image

Kamercommissie bespreekt voorstel voor rondetafelgesprek client-side scanning

maandag 11 september 2023, 14:13 door Redactie, 30 reacties

De vaste commissie voor Digitale Zaken van de Tweede Kamer bespreekt aanstaande woensdag een voorstel voor een rondetafelgesprek over de techniek, impact en effectiviteit van client-side scanning, waarbij chatberichten van burgers worden gecontroleerd. De Europese Commissie wil aanbieders van chatapps verplichten dit in te voeren en het demissionaire kabinet is hier voorstander van.

Het rondetafelgesprek is een verzoek van D66 en PVV. "Verzoek voor het organiseren van een rondetafelgesprek is gehonoreerd. De leden Dekker-Abdulaziz (D66) en Van Weerdenburg (PVV) vormen de voorbereidingsgroep. Zij zullen een uitgewerkt voorstel maken ter bespreking in een eerstvolgende procedurevergadering na het zomerreces", zo stond in de besluitenlijst van de commissie van afgelopen juli. Het voorstel is nu opgesteld en zal woensdag door de commissie worden besproken. Wanneer het rondetafelgesprek zal plaatsvinden en welke experts hiervoor worden uitgenodigd is nog niet bekend.

Eind juni vond er overleg plaats tussen de vaste commissie en minister Yesilgoz van Justitie en Veiligheid. De commissieleden hadden kritiek op het niet uitvoeren van een motie over client-side scanning, omdat tal van experts, bedrijven en burgerrechtenbewegingen juist waarschuwen voor de risico's van client-side scanning. Minister Yesilgoz liet weten dat er ook experts zijn die wel voorstander zijn.

Naast Brussel wil ook de Britse overheid client-side scanning gaan invoeren. Vorige week stelde de Britse minister Stephen Parkinson dat chatdiensten niet door toezichthouder Ofcom kunnen worden verplicht om client-side scanning toe te passen zolang de technologie niet bestaat om dat op een manier te doen die nauwkeurig is en met privacywaarborgen is omgeven. Critici reageerden dat het plan hiermee alleen wordt uitgesteld en niet afgesteld.

Reacties (30)
11-09-2023, 14:35 door Anoniem
Welke experts zijn er dan voorstander van css volgens Yesilgoz? En hoe zit het met css en oude telefoons zoals een 3310? Zijn telefoons waarbij css niet mogelijk is straks illegaal?
11-09-2023, 14:36 door Anoniem
Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
11-09-2023, 14:44 door Anoniem
De praktijk moet erger worden als beschreven in het boek '1984',
en zal dit in de uitvoering ook zijn.

Van waar die excessieve controle dwang over de burger van de EU
om dit te willen installeren?

Alle communicatie gecontroleerd. Niets kan aan het toeval worden overgelaten. Waar zijn ze bang voor (gemaakt), de griezels die dit willen?

Als ze er technologisch toe in staat zijn, willen ze ook in je kop komen om eventuele verkeerde gedachten te waken en die te vervangen door hun geprefereerde versie om je naadloos als cyberslaafjes te kunnen 'resetten' binnen hun build back better world van 2030/2050.

Ze willen ons genetische modificeren om ons als assets te kunnen bezitten. Gepatenteerde transhumane entiteit. Dat zal het einde inhouden van de natuurlijke mens met een door de Eeuwige geschonken vrije wil. Gelijkgesteld met opgewaardeerde apen?

Uiteindelijk na de totstandkoming hiervan zult u zich evenzeer hiertegen kunnen verzetten als een dier/vee tegen de verzorger.

Leuke vooruitzichten met wat men voor ons in petto heeft.
Vooral goed aan meewerken dus.(sarc. modus aan).

En stopt deze ontwikkelingen malware, cybercrime en het kwaad op aarde in het algemeen? Zeker niet het kwaad van degenen, die ons in zo'n digitale surveillancewereld willen opsluiten. Geenszins.
11-09-2023, 15:36 door Anoniem
Er wordt nog steeds geen bewijs geleverd dat kinderporno actief wordt gebruikt via Messenger applicaties. Men stelt gewoon dat dit gebeurt. Dus waar is deze beschuldiging dan precies op gebaseerd als bewijs hiervoor ontbreekt?
11-09-2023, 15:52 door Anoniem
Door Anoniem: Welke experts zijn er dan voorstander van css volgens Yesilgoz? En hoe zit het met css en oude telefoons zoals een 3310? Zijn telefoons waarbij css niet mogelijk is straks illegaal?

Kpn stopt met het netwerk voor mobiele telefoons
in 2025
11-09-2023, 15:57 door Anoniem
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.

Wat je nu opschrijft mag straks ook niet meer
het twijfelen,schrijven of denken dat privacy weg is,
want anders is het wappie of complot gedrag,
moderators in actie :-)

Leuker kunnen we het niet maken,wel makkelijker

EU2023
11-09-2023, 15:57 door Anoniem
Ze vergeten dat criminelen KP ook gewoon met PGP kunt versleutelen en de base64 string PER SMS sturen.
Waarom zou je dit willen bij normale burgers? De rede moet wel iets anders zijn. Geheimzinnig.
11-09-2023, 15:57 door majortom
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
Corona is een mooie proeftuin geweest om te kijken hoe gemakkelijk mensen bereid zijn om hun privacy in te leveren voor allerlei onbenulligheden. Helaas heeft het gros van de bevolking dit niet door of heeft een slappe ruggengraat. Een drogreden is tegenwoordig genoeg om zeer verregaande maatregelen door te drukken. Iedereen standaard onder de tap is blijkbaar tegenwoordig geen enkel probleem meer.
11-09-2023, 16:27 door Anoniem
Mijn grootste zorg op dit moment is dat we het in Nederland/Europa uiteindelijk magisch goed weten te regelen, maar dat privacybewuste burgers dezelfde discussie ergens anders zullen verliezen (zoals bijvoorbeeld in Amerika) en dat css dan ingebouwd zou worden in het os/Google Play Services. Net zoals bij alle iOS en Android 6+ apparaten opeens de contact tracing api werd ingebouwd, waar tot de dag van vandaag nog steeds restanten van zijn te vinden op mijn telefoon, ook al is zo'n beetje elke app die de api gebruikt ermee gestopt.

Wat mij betreft is het gesprek pas het begin van een lange strijd die pas eindigt als we een Europees verbod op dergelijke praktijken hebben.
11-09-2023, 16:29 door Anoniem
Met het oog op de aankomende verkiezingen vraag ik me af, zijn er partijen en/of individuele kamerleden die expliciet tegen de uitholling van e2ee zijn?
11-09-2023, 16:40 door Anoniem
Mooie parallel. Lula van Brazilië zei eerst dat hij de nieuwe baas is en dat Poetin rustig langs kom komen. Vandaag gas terug en verstandig genoeg bevestigd dat in een democatische rechtsstaat de rechters onafhankelijk zijn. Ook van de politiek.

Jammer dat een parlement in Nederland dan nog zo een koffie en theemiddag organiseert. Want mijn telefoon, of wat ik dan ook gebruik is mijn eigendom. Client side scanning is daardoor gewoon binnentreden in mijn eigendom. Wat enkel kan als een rechter dat beveelt of zijne majesteits geheimzinnige diensten denken dat ik met hele enge staatsgevaarlijk zaakjes bezig ben.

Gaan ze een hele middag in zo een commissie zitten ouwehoeren over zaken waar ze helemaal niet over gaan. Hopelijk na de verkiezingen in elk geval ouwehoerders die de democratische rechtsstaat begrijpen. Want het ligt al achter op Brazilië.
11-09-2023, 16:58 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
Corona is een mooie proeftuin geweest om te kijken hoe gemakkelijk mensen bereid zijn om hun privacy in te leveren voor allerlei onbenulligheden. Helaas heeft het gros van de bevolking dit niet door of heeft een slappe ruggengraat. Een drogreden is tegenwoordig genoeg om zeer verregaande maatregelen door te drukken. Iedereen standaard onder de tap is blijkbaar tegenwoordig geen enkel probleem meer.

Daarom snap ik niet dat burgers niet massaal hier tegen optreden. Deze corrupte overheid is zeer gevaarlijk en letterlijk niemand heeft hier om gevraagd. Geloof me nou maar dat ze sjoemelen met stemmen. Waarom denk je dat ze anonieme accounts willen verbieden, omdat hun geweten aan hun knaagt.
11-09-2023, 18:23 door Anoniem
Ik heb geen zin om in de scrapemachine van de AIVD terecht te komen. (alle berichten worden bij voorbaat opgeslagen om vervolgens gescanned te worden door een algoritme en mogelijk door mensen bekeken. (Denk aan PRISM en XKeyScore)
Dus stop ik in het algeheel met chatten online.
Ik heb gewoon geen zin dat mijn privacy en mensenrecht geschaad wordt door deze verdorven en allescontrolerende n*zies met hun sleepwetten en inkijk in persoonlijke zaken.
Het werdt hoog tijd om gewoon weer lekker op de koffie te gaan bij de buurvrouw of wat vaker familieleden in het echt te gaan zien, het verslopte hoe dan ook al erg.
Oh, en mensen, stop nou eens met dat stemmen op die idiote n*ziepartijen zoals de CDA!
Dankzij die zakkenvullers heeft niemand meer privavy online.
Heeft men al gezegd wat men gaat doen met de verzamelde metadata? (Of dat verkocht gaat worden aan adverteerders, etc? En waar dat geld precies heen gaat?)
11-09-2023, 18:26 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn grootste zorg op dit moment is dat we het in Nederland/Europa uiteindelijk magisch goed weten te regelen, maar dat privacybewuste burgers dezelfde discussie ergens anders zullen verliezen (zoals bijvoorbeeld in Amerika) en dat css dan ingebouwd zou worden in het os/Google Play Services. Net zoals bij alle iOS en Android 6+ apparaten opeens de contact tracing api werd ingebouwd, waar tot de dag van vandaag nog steeds restanten van zijn te vinden op mijn telefoon, ook al is zo'n beetje elke app die de api gebruikt ermee gestopt.

Wat mij betreft is het gesprek pas het begin van een lange strijd die pas eindigt als we een Europees verbod op dergelijke praktijken hebben.
Dan wordt het helaas tijd om te stoppen met de smartphone, en zelf mobiele apparaten in elkaar te flansen met een GNU/Linux-distributie zonder WiFi en baseband.
Ik ben al een tijdje bezig met offline "grondstoffen" aan het verzamelen om internetgebruik te verminderen. (Muziek, games, films, boeken, offline Wikis, etc)
11-09-2023, 18:28 door Anoniem
Wanneer gaat die wet in dan?? Wat akelig!
11-09-2023, 18:40 door Anoniem
Ik hoor de oudere mensen al denken "als dat maar goed gaat"... Zij hebben immers zelf de nazi's meegemaakt, het begon met dergelijke propaganda en schendingen.
Heeft Nederland dan niks geleerd van de tweede wereldoorlog?
Waarom zijn zoveel Nederlanders gesneuveld voor het idee van een democratie en vrijheid als onze nieuwere generatie dat zo actief is aan het vernietigen?
Ik zal vooraan staan juigen bij een coup, en op de dag wanneer deze mensen berecht worden door het volk.
Hopelijk komt die mooie tijd daar ooit.
Jammer dat het zo moet gaan...
11-09-2023, 18:43 door Anoniem
Door Anoniem: Ze vergeten dat criminelen KP ook gewoon met PGP kunt versleutelen en de base64 string PER SMS sturen.
Waarom zou je dit willen bij normale burgers? De rede moet wel iets anders zijn. Geheimzinnig.
Geld. Verzameling van metadata van gebruikers alvorens deze te verkopen voor miljarden.
Er zouden kamervragen moeten komen over wat er met metadata wordt gedaan.
11-09-2023, 18:58 door Anoniem
Criminelen kunnen nu al worden opgepakt wanneer het slachtoffer naar de politie gaat met zijn of haar telefoon. (Versleuteling is zichtbaar in de app, en het in binnen proportie)
Daanaast doen criminelen één stapje opzij en gebruiken andere middelen, maar de rest van Nederland zit vast aan ongenode gasten die meekijken met hun (niet meer)persoonlijke gesprekken.
Grappig hoe gemakkelijk privacy aan zijde wordt geschoven, voor scanning buiten proportie.
Misschien ook camera's in huis zodat de overheid kan bepalen of we daar geen misdaad doen, ik zie weinig verschil?
11-09-2023, 20:25 door Anoniem
Ik wil niet dat Whussup mijn privacy schend, ook Farcebook niet, geen TikTak, en al helemaal geen overheid.
Die voorgaande bedrijven zijn al van mijn lijstje geschrapt, de overheid is de volgende.
Ik houd gewoon niet van al dat gevolg, bespioneer en die verkoop van mijn, MIJN gegevens, hoepel gewoin lekker op uit mijn persoonlijke leven.
Dat is de reden dat ik een GNU/Linux-distributie op PC gebruik en een alternatieve firmware op mijn telefoon.
Je zou bijna denken dat de overheid je juist zou moeten beschermen tegen dit soort ongein, maar dat ze zich eveneens aansluiten bij deze groepen om je vervolgens te schenden... Tsk.
Eigenlijk zou Nederland haar eigen mesh-netwerk op moeten starten, en met Nederland bedoel ik het volk, niet die nepperts in de overheid, dat is geen Nederland, dat is Rusland, China of Ergensinniemandslandlandje.
We zouden ons eigenlijk minder afhankelijk moeten maken van ISPs, banken en meer.
Helaas forceert Nederland ons om dat te doen, een hoop moeite.
Daarentegen is het altijd wel een goede trainingsgrond tegen staatsaanvallen en hacks.
Als we bij voorbaat zwak tegen dit soort machtsmisbruik zijn is het internet bij voorbaat al geen vrije plek.
11-09-2023, 21:19 door Anoniem
Als je hier voor bent als "expert" kun je dan je diploma weer inleveren. Bvd
11-09-2023, 22:35 door wabrandsma
Minister Yesilgoz liet weten dat er ook experts zijn die wel voorstander zijn.

De experts van de juridische dienst van de Europese Raad stellen in hun [url=https://s3.documentcloud.org/documents/23809850/euchatcontrol.pdf]rapport[/url] dat het gewoon een berg illegale surveillance is onder het voorwendsel van een kinderbeschermingsprogramma.
12-09-2023, 08:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
Corona is een mooie proeftuin geweest om te kijken hoe gemakkelijk mensen bereid zijn om hun privacy in te leveren voor allerlei onbenulligheden. Helaas heeft het gros van de bevolking dit niet door of heeft een slappe ruggengraat. Een drogreden is tegenwoordig genoeg om zeer verregaande maatregelen door te drukken. Iedereen standaard onder de tap is blijkbaar tegenwoordig geen enkel probleem meer.

Daarom snap ik niet dat burgers niet massaal hier tegen optreden. Deze corrupte overheid is zeer gevaarlijk en letterlijk niemand heeft hier om gevraagd. Geloof me nou maar dat ze sjoemelen met stemmen. Waarom denk je dat ze anonieme accounts willen verbieden, omdat hun geweten aan hun knaagt.
Hoe wil je sjoemelen met stemmen, leg dat svp even uit...
NL verkiezingen zijn ongelooflijk transparant, met name omdat ze niet digitaal zijn ook veilig.
Als je het gelooft je mag het zelf controleren, ook JIJ mag zelfs zelf meetellen.
12-09-2023, 10:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
Corona is een mooie proeftuin geweest om te kijken hoe gemakkelijk mensen bereid zijn om hun privacy in te leveren voor allerlei onbenulligheden. Helaas heeft het gros van de bevolking dit niet door of heeft een slappe ruggengraat. Een drogreden is tegenwoordig genoeg om zeer verregaande maatregelen door te drukken. Iedereen standaard onder de tap is blijkbaar tegenwoordig geen enkel probleem meer.

Daarom snap ik niet dat burgers niet massaal hier tegen optreden. Deze corrupte overheid is zeer gevaarlijk en letterlijk niemand heeft hier om gevraagd. Geloof me nou maar dat ze sjoemelen met stemmen. Waarom denk je dat ze anonieme accounts willen verbieden, omdat hun geweten aan hun knaagt.
Hoe wil je sjoemelen met stemmen, leg dat svp even uit...
NL verkiezingen zijn ongelooflijk transparant, met name omdat ze niet digitaal zijn ook veilig.
Als je het gelooft je mag het zelf controleren, ook JIJ mag zelfs zelf meetellen.
Ik vrees inderdaad dat de meerderheid stemt waar ze altijd op stemmen; partijen die dit soort dingen willen doorvoeren... In een artikel een paar dagen geleden was er een partij (PvdD geloof ik) die deze spionage absoluut niet wil... Het voelt als burger alsof je een pingpongbal bent tussen partijen en alleen maar kan hopen dat het goed gaat, alsof je leven voortdurend beslist wordt en dat je het ene moment zekerheid hebt en het andere ineens weer onzeker bent.
12-09-2023, 10:52 door Anoniem
Door Anoniem: Ik hoor de oudere mensen al denken "als dat maar goed gaat"... Zij hebben immers zelf de nazi's meegemaakt, het begon met dergelijke propaganda en schendingen.
Heeft Nederland dan niks geleerd van de tweede wereldoorlog?
Waarom zijn zoveel Nederlanders gesneuveld voor het idee van een democratie en vrijheid als onze nieuwere generatie dat zo actief is aan het vernietigen?
Ik zal vooraan staan juigen bij een coup, en op de dag wanneer deze mensen berecht worden door het volk.
Hopelijk komt die mooie tijd daar ooit.
Jammer dat het zo moet gaan...

Voor iemand die zo graag naar WO II verwijst, heb je er zelf weinig van geleerd.
Snap je wel wat er allemaal verkeerd ging bij bijltjesdag.
Hoeveel mensen voor verrader uitgemaakt werden, ook al waren ze dat niet, bv omdat ze (in het geheim) bij het verzet werkten, en publiekelijk met de nazi's om moesten gaan.
Of omdat hun buren hun niet mochten.
Of gewoon omdat ze hun gezin draaiende moesten zien te houden tijdens de oorlog. (Brood op de plank)
Er was geen bewijs nodig. Alleen een beschuldiging. Lekker makkelijk.


Kijk maar uit dat je zelf niet door het volk berecht wordt. iemand beschuldigen is makkelijk. Je onschuld bewijzen, moeilijker.

En wil je een beter voorbeeld waar dat op uit kan lopen, kijk dan eens naar de Terreur.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Terreur_(Franse_Revolutie)


Zie ook de paragraaf over WOII bij dit artikel:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bijltjesdag
12-09-2023, 11:05 door Anoniem
Fysieke boodschapper, gat in de markt, dienst van de toekomst...
12-09-2023, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
Corona is een mooie proeftuin geweest om te kijken hoe gemakkelijk mensen bereid zijn om hun privacy in te leveren voor allerlei onbenulligheden. Helaas heeft het gros van de bevolking dit niet door of heeft een slappe ruggengraat. Een drogreden is tegenwoordig genoeg om zeer verregaande maatregelen door te drukken. Iedereen standaard onder de tap is blijkbaar tegenwoordig geen enkel probleem meer.

Daarom snap ik niet dat burgers niet massaal hier tegen optreden. Deze corrupte overheid is zeer gevaarlijk en letterlijk niemand heeft hier om gevraagd. Geloof me nou maar dat ze sjoemelen met stemmen. Waarom denk je dat ze anonieme accounts willen verbieden, omdat hun geweten aan hun knaagt.
Hoe wil je sjoemelen met stemmen, leg dat svp even uit...
NL verkiezingen zijn ongelooflijk transparant, met name omdat ze niet digitaal zijn ook veilig.
Als je het gelooft je mag het zelf controleren, ook JIJ mag zelfs zelf meetellen.
Ik vrees inderdaad dat de meerderheid stemt waar ze altijd op stemmen; partijen die dit soort dingen willen doorvoeren... In een artikel een paar dagen geleden was er een partij (PvdD geloof ik) die deze spionage absoluut niet wil... Het voelt als burger alsof je een pingpongbal bent tussen partijen en alleen maar kan hopen dat het goed gaat, alsof je leven voortdurend beslist wordt en dat je het ene moment zekerheid hebt en het andere ineens weer onzeker bent.

Leuke opmerking, naar legt niet uit hoe er dan gesjoemeld zou worden bij verkiezingen. Dat is namelijk de post waar je op reageert.
Wat zijn je bronnen voor die sjoemel-claim?
12-09-2023, 19:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem: Het lijkt wel of het steeds harder gaat met het inleveren van privacy... Voor een paar jaar geleden ging dit nog met kleine stapjes.
Corona is een mooie proeftuin geweest om te kijken hoe gemakkelijk mensen bereid zijn om hun privacy in te leveren voor allerlei onbenulligheden. Helaas heeft het gros van de bevolking dit niet door of heeft een slappe ruggengraat. Een drogreden is tegenwoordig genoeg om zeer verregaande maatregelen door te drukken. Iedereen standaard onder de tap is blijkbaar tegenwoordig geen enkel probleem meer.

Daarom snap ik niet dat burgers niet massaal hier tegen optreden. Deze corrupte overheid is zeer gevaarlijk en letterlijk niemand heeft hier om gevraagd. Geloof me nou maar dat ze sjoemelen met stemmen. Waarom denk je dat ze anonieme accounts willen verbieden, omdat hun geweten aan hun knaagt.
Hoe wil je sjoemelen met stemmen, leg dat svp even uit...
NL verkiezingen zijn ongelooflijk transparant, met name omdat ze niet digitaal zijn ook veilig.
Als je het gelooft je mag het zelf controleren, ook JIJ mag zelfs zelf meetellen.
Ik vrees inderdaad dat de meerderheid stemt waar ze altijd op stemmen; partijen die dit soort dingen willen doorvoeren... In een artikel een paar dagen geleden was er een partij (PvdD geloof ik) die deze spionage absoluut niet wil... Het voelt als burger alsof je een pingpongbal bent tussen partijen en alleen maar kan hopen dat het goed gaat, alsof je leven voortdurend beslist wordt en dat je het ene moment zekerheid hebt en het andere ineens weer onzeker bent.

Leuke opmerking, naar legt niet uit hoe er dan gesjoemeld zou worden bij verkiezingen. Dat is namelijk de post waar je op reageert.
Wat zijn je bronnen voor die sjoemel-claim?

Nee, dat waren niet mijn claims, maar van iemand anders, ik reageerde alleen maar op de reactie... Een beetje een misverstand aangezien we allemaal "anoniem" zijn, haha!
12-09-2023, 23:21 door Anoniem
Door wabrandsma:
Minister Yesilgoz liet weten dat er ook experts zijn die wel voorstander zijn.

De experts van de juridische dienst van de Europese Raad stellen in hun [url=https://s3.documentcloud.org/documents/23809850/euchatcontrol.pdf]rapport[/url] dat het gewoon een berg illegale surveillance is onder het voorwendsel van een kinderbeschermingsprogramma.
https://s3.documentcloud.org/documents/23809850/euchatcontrol.pdf
Interessante conclusie: groot risico op inbreuk fundamentele rechten, vind een vorm die gefocussed is op mensen die al verdacht worden van.
14-09-2023, 09:23 door Anoniem
De sleepwet, client-side scanning, digitale IDs... Buiten proportie.
En wordt de burger gezien als een potentiele crimineel.
Zo wordt het een controlestaat.
17-09-2023, 10:10 door Anoniem
Door Anoniem: Welke experts zijn er dan voorstander van css volgens Yesilgoz? En hoe zit het met css en oude telefoons zoals een 3310? Zijn telefoons waarbij css niet mogelijk is straks illegaal?
Voor zo'n oude Nokia is het niet nodig, die kan nauwelijks versleutelde chat apps aan. Daarmee kunnen alle berichten bij de provider al gescand worden.
Daarnaast kan SMS geen plaatjes en bestanden aan, MMS wel maar dat gebruikt toch niemand meer.
het gaat hier om chat apps als iMessage, Threema, Signal en WhatsApp die end2end encryptie gebruiken.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.