image

Britse kiescommissie lekt privégegevens van miljoenen Britse kiezers

dinsdag 8 augustus 2023, 17:22 door Redactie, 5 reacties

De Britse kiescommissie heeft de privégegevens van miljoenen Britse kiezers gelekt, zo is vandaag bekendgemaakt. Aanvallers hadden meer dan een jaar lang toegang tot systemen van de Electoral Commission. De aanval werd vorig jaar oktober ontdekt, maar verder onderzoek wees uit dat de aanvallers al sinds augustus 2021 toegang hadden. Daarbij hadden ze ook toegang tot kopieën van de kiesregisters, die de kiescommissie voor onderzoeksdoeleinden in bezit heeft.

De kiesregisters die op het moment van de aanval aanwezig waren bevatten de gegevens van iedereen die tussen 2014 en 2022 als kiezer in het Verenigd Koninkrijk was geregistreerd. Het gaat om namen en adresgegevens, alsmede namen van overzeese kiezers. De Electoral Commission heeft de Britse privacytoezichthouder ICO geïnformeerd, die een onderzoek is gestart. De ICO laat daarover weten dat het onderzoek met spoed wordt uitgevoerd.

Hoe de aanval precies kon plaatsvinden is niet bekend, maar de directeur van de kiescommissie stelt tegenover The Guardian dat de beveiliging tekort schoot. "We betreuren dat er geen voldoende beveiliging was om deze cyberaanval te voorkomen. Sinds de ontdekking hebben we met de hulp van specialisten grote stappen genomen om de veiligheid, veerkrachtigheid en betrouwbaarheid van onze it-systemen te verbeteren.

Reacties (5)
08-08-2023, 18:05 door Anoniem
Sinds de ontdekking hebben we met de hulp van specialisten grote stappen genomen om de veiligheid, veerkrachtigheid en betrouwbaarheid van onze it-systemen te verbeteren.

Als het kalf verdronken is dempt men de put. Altijd als het te laat is. Voor die tijd: "kan ons niet gebeuren, niet nodig, we hebben IT hoog in het vaandel staan". Zie hier het resultaat van jarenlang laks gedrag, te weinig budget, geen prioriteit vanuit de juiste mensen. Maar we hebben nu grote stappen gezet (hoewel de processen en de mensen hoogstwaarschijnlijk nog steeds onvolwassen zijn).
08-08-2023, 18:44 door Anoniem
The data accessed also included the names - but not the addresses - of overseas voters. However, the data of people who qualified to register anonymously - for safety or security reasons - was not accessed, the watchdog said.

Cyber-attack on UK's electoral registers revealed
https://www.bbc.com/news/uk-politics-66441010
09-08-2023, 13:00 door Anoniem
De namen en adresgegevens van 40 miljoen kiezers zouden zijn uitgelekt. Dat is 2/3de van de Britse bevolking.
09-08-2023, 13:26 door Anoniem

Als het kalf verdronken is dempt men de put. Altijd als het te laat is. Voor die tijd: "kan ons niet gebeuren, niet nodig, we hebben IT hoog in het vaandel staan". Zie hier het resultaat van jarenlang laks gedrag, te weinig budget, geen prioriteit vanuit de juiste mensen. Maar we hebben nu grote stappen gezet (hoewel de processen en de mensen hoogstwaarschijnlijk nog steeds onvolwassen zijn).
Dit "bedrijf" is een radertje in het geheel. Je kan dit alleen oplossen als IT systemen inherent veiliger zijn of deze "gegarandeerd" goed worden ingericht.

Dat laatste is "politiek" want alleen via wetgeving die gecontroleerd kan worden af te dwingen... Dus dat komt er nooit. Het eerste is "een uitdaging"
27-03-2024, 10:11 door Anoniem
Britse overheid beschuldigt China van stelen privégegevens miljoenen kiezers
maandag 25 maart 2024, 17:12 door Redactie

https://www.security.nl/posting/835379/Britse+overheid+beschuldigt+China+van+stelen+priv%C3%A9gegevens+miljoenen+kiezers
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.