image

Actief misbruik van kritieke kwetsbaarheden in Adobe Coldfusion gemeld

dinsdag 18 juli 2023, 13:32 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers maken actief misbruik van twee kritieke kwetsbaarheden in Adobe Coldfusion waarvoor vorige week beveiligingsupdates verschenen. Dat meldt securitybedrijf Rapid7. Het gaat om een kwetsbaarheid aangeduid als CVE-2023-38203, waardoor remote code execution mogelijk is, en CVE-2023-29298, een kritieke 'security feature bypass'.

ColdFusion is een platform voor het ontwikkelen van webapplicaties. In het verleden zijn kwetsbaarheden in ColdFusion vaker gebruikt voor aanvallen op ColdFusion-applicatieservers. Begin dit jaar waarschuwde Adobe nog voor een actief misbruikt zerodaylek in de software. Op 11 juli kwam Adobe met een update voor CVE-2023-29298, gevolgd op 14 juli met een patch voor CVE-2023-38203. Adobe merkte toen op dat er voor de laatstgenoemde kwetsbaarheid een proof-of-concept exploit op internet stond.

Rapid7 laat weten dat de aanvallers de twee kwetsbaarheden nu combineren voor het aanvallen van kwetsbare ColdfFusion-servers. Via het beveiligingslek installeren de aanvallers een webshell, waarmee ze toegang tot de gecompromitteerde server behouden en verdere aanvallen kunnen uitvoeren.

Het securitybedrijf stelt ook dat de patch voor CVE-2023-29298 onvolledig is, waardoor de bestaande exploit met een kleine aanpassing nog steeds werkt. Aangezien bij de huidige aanvallen ook gebruik wordt gemaakt van CVE-2023-38203, zou het installeren van de laatste update bescherming tegen de waargenomen aanvallen moeten bieden.

Reacties (1)
18-07-2023, 14:02 door Anoniem
Is dit een soort publiciteitsactie voor Coldfusion ofzo? Net als de andere reaguurder in het vorige topic was ik volledig in de veronderstelling dat dit product was uitgefaseerd samen met andere Adobe web producten...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.