image

Beroepsvereniging voor apothekers KNMP getroffen door datalek

dinsdag 27 juni 2023, 09:52 door Redactie, 4 reacties

De beroepsvereniging voor apothekers KNMP is getroffen door een datalek, waarbij de persoonsgegevens van apothekers zijn buitgemaakt. Het gaat voornamelijk om het e-mailadres en in beperkte mate naam, adres of geslacht, aldus de KNMP in een e-mail aan getroffen apothekers. Het datalek vond plaats bij een externe partij waar de KNMP gebruik van maakt voor het versturen van nieuwsbrieven.

"Wij hebben het beschermen van uw (persoons)gegevens en privacy hoog in het vaandel staan", aldus de datalekmelding. "We betreuren het daarom ten zeerste dat kwaadwillenden er toch in zijn geslaagd toegang te verkrijgen tot de voor de nieuwsbrieven gebruikte (persoons)gegevens." De KNMP heeft het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan en zegt aanvullende technische en organisatorische maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen. Wat die inhouden is niet bekendgemaakt. Dat geldt ook voor de naam van de gebruikte mailingdienst, alsmede hoe het datalek daar kon plaatsvinden.

Reacties (4)
27-06-2023, 10:18 door Anoniem
Volgens mij staan al die gegevens al in het openbaar BIG register. Gewoon openbaar doorzoekbaar. Het kan natuurlijk zijn dat een apotheker nog een apart email adresje heeft voor de KNMP. Net zoals Hillary Clinton er eentje had, of Mark Rutte zijn Nokia telefoon. Maar zo een drama is dat niet, want dan neem je gewoon een andere.

Alle apothekers moeten bereikbaar zijn voor het geval ze eens het verkeerde doosje uit de kast hebben gehaald. Dat gebeurt zeer zelden, maar komt voor.

Daarnaast hebben ze natuurlijk net zoveel recht op bescherming van hun priveleven als jij en ik. Maar niet te veel drama van maken, want het is gewoon in een zakkie stoppen wat een dokter op een brieffie heeft geschreven. Met beschermde vestigingsregels. En aandelen in de OPG. Mooiere winkel kun je niet hebben.
27-06-2023, 10:55 door Anoniem
De beroepsvereniging van diezelfde lui die zo graag al je medicijngebruik met iedereen willen delen, kan zijn eigen gegevens al niet eens fatsoenlijk beveiligen...
27-06-2023, 23:09 door Anoniem
"Wij hebben het beschermen van uw (persoons)gegevens en privacy hoog in het vaandel staan"

Als je privacy hoog in het vaandel hebt staan, geen je gegevens niet af aan derde, k**** hommels
28-06-2023, 16:24 door Anoniem
mailplus dus? Aldus de SPF records
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.