image

Organisatie die gebruikersprofielen controleert stopt samenwerking met Match Group

vrijdag 18 augustus 2023, 14:52 door Redactie, 2 reacties

Garbo, een non-profitorganisatie die software heeft ontwikkeld waarmee bedrijven background-checks van online gebruikers kunnen uitvoeren, wil niet langer samenwerken met Match Group. Match Group is het bedrijf achter populaire datingapps als Tinder, OkCupid, Match en Hinge.

Kathryn Kosmides, oprichter en ceo van Garbo, zegt tegen The Wall Street Journal dat zij de focus van de non-profit wil verleggen naar ‘andere inspanningen.’ Dat doet zij liever ‘dan dat de visie van Garbo gecompromitteerd en gedegradeerd wordt tot een deel van de marketingdoelstellingen van grote bedrijven.’ Volgens Kosmides konden Garbo en Match Group het niet eens worden over de financiën en technische zaken. Garbo werkte de afgelopen twee jaar samen met Match Group en verliest door de opzegging – per eind augustus – zijn grootste klant.

Match Group gebruikt de software van Garbo om background-checks van online datinggebruikers uit te voeren. De software, ontwikkeld in 2018, raadpleegt onder meer Amerikaanse publiekelijke databases rondom arrestaties, veroordelingen en geregistreerde zedendelinquenten. Het bedrijf hanteert de software van Garbo voor verschillende datingapps, maar heeft volgens Kosmides kansen laten liggen om de background-checks overal consistent door te voeren. Match Group zegt tegenover The Wall Street Journal in contact te zijn met andere partijen om vergelijkbare software af te nemen.

Vorig jaar sloot Match Group een samenwerking met de Amerikaanse National Domestic Violence Hotline, ook om de aandacht voor het welzijn en de veiligheid van gebruikers van datingapps te onderstrepen. Die samenwerking is eerder dit jaar verlopen. De telefoonlijn laat aan de Amerikaanse krant weten dit jammer te vinden.

Reacties (2)
18-08-2023, 16:08 door Anoniem
Wel vaag waarom een not-for-profit dit soort software voor bedrijven zou willen ontwikkelen. Dit is toch gewoon IT-business?
21-08-2023, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem: Wel vaag waarom een not-for-profit dit soort software voor bedrijven zou willen ontwikkelen. Dit is toch gewoon IT-business?
Het doel is ook niet om die bedrijven te helpen maar om de mensen te helpen die klant zijn van die bedrijven, door te helpen voorkomen dat ze dates aangaan met mensen waarvan bekend is dat het verkrachters, stalkers etc. zijn. Het is geen gekke gedachte om dat te regelen op plekken waar het allemaal langs komt zonder dat al die individuele mensen er de juiste dingen voor moeten doen, dus bij de datingsites zelf. Kennelijk zijn ze erachter gekomen dat dat niet zo prettig uitpakt als ze hadden gehoopt.

Hint: om een idee te krijgen van de doelstellingen van een organisatie kan je hun website opzoeken en kijken wat ze er zelf over melden. De "about us" van Garbo staat hier:
https://www.garbo.io/about-us
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.