door johanw
Met mobiele telefoons heb je hier blijkbaar geen last van, dus het lijkt mee veel goedkoper en efficienter om dat hele C2000 op te doeken en te communiceren met een Tetra-compatible app op een mobiele telefoon. Desnoods met een speciale simkaart waarbij je met alle 3 de eigenaren van een eigen etwerk afspraken maakt dat deze op hun netwerk kan roamen, een beetje zoals da met 112 gaat nu, zodat zelfs een algemene storing van 1 netwerk geen uitval betekent.
16-06-2023, 07:24 door Anoniem
Dan krijg je weer dit:
https://hackaday.com/2020/07/28/trunking-police-scanning-with-sdrtrunk/

Doch in Deutschland ist es 'verboten' mee te luisteren. met politie radio.
16-06-2023, 08:57 door Anoniem
Door Anoniem: ach, straks krijgen we alleen bij chineesche storende pv-panelen een boets, amerikaanse en duitse mogen blijven hangen..
SolarEdge is voor zover ik weet US.
16-06-2023, 09:05 door Anoniem
Door _R0N_:
Door Anoniem: Wat heeft het genereren van storingen te maken of de zon wel of niet schijnt? De panelen werken gewoon DC op, dat zal het probleem niet zijn Dat komt dan aan bij de omvormer, er daar zit een bonk elektronica in. Die werkt altijd, en die kan storing uitstralen. Of direct, of via de aanvoerkabels. Dus ook als het donker is.

De omvormer, de optimizers en de DC bekabeling als ze in een lus gelegd zijn
Het kan op vele manieren fout gaan
DC-DC omvormers ( optimizers) gebruiken hoge frequenties om de spanning om te zetten.
Niet goed filteren van de restanten zorgt ervoor dat de rest van het systeem als antenne gaat werken.
Omvimers doen feitelijk hetzelfde naar wisselstroom van de gewenste proporties ( 230V, 50Hz binnen bepaalde marges).
16-06-2023, 09:29 door Anoniem
De overheid en IT,
Keuzes gemaakt in het jaar 2000 werken niet meer 23 jaar na dato.
Misschien dat iemand het aanbesteding boek eens eerst doorleest ?
16-06-2023, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: ach, straks krijgen we alleen bij chineesche storende pv-panelen een boets, amerikaanse en duitse mogen blijven hangen..
SolarEdge is voor zover ik weet US.

Israel....
16-06-2023, 10:44 door Anoniem
Door Anoniem: De overheid en IT,
Keuzes gemaakt in het jaar 2000 werken niet meer 23 jaar na dato.
Misschien dat iemand het aanbesteding boek eens eerst doorleest ?
Je kunt er wel op neerkijken en denken dat "wij" het allemaal heel slecht doen, maar uit een discussie met een Amerikaan
die beweert dat ie het allemaal heel goed weet leid ik af dat "ons" meldkamer en -communicatie systeem op eenzame
hoogte staat vergeleken met hetgene waar ze het in de VS mee moeten doen.
Kennelijk waren wij 23 jaar geleden al verder dan zij nu zijn.
16-06-2023, 10:47 door Anoniem
Door johanw: Met mobiele telefoons heb je hier blijkbaar geen last van, dus het lijkt mee veel goedkoper en efficienter om dat hele C2000 op te doeken en te communiceren met een Tetra-compatible app op een mobiele telefoon. Desnoods met een speciale simkaart waarbij je met alle 3 de eigenaren van een eigen etwerk afspraken maakt dat deze op hun netwerk kan roamen, een beetje zoals da met 112 gaat nu, zodat zelfs een algemene storing van 1 netwerk geen uitval betekent.
Klopt, "push to talk" netwerken via 4G/5G dat is helemaal de rage, en het zit er zeker in dat ook de hulpdiensten op
zo iets gaan overschakelen of dat in ieder geval als een van de radiopaden gaan gebruiken.
Zelfs als je vindt dat je het beste zelf een netwerk kunt bouwen, dan nog kun je het 5G maken en roaming naar de
commerciele netwerken mogelijk maken, zodat ALS je eigen superieure netwerk het toch een keer niet doet, je de
netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile al klaar hebt liggen als backup.
16-06-2023, 10:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Goh doen ze er nu al wat aan, goh wat zijn ze weer snel...Ze wisten dit al lang, er is een rede dat ze in 2014, toen Obama voor een top naar Nederland kwam, zonnepanelen in Den Haag hebben uitgezet om te voorkomen dat ze de communicatie zouden verstoren.
Dit is de eerste keer dat ik dat hoor, en als ik er (via verschillende zoekopdrachten) meer informatie over probeer te vinden: niets, nada. Dus: heb je een link? Ik ben best benieuwd naar hoe dat aangepakt is.
Ben jij dezelfde die ook schreef dat SolarEdge "voor zover jij weet" US is?
Want dan denk ik dat er wel het nodige verbeterd kan worden aan jouw zoekvaardigheid...

In mei 2019 werden de panelen volgens vele kranten uitgeschakeld in verband met een bezoek van Ivanka Trump.
Dat is geen 2014 en over 2014 is niet zo makkelijk zo iets te vinden dus wellicht was het toen nog niet, maar het
uitschakelen van zonnepanelen in den Haag in verband met hoog bezoek dat is dus wel een feit.

De hele affaire rond de storing door SolarEdge en de problemen bij het "aanpakken" daarvan zijn hierboven al via
vele links gedocumenteerd.
16-06-2023, 22:52 door Anoniem
Door Anoniem:.
.. maar het uitschakelen van zonnepanelen in den Haag in verband met hoog bezoek dat is dus wel een feit..
Hoe hebben ze dat gedaan? Gewoon de netspanning opschroeven tot boven de 253V?
Ik zou mijn zonnepanelen niet vrijwillig uitzetten voor Obama oid.
17-06-2023, 11:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:.
.. maar het uitschakelen van zonnepanelen in den Haag in verband met hoog bezoek dat is dus wel een feit..
Hoe hebben ze dat gedaan? Gewoon de netspanning opschroeven tot boven de 253V?
Ik zou mijn zonnepanelen niet vrijwillig uitzetten voor Obama oid.
Ook voor jou was zelf even opzoeken teveel moeite? Nou vooruit dan maar weer hier de link:
https://www.ad.nl/den-haag/storende-zonnepanelen-op-world-forum-uitgeschakeld-voor-bezoek-ivanka-trump~a387e5f9/
17-06-2023, 12:13 door Anoniem
@ anoniem van 22:52,

Maar je gaat het hoogstwaarschijnlijk wel doen voor 1 van de SDG's.

Tegenwoordig weten ze de goegemeente van alles wijs te maken, als ze er maar stinkend rijk mee kunnen worden.

luntrus (gepost via een linux driven browser)
18-06-2023, 22:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:.
.. maar het uitschakelen van zonnepanelen in den Haag in verband met hoog bezoek dat is dus wel een feit..
Hoe hebben ze dat gedaan? Gewoon de netspanning opschroeven tot boven de 253V?
Ik zou mijn zonnepanelen niet vrijwillig uitzetten voor Obama oid.
Ook voor jou was zelf even opzoeken teveel moeite? Nou vooruit dan maar weer hier de link:
https://www.ad.nl/den-haag/storende-zonnepanelen-op-world-forum-uitgeschakeld-voor-bezoek-ivanka-trump~a387e5f9/
Ik hoef niks op te zoeken. Ik geloofde je wel dat ze (de regering/het leger/de burgemeester) de zonnepanelen in Den Haag voor Obama uitzetten. Alleen ik wist niet hoe ze dat deden. Nu kom je met een link waarin staat dat een huisbaas van een woning in Den Haag zijn zonnepanelen uitgeschakeld had. Dat lijkt me toch niet heel Den Haag en dan had ik het ook wel begrepen dat de huisbaas alleen zijn hoofdschakelaar hoefde uit te zetten.
27-07-2023, 19:54 door Anoniem
Inspectie: veiligheid agenten in geding door gebrekkig communicatiesysteem

De veiligheid van agenten en burgers is in het geding doordat het C2000 niet goed werkt. De politie overtreedt daarmee de wet, concludeert de Arbeidsinspectie na een onderzoek naar het netwerk.. De politie kan geen bezwaar tegen dit oordeel maken, maar krijgt wel twee weken de tijd om een 'zienswijze' in te dienen. Als dat is gebeurd, wordt het oordeel van de inspectie definitief. Vanaf dan heeft de politie zes maanden de tijd om de dekking met C2000 te verbeteren.

https://nos.nl/artikel/2484465-inspectie-veiligheid-agenten-in-geding-door-gebrekkig-communicatiesysteem
28-07-2023, 09:45 door Anoniem
Arbeidsinspectie tikt politie op de vingers over C2000-systeem
vrijdag 28 juli 2023, 09:24 door Redactie

https://www.security.nl/posting/805027/Arbeidsinspectie+tikt+politie+op+de+vingers+over+C2000-systeem
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.