image

Volt voor digitale euro, Europese digitale ID en pseudonimiteit op social media

dinsdag 5 september 2023, 14:06 door Redactie, 22 reacties

Volt is voor het invoeren van een digitale euro en Europese digitale identiteit en het in stand houden van end-to-end encryptie. Daarnaast moet pseudonimiteit de standaard op social media worden. Dat laat de partij in het concept-verkiezingsprogramma weten. Het programma heeft als onderwerp 'De rest van je leven speelt zich af in de toekomst' en behandelt onderwerpen als digitale democratie, kunstmatige intelligentie en digitaliseren.

"Wij zijn ervan overtuigd dat 2050 groener, gelijker en veiliger kan zijn dan 2023. Maar dat kan maar op één manier: met een federale en democratische Europese Unie. We hebben een politieke systeemverandering nodig: als de uitdagingen grensoverstijgend zijn, moet onze politiek dat ook zijn", aldus de partij. Die is onder andere voorstander van het invoeren van een digitale euro om de 'financiële soevereiniteit van Europese regeringen te beschermen'.

"Om tegenwicht te bieden aan de digitale valuta van andere grootmachten, pleiten we in Europees verband voor een ambitieuze, geopolitieke strategie achter de invoering van de digitale euro", laat het concept-verkiezingsprogramma weten. Ook wil Volt dat er voor elke Nederlander een Europese digitale identiteit komt. "Die digitale identiteit stelt iemand in staat zich veilig en betrouwbaar bij de overheid en andere organisaties te identificeren, zonder nog persoonsgegevens te hoeven delen."

Waar het CDA nog pleitte voor het kunnen verbieden van anonieme socialmedia-accounts, vindt Volt dat pseudonimiteit de standaard op sociale media wordt. "Hierbij blijft het mogelijk om online anoniem te zijn, maar kan je identiteit wel worden opgevraagd op het moment dat je de regels overtreedt of je je schuldig maakt aan een strafbaar feit", legt de partij uit. Verder vindt Volt dat het afzwakken van end-to-end encryptie onaanvaardbaar is. "Privécommunicatie online blijft dus beschermd."

Digitalisering

Als het gaat om digitalisering wil Volt dat het mogelijk blijft om aan de samenleving deel te nemen zonder online te zijn. "Deelname in de digitale samenleving is een keuze, geen verplichting." Wel moet er een minister van Digitale Zaken komen met een eigen ministerie van Digitale Zaken. Tevens is de partij voorstander van een verplichte basistraining voor politici en ambtenaren op het gebied van digitale vaardigheden en AI.

Een ander punt waar de partij in het hoofdstuk 'Een sterke democratische rechtsorde' voor pleit is dat gesprekken en andere communicatie van bewindspersonen, op overheidsapparaten (telefoons en computers) automatisch worden opgeslagen. "Chatverkeer moet makkelijk doorzoekbaar zijn, op basis van Europese (strikte) privacystandaarden en andere wettelijke belangen. De Noorse praktijk is hierin het voorbeeld."

Volt wil ook dat Nederland Europees koploper wordt in het stimuleren en begrenzen van het gebruik van nieuwe digitale technologieën. Zo moet Nederland bij het maken van nieuwe wet- en regelgeving in Europees verband vasthouden aan de bescherming van fundamentele rechten en vrijheden en Europese waarden als privacy, informatievrijheid en gelijkheid.

Criminaliteit

In het hoofdstuk 'Een veilig Europa' pleit Volt voor het uitbreiden van het mandaat van Europol. "Opsporingsdiensten kunnen daardoor veel sneller en effectiever optreden, zowel in het fysieke als in het digitale domein." Daarnaast wil de partij het delen van informatie tussen landen mogelijk maken wanneer dit essentieel is voor de bestrijding van grensoverstijgende criminaliteit en zorgen voor grensoverstijgende gegevensbescherming. Het verkiezingsprogramma van Volt wordt op het congres van 23 september aan de leden ter goedkeuring voorgelegd.

Reacties (22)
05-09-2023, 14:32 door Anoniem
Dat Volt weinig opheeft met privacy blijkt al wel uit hun website. Minimaal 4 trackers, deelt data met minimaal 3 domeinen van Google en dan nog minimaal 8 andere externe partijen.
En hun verkiezingsprogramma, dat opent simpelweg niet door al die spyware.
05-09-2023, 14:56 door Anoniem
volt moeten ze 220 op zetten
05-09-2023, 15:27 door Anoniem
Door Anoniem: En hun verkiezingsprogramma, dat opent simpelweg niet door al die spyware.

Het verkiezingsprogramma is gewoon een PDF document. Als je die door spyware niet kan openen, dan moet je de oorzaak misschien eerder bij jezelf zoeken dan bij Volt.
05-09-2023, 15:31 door Anoniem
End-to-end encryptie zegt mij niet zoveel, bedrijven als Windows, Google kunnen deze eenvoudig omzeilen of
eigenlijk iedere app maker.
05-09-2023, 15:56 door Anoniem
De digitale agenda word gewoon doorgezet
einde vrijheden en privacy met digitaal geld.

Leuker kunnen we het niet maken,wel makkelijker

Pro cloud en controle

EU2023
05-09-2023, 16:02 door Anoniem
Ik dacht dat dit soort staatsgrepen met ondermijning van de democratie illegaal waren.
05-09-2023, 16:08 door Anoniem
Overheden willen eigenlijk die WEF-plannen doorzetten, zie afbeelding van het WEF:
https://assets.weforum.org/editor/7evFMfKW0fXMKYd8FmjYQKOJMQ2r3iNW2r2VMNy55rM.png
Dit soort dingen zijn daar een precursor voor.
De EU is er naarstig voor aan het pushen.
05-09-2023, 16:26 door Anoniem
Door Anoniem: volt moeten ze 220 op zetten

Da's old-skool, tegenwoordig is het 230VAC. ;-)
05-09-2023, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem: volt moeten ze 220 op zetten
Spannend
05-09-2023, 16:34 door Anoniem
05-09-2023, 16:58 door Anoniem
Wat een slechte plannen van Vokt, als mensen "psuedoniem" zijn, hoe weet men dan uberhaubt dat er iets illegaals gebeurd als onschuldige mensen niet bekeken worden?
Dat gebeurd meestal via een sleepwet, en Client Side Scanning (CSS).
Afschuwelijk!
En dan maar die van gebruikers metadata verkopen voor wat extra geld.
Een digitale ID moet er gewoon niet komen, evenals een digitale Euro.
Volt hoeft geen regels te bepalen over onze privacy, evenals de overheid.
Het is een mensenrecht, blijf daar maar gewoon lekker vanaf.
We zijn geen schapen waarbij een organisatie (zoals Volt) of een overheid ons regels hoeft voor te stellen hoe onze privacy geschaad moet gaan worden.
We leven toch niet in China of Rusland?
05-09-2023, 18:16 door Anoniem
Het is duidelijk dat ook Volt niets begrijpt van advertentiebedrijven (adtech) en de datagraai economie, Volt is niet de enige. In theorie is het niet erg als mensen zich bekend moeten maken, zeker als ze zich online misdragen.

Probleem is dat het zeer ongewenst is als mensen zich bekend moeten maken aan datagraaibedrijven als Google en Facebook. Zelf heb ik er al moeite mee mijzelf bekend te maken aan kranten en andere media, omdat ze dan vervolgens precies weten wat ik lees. Het beste zou zijn als Google/Facebook c.s. niets meer krijgen, behalve een bevestiging van een betrouwbare derde, bijvoorbeeld die stichting van Bart Jacobs (IRMA/Yvi), dat betrokkene bekend is en meerderjarig.

Dat soort gedachten lijken niet door te dringen bij Volt en andere politieke lieden die nog analoog denken.

PS Zelfde reactie geplaatst bij bericht over het CDA.
05-09-2023, 18:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ze doen ook op hun website aan key-logging:
https://themarkup.org/blacklight?url=voltnederland.org&device=mobile&location=us

Wel locatie op EU zetten natuurlijk. Maar zo te zien is het resultaat op https://themarkup.org/blacklight?url=voltnederland.org&device=mobile&location=eu hetzelfde.
05-09-2023, 18:41 door Anoniem
Dat wordt dus geen Volt...
05-09-2023, 18:54 door Anoniem
Dat de EU grensoverschrijdend is, zowel letterlijk als figuurlijk, mag algemeen bekend zijn. Hoeveel MSM legt daar de vinger op de gevoelige plek?

Groener gaat het ook niet worden, kost miljarden die over de grens verdwijnen en maakt nog geen druppel op de gloeiende plaat uit. China bouwt jaarlijks honderden kolencentrales bij die al wat wij doen meervoudig teniet doen. Volstrekte waanzin om daar achter te staan, zelfs dweilen met de kraan open haalt het niet bij zoveel ontkenning. En wanneer een vulkaan een boertje laat is het helemaal tranendal. De mensheid heeft nauwelijks invloed op CO2, stikstof en wat al niet meer. Over het paard getilde hufters zijn wij, denken dat wij iets als de periodieke zonnecycli wel even kunnen beslechten. Waanzin.

Wij kunnen niet eens correct voorspellen wat het weer gaat zijn de komende maand op een vierkante kilometer, maar we weten wel wat de gevolgen gaan zijn over tien jaar? Ondertussen de keiharde feiten van duizenden jaren aan meteorologische bevindingen negerend?

Kom zelf van de generatie dat roken is gezond nog met 99% consensus van wetenschappers en medici werd verkondigd. Sindsdien allerlei angsten aangejaagd door nuked planet earth, fried planet earth, roasted planet earth, snowball planet earth, drowned planet earth, hunger death planet earth, en talloze andere world doomed fanatici, niets daarvan is ook maar in de buurt gekomen, maar deze keer is het echt waar, heus! Echt, laat de jeugd maar weer waanideeën najagen, de zoveelste keer dat onze jeugd gehersenspoeld voor het lapje wordt gehouden. En we laten het maar gebeuren, na mij de zondvloed.

Als je niet de toekomst van ons nageslacht wilt versterken op realistische wijze (dus trap niet in al die onzin), dan misschien zijn we het niet waard om nog voort te bestaan. Darwanisme, uitgeroeid omdat we niet op tijd op de werkelijke gevaren aangepast zijn. Teveel zotten die aan machtige knopjes mogen blijven draaien, ondanks herhaaldelijk gelieg en bedrog, die dermate destructief uit kunnen pakken, dat we werkelijk krankzinnig moeten zijn om dergelijke lieden geen functie elders te geven.

Maar het volk is dociel, kabbelt mee met de stroom van propaganda, gehersenspoeld, allergisch voor kritische en logische weerspraak, buigt liever dan ruggengraat tonen, onderzoekt niets zelf, laat zich van alles voorkauwen, bevraagt niets, vind het niet eens vreemd dat hen die aan de knoppen draaien van alle kanten controle willen hebben over wat je mag vernemen of zelfs mag denken, en nog valt het kwartje niet.

Niets geleerd van de geschiedenis der mensheid, nog geen jaar vooruitkijkend, geen verbanden leggen, niets doordenken.

Je krijgt wat je niet in het gareel houdt, wat je niet keihard ter verantwoording roept. Al vele jaren hebben wij woningnood, asielcrisis, wegkwijnende zorg, aftakelende ouderzorg, stijgende criminaliteit en heel veel meer. Het enkele dat wij, als volk, hadden hoeven doen was massaal, en keihard, van wie of wat dan ook die daar niet enorme verbeteringsslagen in had weten te maken, compleet en totaal wegstemmen. Want reken maar dat het dan wel hoog op de agenda had gestaan, en blijven staan, en flink aangepakt zou worden. Maar keer op keer laten we ons weer tegen elkaar uitspelen, laten we weer hoge prioriteit kwesties randverschijnselen worden?

Als u werkelijk, in meerderheid, vindt dat de hoofdkwesties slechts bijzaak zijn, dan brand dit land tot de grond af (we zijn al een aardig eindje op weg wat dat betreft). Hopelijk zijn onze kinderen, die al jaren opgesloten zijn in hun kinderkamers, zonder toekomstperspectief op een eigen dak boven het hoofd, of een eigen gezin, dan al uitgevlogen naar andere landen waar ze wel opgevangen en voorzien worden van allerlei mogelijkheden om dat land verder te brengen in de toekomst. Opdat dit land kan wegzakken in het moeras dat het zelf zo gekoesterd en vertroeteld heeft.

Als je niets doet aan wat je zegt te willen behouden, maar in plaats daarvan je ogen sluit voor het onkruid dat je tuin overwoekert, dan ga je niet op een dag heerlijk genieten van de vreugden van je tuin. Je gaat dan aan den lijve meemaken wat je al die tijd verzaakt hebt.
05-09-2023, 19:37 door Anoniem
Waarom zien mensen geen gevaar in dit soort ontwikkelingen als client side scanning, een min of meer verplicht deelnemen en opgesloten worden in de EU-cloud, etc.?

Pseudo-anonimisering met opvraagbare echte ID als je een niet gepropageerd standpunt aanhangt, geen vrijheid van meningsuiting, is een teken van het feit dat we ons bevinden in een totalitairistisch systeem, dat geen tegenspraak duldt en waar leugens moeten kunnen worden verkondigd als de waarheid.

Het nieuwe normaal zal niet worden afgelegd - de horror van de afgelopen tijd met restricties kan niet zomaar eventjes vergeten worden.

Gaan politiekers nog meer slachtoffers maken en nu ook digitale slachtoffers?

#webproxy
05-09-2023, 20:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: En hun verkiezingsprogramma, dat opent simpelweg niet door al die spyware.

Het verkiezingsprogramma is gewoon een PDF document. Als je die door spyware niet kan openen, dan moet je de oorzaak misschien eerder bij jezelf zoeken dan bij Volt.
Die PDF wordt anders wel gehost bij een derde partij.
05-09-2023, 20:50 door Anoniem
Dat je zeker niet op volt moet stemmen is oud nieuws. Nu met een reden extra.
06-09-2023, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: En hun verkiezingsprogramma, dat opent simpelweg niet door al die spyware.

Het verkiezingsprogramma is gewoon een PDF document. Als je die door spyware niet kan openen, dan moet je de oorzaak misschien eerder bij jezelf zoeken dan bij Volt.
Die PDF wordt anders wel gehost bij een derde partij.

Dat een politieke partij een derde partij inhuurt voor de webhosting is vrij normaal. Of denk je dat de andere partijen allemaal een PC ergens in een kast hebben staan waar de website op draait?
06-09-2023, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem: China bouwt jaarlijks honderden kolencentrales bij die al wat wij doen meervoudig teniet doen.

Datzelfde machtige China levert onze zonnepanelen en de benodigde kogellagers en magneten voor onze windmolens.

Waarom beangstigt klimaatverandering u zo? "Natuurlijk zal ik het wel overleven. Maar ik denk dat de generatie van mijn kleinkinderen, als ik ze krijg, misschien zal moeten verhuizen. En als ze dan even vriendelijk ontvangen worden door de Duitsers als wij nu met onze asielzoekers omgaan... "

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/haast-niemand-doet-zo-lang-poolonderzoek-als-hij-we-zijn-niet-voorbereid-op-wat-er-komen-gaat~b93fbfac/
07-09-2023, 23:26 door Anoniem
"Hierbij blijft het mogelijk om online anoniem te zijn, maar kan je identiteit wel worden opgevraagd op het moment dat je de regels overtreedt of je je schuldig maakt aan een strafbaar feit"
Als anoniem niet anoniem is, dan is het dus enkel schijn. Maar noem het dan gewoon niet zo. Bovendien is dit weer een voorbeeld van makkelijk gezegd maar veel moeilijker gedaan. Sites als Facebook hebben zo niet tientallen miljoenen nep-accounts waarvan een groot deel vanuit buiten Europa gerund worden. Zie dat allemaal maar eens uit te pluizen.

grensoverstijgende gegevensbescherming
Meer van grensoverschrijdende gegevensuitbuiting. De EU met haar EU-patentendossier is iets wat me totaal niet aanstaat, net zoals dat gedram met die digi Euro. "privacy vergelijkbaar met cash" ja dikke doei, er stinkt iets aan dat verhaaltje.

Zo moet Nederland bij het maken van nieuwe wet- en regelgeving in Europees verband vasthouden aan de bescherming van fundamentele rechten en vrijheden en Europese waarden als privacy, informatievrijheid en gelijkheid.
Allemaal leuk en aardig gezegd maar niets blijkt hieruit. De EU zit steeds meer aan datadrang te doen, en kunnen niet wachten op Client Side Scanning, eind van E2EE en de afschaffing van chartaal geld "om witwassen te voorkomen"

Volt wil eigenlijk Nederland gewoon opheffen, want samen staan we sterk zeggen ze dan. Kan niet wachten op een Verenigde Staten van Europa. NIET
Als laatste nog wel even fijn dat ze zich luid uitspreken over veiligheid, met dat drama met Nilüfer Gündogan hebben ze zo'n goed recht van spreken. LMFAO alsof iemand dat nog serieus kan nemen.
08-09-2023, 13:18 door Anoniem
Gezien de Anoniemen in deze draad is wel duidelijk waar onze voorkeur ligt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.