image

FBI beschuldigt Noord-Koreaanse groep van miljoenendiefstal bij Stake.com

maandag 11 september 2023, 13:52 door Redactie, 4 reacties

De FBI beschuldigt een Noord-Koreaanse aanvalsgroep van het stelen van 41 miljoen dollar aan cryptovaluta bij online gokplatform Stake.com. Volgens de Amerikaanse opsporingsdienst is de diefstal het werk van de aan Noord-Korea gelieerde Lazarus Group. Vorige week meldde Stake.com op X dat er geld uit een hot wallet van het gokbedrijf was gestolen. Het bleek om een bedrag van 41 miljoen dollar te gaan.

De FBI stelt dat de aanval het werk was van de Lazarus Group. De Amerikaanse opsporingsdienst heeft nu een overzicht van wallets gepubliceerd waar de aanvallers het geld van Stake.com naar overmaakten. De Lazarus Group wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere crypto-geralateerde aanvallen, onder andere op verschillende cryptobeurzen.

Zo zou bij cryptobetalingsverwerker Alphapo op 22 juni zestig miljoen dollar aan crypto zijn gestolen en werd dezelfde dag bij CoinsPaid, dat ook cryptobetalingen verwerkt, 37 miljoen dollar buitgemaakt. Eerder in juni ging de Lazarus Group er al vandoor met honderd miljoen dollar van cryptowallet-aanbieder Atomic Wallet. De FBI roept bedrijven op alert te zijn voor transacties die vanuit de genoemde wallets afkomstig zijn of hiermee te maken hebben.

Reacties (4)
11-09-2023, 14:38 door Anoniem
Er worden even wat bedragen genoemd hier......
41+60+37+100= zo'n kleine 250 miljoen aan dollars.

Hier moet je toch wel wat mens-, rekenkracht en kennis tegenover kunnen zetten om deze groeperingen eens en voor altijd de digitale nek om te draaien.


Pffff wat een bedragen zeg. Straks is het enige land met geld nog Noord-Korea en is de rest van de wereld failliet :)
11-09-2023, 15:14 door Anoniem
Dit is al een tijdje het verdienmodel van Noord Korea, en ze worden er steeds beter in, in het boek The Lazarus Heist wordt er nog een soort thriller geweven rond een roof van 100 miljoen dollar, als je de recente bedragen ziet dan was dat eigenlijk nog maar klein bier.
11-09-2023, 16:19 door Anoniem
Bitcoin was geloof ik de eerste cryptomunt.
Er is nooit duidelijk geworden wie de bedenker van Bitcoin is.
Ik denk een Noord-Koreaan.
11-09-2023, 16:43 door Anoniem
@anoniem "Pffff wat een bedragen zeg." 250mil, de nederlandse overheid gooit met 1000e miljoenen (zie miljarden). Dus dat zal wel meevallen dat Noord-Korea straks de enige met geld is.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.