image

Politie houdt man aan voor stelen van 125.000 euro uit cryptowallets

maandag 10 juli 2023, 17:35 door Redactie, 6 reacties

De politie heeft een 20-jarige man uit Eelderwolde aangehouden voor het stelen van 125.000 euro uit cryptowallets, waarbij hij de sms-berichten voor tweefactorauthenticatie in handen zou hebben gekregen. De verdachte werd afgelopen december wegens soortgelijke feiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan 24 maanden voorwaardelijk.

Omdat de verdachte in die zaak in voorlopige hechtenis zat en al een groot deel van zijn onvoorwaardelijke straf had uitgezeten, kreeg hij begin dit jaar meer vrijheden. De verdenking is dat de man na zijn veroordeling, vanaf maart van dit jaar, door is gegaan met het plegen van dezelfde soort feiten. De man is ruim twee weken geleden aangehouden. De raadkamer van de rechtbank in Assen heeft besloten dat de man zestig dagen langer in voorlopige hechtenis moet blijven, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vandaag wegen.

Het OM geeft vandaag geen details over hoe de man de 2FA-codes in handen kreeg. Vorig jaar werd de man schuldig bevonden aan het stelen van inloggegevens waarmee sales partners van T-Mobile kunnen inloggen op het klantensysteem van de provider. Met de toegang voerde de verdachte vervolgens simswaps uit. Bij sim-swapping weten criminelen het telefoonnummer van een slachtoffer over te zetten op een simkaart waarover zij beschikken en kunnen zo bijvoorbeeld 2FA-codes ontvangen. Of de man dit nu weer heeft gedaan is onbekend. Naast diefstal van cryptovaluta wordt hij verdacht van computervredebreuk, oplichting, oneigenlijk gebruik van telecommunicatie en witwassen.

Reacties (6)
10-07-2023, 18:32 door Anoniem
Emile V. (20) werd in juni 2021 op heterdaad betrapt in een blokhutje in het Stadspark in Groningen, terwijl hij zich telefonisch bij een potentieel doelwit voordeed als medewerker van de Rabobank.

https://dvhn.nl/drenthe/Cybercrimineel-uit-Eelderwolde-gaat-na-vrijlating-verder-met-oplichting.-Hij-zou-125.000-euro-aan-cryptovaluta-hebben-gestolen-28530325.html
10-07-2023, 21:39 door Anoniem
Humor ;)
Een wolf verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
11-07-2023, 12:30 door Anoniem
Door Anoniem: Humor ;)
Een wolf verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.


Dr is kenneljk weinig wolf aan.

Dit is gewoon een prutser
11-07-2023, 15:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Humor ;)
Een wolf verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.


Dr is kenneljk weinig wolf aan.

Dit is gewoon een prutser

Een prutser die binnen 3 weken je jaarsalaris verdiende.
12-07-2023, 10:39 door Anoniem
blokhutje
Dr is kenneljk weinig wolf aan.
Afhankelijk van hoe hard hij kan blazen.

Het OM geeft vandaag geen details over hoe de man de 2FA-codes in handen kreeg.
Da's natuurlijk voor uw en onze veiligheid, dat ze daar geen details over kunnen (lees: willen) geven.
12-07-2023, 18:38 door Anoniem
Een prutser die binnen 3 weken je jaarsalaris verdiende.
Ik vind "stal" een betere omschrijving. Ophangen aan de hoogste boom, dat gespuis.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.