image

Huiszoekingen bij verdachten achter DoppelPaymer-ransomware

dinsdag 19 september 2023, 16:15 door Redactie, 0 reacties

Bij een internationale politieactie tegen verdachten achter de DoppelPaymer-ransomware hebben er in Duitsland en Oekraïne huiszoekingen plaatsgevonden. Eerder dit jaar vond er ook al een operatie tegen personen achter de ransomware plaats, waar ook de Nederlandse politie aan deelnam. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) raakte begin 2021 via een e-mail besmet met de DoppelPaymer-ransomware.

Na de actie tegen de vermeende 'masterminds' van DoppelPaymer afgelopen maart, leidde blockchain-onderzoek van de Amerikaanse Secret Service en Duitse politie naar een 44-jarige Oekraïner, die vermoedelijk een belangrijke rol binnen de ransomwaregroep speelde, en een 45-jarige Duitser, die grote hoeveelheden geld ontving, mogelijk afkomstig van ransomware-aanvallen. Vorige week vonden er huiszoekingen bij de twee verdachten plaats.

Volgens de Duitse politie zijn wereldwijd meer dan zeshonderd slachtoffers door de DoppelPaymer-ransomware afgeperst, soms voor miljoenen dollars. De twee hoofdverdachten die afgelopen maart in beeld kwamen zijn nog altijd voortvluchtig en staan op de 'Most Wanted' lijst van Europol.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.