image

Bleekmiddelfabrikant Clorox getroffen door cyberaanval, haalt systemen offline

woensdag 16 augustus 2023, 13:36 door Redactie, 0 reacties

Clorox, fabrikant van bleekmiddel en andere reinigingsproducten, is getroffen door een cyberaanval waarop het meerdere systemen offline heeft gehaald. Details over de aanval zijn niet gegeven, maar in een verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC meldt het bedrijf dat het op verschillende systemen "ongeautoriseerde activiteit" ontdekte (pdf). Om deze "activiteit" tegen te gaan werden meerdere systemen offline gehaald. Wat de activiteit inhoudt is niet duidelijk gemaakt.

Clorox stelt dat het 'workarounds' voor verschillende offline bedrijfsactiviteiten heeft doorgevoerd, om zo de dienstverlening aan klanten door te laten gaan. Het incident heeft echter een deel van de bedrijfsactiviteiten ontwricht en zal dat naar verwachting voor de nabije toekomst ook blijven doen. Waar de ontwrichting uit bestaat is ook niet bekendgemaakt. Clorox had vorig jaar een omzet van 7,1 miljard dollar.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.