image

Australische burgers opgeroepen om cybercrime meteen te melden

maandag 17 juli 2023, 11:00 door Redactie, 0 reacties

De Australische overheid heeft burgers in het land die slachtoffer van cybercrime worden opgeroepen om dit meteen bij de autoriteiten te melden. Volgens het Australische Cyber Security Centre worden steeds meer Australiërs het slachtoffer van cybercrime en helpen de meldingen de autoriteiten om een beter beeld van de situatie en ontwikkelingen te krijgen.

Het ACSC ontvangt naar eigen zeggen gemiddeld elke zeven minuten een melding. Daarbij merkt de overheidsinstantie op dat meldingen ook anoniem gedaan kunnen worden. "Meldingen van individuen worden direct naar de relevante autoriteiten doorgezet", aldus het ACSC. De Australische overheidsinstantie stelt verder dat Australiërs verschillende maatregelen kunnen nemen om zichzelf te beschermen, zoals het gebruik van unieke passphrases voor elk account, installeren van updates en voorzichtig zijn met het openen van e-mails en links.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.