image

Brits parlement keurt omstreden Online Safety Bill goed

woensdag 20 september 2023, 10:42 door Redactie, 9 reacties

Het Britse parlement heeft de omstreden Online Safety Bill goedgekeurd, die binnenkort van kracht wordt. Volgens de Britse regering maakt de wet het internet veiliger, maar experts en burgerrechtenbewegingen waarschuwen voor een meer gecensureerd, afgesloten internet voor Britse internetgebruikers, waarbij de overheid al hun berichten kan inspecteren.

Een clausule van de wet geeft de Britse telecomtoezichthouder Ofcom de bevoegdheid om techbedrijven te verplichten dat ze berichten van hun gebruikers controleren. "Dit raakt zelf berichten en bestanden die end-to-end versleuteld zijn om de privacy van gebruikers te beschermen", aldus de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Het gaat in dit geval om client-side scanning waarmee de veiligheid en privacy van alle gebruikers wordt ondermijnd, aldus de EFF.

Bedrijven die niet meewerken kunnen een boete van 18 miljoen pond of tien procent van de wereldwijde omzet krijgen, afhankelijk van welke hoger is. Verder verplicht de wet websites ook om strengere online leeftijdscontroles in te voeren. "Dit schendt fundamentele principes over online en eenvoudige toegang die sinds het begin van het internet bestaan. Je zou geen identiteitsbewijs moeten tonen om online te kunnen", stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging verder.

Reacties (9)
20-09-2023, 10:50 door Anoniem
China praktijken, UK editie!

Laat me raden, er zitten enkel oude opa's of digibeten op die parlementsstoelen?
20-09-2023, 11:52 door Anoniem
Hallo big brother.

Bedrijven die niet meewerken kunnen een boete van 18 miljoen pond of tien procent van de wereldwijde omzet krijgen,
En worden er al boetes van tien procent van de wereldwijde omzet uitgedeeld aan bedrijven die illegaal data opslurpen/verhandelen van personen?
20-09-2023, 12:58 door Anoniem
Een van de vieste spelletjes van de staat; de verantwoordelijkheid voor het naleven van de wet bij de bedrijven leggen.
Zo niet dan bedreig je ze met grote boetes.

Tijdens covid exact 't zelfde verhaal, het restaurant in kwestie moest dan zelf voor politieagent gaan spelen, of anders!

Ik heb een poging gedaan om de originele teksten terug te vinden maar na de 8ste PDF doorgescrolled te hebben heb ik 't maar opgegeven. Ik heb daar geen tijd voor.
Ik wilde vooral graag weten wat online pesten dan precies behelst en wanneer het kwalificeert, het 'misgenderen' van iemand zou hier dan ook al onder vallen aldus een van de stukken.
voor zover ik gezien heb is het geheel volgens verwachting weer volledig over gelaten aan de interpretatie van de wetgever en zal ook dit weer politiek geweaponized worden.

Nog maar een spijker in de kist dan maar.
20-09-2023, 14:20 door Anoniem
Bedrijven schenden de GDPR en doen onrecht aan burgers: I sleep
Bedrijven gunnen hun gebruikers een kléín beetje privacy, wat in het voordeel is van de burger: real shit
20-09-2023, 15:26 door Anoniem
Ik zit te wachten op het moment dat big tech gewoon zegt weet je fck it all. Hier heb je 10% van de omzet en we kappen met luisteren naar stupide politici. En als je waagt nog meer te eisen gooien we jullie uit al onze diensten.

Kijken hoelang het duurt tot men terug komt op enige beslissing als ze niks meer zelf kunnen doen.
Corporatocracy in het kort. Het zou er zeker niet beter of eerlijker op worden maar atleast zou de politiek equally fcked zijn.
20-09-2023, 17:45 door Anoniem
ik ben benieuwd of META nu daadwerkelijk de rug recht houdt en uit engeland vertrekt zoals ze beloofd hadden met talloze andere tech-bedrijven.

verwacht van niet... blaffende honden bijten niet tijdens het blaffen.
20-09-2023, 20:18 door Anoniem
Alles moet natuurlijk wel eerst langs het ministerie van waarheid.

Noord Koreaanse praktijken. En we laten het gewoon gebeuren met z'n allen.
20-09-2023, 22:48 door Anoniem
Ik zeg een bypass-je leggen qua internet kabels en de uk afsluiten.. zijn we gauw van dit gezeur af..
21-09-2023, 14:07 door Power2All
Dus Facebook enzo gaan dus nu stoppen in de VK, toch ?
Hadden ze anders zelf gezegd, ben benieuwd of ze hun been nog recht houden... Iets zegt me dat ze toch weer terug krabbelen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.