image

Amerikaanse stad kondigt lokale noodtoestand af wegens ransomware-aanval

dinsdag 18 juli 2023, 17:11 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse stad heeft wegens een ransomware-aanval een lokale noodtoestand afgekondigd. Op zondagochtend 9 juli sloegen de aanvallers toe en versleutelden allerlei systemen van de City of Hayward. Uit voorzorg besloot het stadsbestuur de publieke website en portalen voor inwoners offline te halen. Twee dagen later werden de offline gehaalde diensten weer langzaamaan online gebracht.

Daarnaast kondigde het stadsbestuur de lokale noodtoestand af voor een periode van zeven dagen. Dit maakt het volgens het stadsbestuur eenvoudiger om beslissingen te nemen, personeel in te zetten en uitgaven te doen in een reactie op de aanval. Voor zover bekend zijn er bij de ransomware-aanval geen persoonsgegevens gestolen. Hoe de aanval kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. De City of Hayward telt 163.000 inwoners.

Reacties (4)
18-07-2023, 17:32 door Anoniem
En we willen meer digitalisatie!! Is zo verdomd handig..... als het werkt

Voor zover bekend zijn er bij de ransomware-aanval geen persoonsgegevens gestolen.
Lees: alle data is gejat, maar wij hebben geen monitoring en weten het gewoon niet.

En dan maar een noodtoestand uitroepen om veel geld uit te geven. Had je de beveiliging op orde gehad, was het goedkoper geweest... Maar tja, geen manager die dat wil geloven.. tot dat het mis gaat.

"Het kalf moet eerst verdronken zijn voordat men de put dempt" geldt hier denk ik best wel.

TheYOSH
19-07-2023, 07:11 door Anoniem
Hallo TheYOSH,

Was het maar het enige geval, maar het is tegenwoordig 'ransomware huisje-ruim-op',
soms nog in letterlijke zin ook, herlaas.

Zij die er verstand van hebben, doen er niet toe,
De 'ledigen van het oorkussen" nemen de beslissingen.

Hadden ze er verstand van gehad, hadden ze het anders gedaan
en goedkoop is steeds duurkoop.

Waarom doet men het dan toch steeds weer verkeerd?
Welk doel dient dat, een ezel...enz.?

Moeten we perse de chaos in geholpen?

#webproxy
19-07-2023, 11:22 door Anoniem
Er zijn in Amerika ook plaatsen waar de mensen niet eens electriciteit gebruiken, laat staan computers. En geen auto's, ze rijden met paard en wagen.
Wellicht is dat iets voor jullie om heen te verhuizen? Nooit ransomware.

Voor mensen die wel met de tijd mee gaan lijkt het me handiger om bij de overheid aan te dringen op vergeldingsmaatregelen, in plaats van steeds maar slachtoffer te zijn. Dat is tenslotte waar we de overheid voor hebben.
19-07-2023, 22:55 door Anoniem
Door Anoniem: Er zijn in Amerika ook plaatsen waar de mensen niet eens electriciteit gebruiken, laat staan computers. En geen auto's, ze rijden met paard en wagen.
Wellicht is dat iets voor jullie om heen te verhuizen? Nooit ransomware.

Voor mensen die wel met de tijd mee gaan lijkt het me handiger om bij de overheid aan te dringen op vergeldingsmaatregelen, in plaats van steeds maar slachtoffer te zijn. Dat is tenslotte waar we de overheid voor hebben.
Mensen die met de tijd meegaan gebruiken geen windows meer want dat is in 95% van de gevallen de bron van alle ellende. https://www.windowscentral.com/windows-ransomware-magnet-according-new-virustotal-report
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.