image

Rechter geeft buurman 48 uur om camera gericht op buren te verwijderen

donderdag 7 september 2023, 11:14 door Redactie, 6 reacties

Een man uit Lelystad moet een camera die hangt aan de schuur in de achtertuin en gericht is op de slaapkamerramen en woning van zijn buren binnen 48 uur verwijderen, anders moet hij een dwangsom van honderd euro per dag betalen, met een maximum van vijfduizend euro. Daarnaast mag de man geen (op afstand) beweegbare camera terugplaatsen. Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland onlangs.

"Mijn cliënten hebben niets tegen beveiligingscamera’s, ze hebben ze zelf ook, maar dit gaat te ver. Ik zie geen legitieme reden om de camera’s op die manier te plaatsen. Mijn cliënten zien er een intimidatiemiddel in. Ze hebben geprobeerd om in overleg tot een oplossing te komen, maar dat is niet gelukt", aldus de advocaat van de gefilmde buren. Die hebben al lange tijd onenigheid met de buurman.

De camera in de achtertuin hangt er voor de beveiliging, zo laat de buurman aan de rechter weten. "Een paar maanden geleden is er ‘s ochtends een baksteen door mijn keukenraam gegooid. Ik kan niet bewijzen dat de buren dat hebben gedaan, maar ik voel mij niet veilig. Ik word geïntimideerd. De camera die op de achtertuin staat gericht is net als de camera in de keuken een afschrikmiddel."

De rechter merkt op dat camera's zijn toegestaan. "Maar ze mogen geen overlast veroorzaken en ze mogen de privacyregels niet overtreden. Als camera’s zijn gericht op de tuin van de buren, dan is er een probleem. Maar ik moet dat wel kunnen vaststellen." Nadat de rechter via de telefoon van de buurman ziet wat de camera ziet, komt hij tot het oordeel dat er inbreuk wordt gemaakt op het recht van privacy van de buren.

De buurman moet de camera verwijderen en mag geen beweegbare camera terugplaatsen. Een camera die zich achter het keukenraam van de buurman bevindt mag blijven hangen, omdat de buren niet kunnen aantonen dat die werkt en de buurman aangeeft dat die defect is.

Reacties (6)
07-09-2023, 12:18 door Anoniem
Goh... camera is defect. Na vonnis doet ie het ineens weer. De wonderen zijn de wereld nog niet uit :-).
07-09-2023, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Goh... camera is defect. Na vonnis doet ie het ineens weer. De wonderen zijn de wereld nog niet uit :-).
En dat heb jezelf even gecontroleerd ja?
07-09-2023, 21:39 door Anoniem
Zielige individuen die dit soort dingen down

Leven in hun eigen ikke wereld
07-09-2023, 23:41 door Anoniem
Door Anoniem: De wonderen zijn de wereld nog niet uit :-).
Jawel hoor! De camera is nooit stuk geweest.
09-09-2023, 09:15 door Anoniem
richtpunt van de camera bepalen of die naar waarschijnlijkheid buiten eigen terrein kijkt.

defect of niet hoort niet op andermans terrein of teveel op de openbare weg gericht te zijn.

klinkt inderdaad als een smoes van deze film creep.


helemaal voor camera's op eigen grond als afschrik maar nooit buiten eigen grond
10-09-2023, 17:47 door Anoniem
Door Anoniem: Zielige individuen die dit soort dingen down

Leven in hun eigen ikke wereld

Ja, helaas moet hele volksstammen lijden onder het gebrek aan inlevingsvermogen van buren. Denk aan geluidsoverlast van "klussers", meestal rokende lieden die hun tafelcirkelzaag elke dag moeten gebruiken om bewerkt afvalhout (spaanplaat, fineer, laminaat, verf en andere chemische troep) klein te zagen om van de herfst tot en met de lente elke uur van de dag te gaan stoken en kankerverwekkende PAK's en ander gif te verspreiden en miljoenen met longziekten tot last te zijn. Sommigen kunnen niet wachten met hun pyromanie en verpesten de leefomgeving bij 30 graden, letten niet op de smog, mist en de adviezen van RIVM om juist dan niet te stoken. Zeg maar het type 'teleurgestelden in de politiek' waarvan ze hun pensioen ontvangen.

De overheid laat het afweten door al die overlast maar toe te staan. Bedrijven mogen het niet, maar burgers wel. Gemeentelijke partijen zijn als de dood om bij verkiezingen te worden afgerekend. Stemp daarom op GroenLinks-PvdA, die partij durft wel op te staan tegen de terreur van onaangepasten.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.