image

'Commerciële belangen bij Brussels plan voor client-side scanning'

dinsdag 26 september 2023, 10:59 door Redactie, 38 reacties

Bij het plan van de Europese Commissie om alle chatberichten van burgers door middel van client-side scanning te controleren zijn ook allerlei commerciële belangen betrokken, zo stelt een collectief van onderzoeksjournalisten van Die Zeit, Le Monde, Balkan Insight, Solomon en IRPI Media op basis van onderzoek en interne documenten.

Het omstreden voorstel voor de invoering van client-side scanning, dat chatapps verplicht om berichten van gebruikers te controleren, is afkomstig van Eurocommissaris en Big Brother Award-winnaar Ylva Johansson. Voordat ze haar scanplan presenteert stuurt Johansson een bericht naar de Amerikaanse organisatie Thorn, die AI-tools ontwikkelt voor het scannen van afbeeldingen. Ondanks felle kritiek en waarschuwingen voor de vergaande gevolgen die het client-side scanning voor de privacy van burgers heeft, onder andere van de Europese privacytoezichthouder, gaat de Eurocommissaris toch met haar plannen door.

Ze wordt hierbij gesteund door een sterke lobby van ngo’s en commerciële bedrijven, zo stellen de onderzoeksjournalisten op basis van tientallen interviews, gelekte documenten en verslagen van interne overleggen van de Commissie. "AI-bedrijven en belangengroeperingen zetten een aanzienlijke hoeveelheid financiële middelen in om EU-beleid te beïnvloeden, blijkt uit ons onderzoek."

Volgens Arda Gerkens, voormalig Eerste en Tweede Kamerlid van de SP en directeur van Offlimits, Europa’s oudste meldpunt voor misbruikmateriaal, is het wetsvoorstel beïnvloed door bedrijven die zich voordoen als ngo’s, maar zich als tech-bedrijven gedragen. "Groeperingen als Thorn doen er alles aan om deze wetgeving te propageren, niet alleen omdat ze vinden dat dit de beste manier is om seksueel misbruik van kinderen tegen te gaan, maar ook omdat ze er commercieel belang bij hebben."

De voorstanders van client-side scanning claimen dat dit nodig is om kinderen te beschermen. Gerkens heeft hierover haar twijfels. "Wie heeft er baat bij deze wetgeving?" vraagt ze zich af. "Niet de kinderen." In de lobbydatabase van de EU staat Thorn geregistreerd als een liefdadigheidsinstelling, terwijl de organisatie op commerciële basis AI-tools verkoopt. Sinds 2018 verkocht Thorn voor 4,3 miljoen dollar aan softwarelicenties aan het Amerikaanse ministerie van Homeland Security.

De onderzoeksjournalisten verzoeken de Europese Commissie om informatie vrij te geven over de relatie tussen Thorn en haar kabinet. Ook wil ze de ‘policy one pager’ die Thorn naar Johansson had gestuurd niet openbaar maken, omdat ‘de daarin aanwezige informatie het commerciële belang van de organisatie zou schaden’. Uiteindelijk geeft de Commissie na tussenkomst van de Europese Ombudsman een aantal e-mailwisselingen vrij tussen Thorn en Johanssons directoraat-generaal voor Migratie en Binnenlandse Zaken.

Uit de e-mails blijkt een nauwe werkrelatie tussen beide partijen in de maanden na de lancering van het voorstel, waarbij de Commissie herhaaldelijk de toegang van Thorn tot cruciale vergaderingen van ministers en vertegenwoordigers van EU-lidstaten mogelijk maakte. Er loopt nog een onderzoek van de Ombudsman naar de weigering van de Commissie om toegang te verlenen tot een groot aantal andere interne documenten. Lobbybedrijf FGS, dat de belangen van Thorn behartigt, ontving alleen vorig jaar al zeshonderdduizend euro van de organisatie.

Thorn blijkt ook geld te steken in de WeProtect Global Alliance, die zich ook sterk maakt voor de invoering van client-side scanning. WeProtect is het vervolg van twee overheidsinitiatieven, één opgericht door de Europese Commissie en de VS, de ander door het Verenigd Koninkrijk. In april 2020 werd WeProtect omgevormd van een door de Britse overheid gefinancierde instantie tot een onafhankelijke stichting, geregistreerd op een woonadres in Lisse. Veiligheidsdiensten, een groot aantal regeringen, Big Tech-managers, ngo’s en een van Johanssons hoogste kabinetsmedewerkers, Antonio Labrador Jimenez, behoren tot de leden.

Jimenez staat aan het hoofd van het Commissie-team dat zich met de bestrijding van kindermisbruik bezighoudt. Hij heeft ook een centrale rol gespeeld bij het opstellen en promoten van Johanssons scanplan. Naast hem in het bestuur zit Julie Cordua van Thorn, alsmede overheidsfunctionarissen uit de VS en Groot-Brittannië en van Interpol. Tevens blijkt ook kolonel Dana Humaid Al Marzouqi uit de Verenigde Arabische Emiraten lid te zijn, die tevens lid is van allerlei internationale politie-taskforces.

Stemmen van slachtoffers

Een andere organisatie die zich inzet voor de invoering van het scanplan is de Brave Movement. Deze organisatie is vorig jaar april opgericht door de Amerikaanse ngo Together for Girls, na een bijdrage van tien miljoen dollar van de Oak Foundation. De foundation bestaat uit een groep filantropische organisaties die subsidies verstrekt ‘om de wereld veiliger, eerlijker en duurzamer te maken’.

Uit interne nota’s van de Brave Movement blijkt dat er een strategie is bedacht om de stemmen van ‘slachtoffers van misbruik’ te gebruiken om in Europese hoofdsteden en binnen het Europees Parlement steun voor Johanssons voorstel te krijgen. Een intern strategiedocument van de Brave Movement laat zien dat het belangrijkste doel van de organisatie is om de voorgestelde wetgeving aangenomen en geïmplementeerd te zien worden in de hele EU.

Volgens Gerkens hebben Thorn en soortgelijke groeperingen ‘een commercieel belang'. Een onderdeel van Johanssons scanplan is het oprichten van een EU-Centrum, waar gedetecteerde berichten van burgers naar moeten worden toegestuurd. "Als producent van dergelijke scantechnologieën zou een rol voor Thorn in de ondersteuning van de capaciteitsopbouw van de database van het EU-Centrum van groot commercieel belang zijn voor het bedrijf", zo stellen de onderzoeksjournalisten. Een Nederlandse vertaling van het onderzoek is te vinden bij De Groene Amsterdammer.

Reacties (38)
26-09-2023, 11:25 door Anoniem
Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee? Heb ooit wel eens een berichtje gestuurd of het niets is voor hun om er in te duiken. Zero response.
26-09-2023, 11:25 door Anoniem
When in doubt, follow the money. Zolang politici in bed liggen met commerciële partijen, krijg je dit soort wanstaltige plannen waarbij de rechten van Europese burgers verkwanseld worden voor geld.
26-09-2023, 11:51 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee? Heb ooit wel eens een berichtje gestuurd of het niets is voor hun om er in te duiken. Zero response.
Hun doelgroep zijn dezelfde mensen die elk bericht over 'de kinderen beschermen' klakkeloos overnemen en delen. Ze hebben geen baat bij onafhankelijk onderzoek dat hun klanten tegen de haren strijkt. Zo lang er geen overduidelijk schandaal is gaan ze hier geen aandacht aan besteden vrees ik.
26-09-2023, 12:23 door Anoniem
Het komt er eigenlijk op neer dat alle initiatieven gebaseerd zijn op hebzucht en commerciële belangen.
Aangezien hebzucht als motivatie voor surveillance geen aanvaardbaar argument is verzinnen we bestrijding van kindermisbruik om css te legitimeren.
Bestrijden van kindermisbruik, daar kan toch zeker niemand bezwaar tegen hebben?
26-09-2023, 12:25 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee? Heb ooit wel eens een berichtje gestuurd of het niets is voor hun om er in te duiken. Zero response.

Twee families die eigenaar zijn van deze kranten, zijn ook eigenaar van NGO's die dit promoten.
26-09-2023, 12:29 door Anoniem
Zo zie je maar weer. Je kunt geld verdienen aan kindermisbruik en je hoeft geen pedofiel te zijn hiervoor. Client Side Scanning is een business case en de misbruikte kinderen zijn een commodity. Iedereen blij (behalve de kinderen die het betreft en hun directe familie).
26-09-2023, 12:37 door Anoniem
Ze moet wel hele grote mouwen hebben om deze grote aap, of vele kleinere aapjes te maskeren, echter ook al is de leugen nog zo snel.... Het aapje komt toch wel uit de mouw! Hopen dat het één Aap betreft en niet nog meer -alsnog verborgen- kleinere aapjes!
En wat voor fucking aap, Hoe komt dit mens als Eurocommissaris daar in het EC terecht, hoe heeft ze zich omhoog gelikt, genetwerkt om uiteindelijk dit soort wetten *kuch* te verzinnen waarmee zij indirect haar zakken vult.
Da's uiteindelijk -hoop ik- wel twee vliegen in één klap; haar positie in de EC onhoudbaar vanwege deze belangenverstrengeling en haar duivelse plan voor CSS gaat ook de prullenbak in.
Of die kut-lobby (sorry voor de pleonasme) is zo sterk dat ze nog steeds weten door te gaan en de msm alsnog weten te overtuigen ,,Niets aan de hand journalistjes, gewoon doorlopen`` .

Wat een geboefte loopt er toch rond en blijkbaar mag de lobbydatabase waar Thorn geregistreerd staat als een liefdadigheidsinstelling ook eens in zn geheel goed doorgelicht worden, of weten die lobbyisten daar ook een vinger in de pap te behouden.

Politiek, gatsie, we maken ons zorgen dat de onderwereld zich mengt met de bovenwereld, Dit vind ik nog een graad erger, het bedrijfsleven dat "zo sneaky" en toch transparant zich weet te nestelen in de politiek en daardoor beleid kan maken.

Wat een naar mens. Ik hoop niet dat de EC nog meer van dit Wolf-in-schaapskleding behuisd.
26-09-2023, 12:49 door Anoniem
Dus financieel misbruik maken van de kwetsbaarheid van kinderen...
Gooi ze achter de tralies.
26-09-2023, 12:53 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee? Heb ooit wel eens een berichtje gestuurd of het niets is voor hun om er in te duiken. Zero response.
Ik geef jou vijfhonderdduizend euro’s als je in een persbericht schrijft hoe belangrijk css is voor bestrijding van
kinderporno. Dit wordt ook via een omweg lobbyen genoemd en brengt als het goed is veel geld op.

Hoe dikwijls moeten we er nog op wijzen op hoe hedendaagse politiek werkt, is er dan niemand die begrijpt
waarom politieke partijen voor de digitale euro, css en weet ik wat nog meer zijn, denk eens na.
26-09-2023, 13:00 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee?

Column
Vóór digitale privacy? Wat ben je, een terrorist of pedofiel?
door Rosanne Hertzberger, NRC zaterdag 8 juli 2023

"Weet jij wie digitale privacy óók belangrijk vinden? Pedofielen en terroristen." Met die drogredenering wordt nieuwe EU-wetgeving verantwoord waarbij versleutelde berichten worden gescreend op verdachte content, ziet Rosanne Hertzberger.

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/07/08/voor-digitale-privacy-wat-ben-je-een-terrorist-of-pedofiel-a4169229


Citaat uit haar NRC column over de "Chinaficatie van de privacy"

Alleen wat niche-websites schrijven erover. En vervolgens wordt het de status quo in Nederland, ondanks dat er geen meerderheid voor is of de Tweede Kamer er nog invloed op kan uitoefenen. In de woorden [1] van Pieter Omtzigt: "Dan wordt [dit parlement] een praatclub, een debatclub. Dan worden de besluiten elders genomen."

[1] https://www.security.nl/posting/786046/

Nu kwaliteitskranten zoals Die Zeit en Le Monde het ijs hebben gebroken, en De Groene de hele mikmak heeft vertaald, mogen we verwachten dat de spraakmakende elite in Nederland het onderwerp niet langer kan negeren.

Een opsteker voor de Security.NL redactie en moderatie: Hertzberger verwijst tot twee keer toe naar dit forum! :)
26-09-2023, 13:09 door Anoniem
Door Anoniem: Het komt er eigenlijk op neer dat alle initiatieven gebaseerd zijn op hebzucht en commerciële belangen.
Aangezien hebzucht als motivatie voor surveillance geen aanvaardbaar argument is verzinnen we bestrijding van kindermisbruik om css te legitimeren.
Bestrijden van kindermisbruik, daar kan toch zeker niemand bezwaar tegen hebben?

Alleen bestrijd het plan geen kindermisbruik. Die kinderen zijn dan namelijk al slachtoffer geworden.
En er is geen enkele garantie dat dit toekomstige slachtoffers voorkomt.


Welke preventieve acties onderneemt het EC richting ouders en voogden?
Het misbruik gebeurt onder hun verantwoordelijkheid. (en mogelijk achter hun rug om)
26-09-2023, 13:12 door Anoniem
Door Anoniem: Zo zie je maar weer. Je kunt geld verdienen aan kindermisbruik en je hoeft geen pedofiel te zijn hiervoor. Client Side Scanning is een business case en de misbruikte kinderen zijn een commodity. Iedereen blij (behalve de kinderen die het betreft en hun directe familie).

En het geeft zo;n bedrijf ook nog eens een reden om KP (indirect) te facilteren.
Want zolang er slachoffers zijn en dit nieuws is in de krant, blijft het geld voor dit soort oplossingen binnenstromen.
Ze gaan niet aan hun eigen failliet meewerken. Toch?
Of snap ik de business niet meer?
26-09-2023, 13:13 door Anoniem
Niet alleen is dit het dichtste wat we als Europa tot nog toe in de buurt zijn gekomen van een Big Brother-scenario, maar het is ook nog haast corruptie op gigantische schaal binnen de EU. En de 'mainstream' media bericht hier dus 0,0 over, ook al is degene die er vanuit Nederland 'verantwoordelijk' voor is letterlijk kandidaat minister-president.
26-09-2023, 13:28 door Anoniem
Het oude Amerikaanse verdienmodel...
We hebben iets wat we moeten verkopen, maar dan moeten we eerst de oorzaak voor ons product maken...

We hebben producten, die moeten we verkopen, dus maken we het zo dat jij die producten nodig hebt.
Als een drugsdealer krijg je eerst een gratis sample, en dan als je het gebruikt, of zakelijk gaat gebruiken, dan draaien we je een poot uit.

Zo werkt dat met CSS, maar voorheen ook met drukke kinderen... ADHD medicatie is uitgevonden alleen kun je er niets mee.. Dus maak je drukke kinderprogramma's, stop je snoep vol rode kleurstof, maak je artsen bewust van een verzonnen ziekte, je zorgt dat kinderen onder performance druk worden gezet, non-stop, je hersenspoelt de ouders dat nummer 2 de eerste verliezer is, en voila, je hebt een markt gemaakt voor een achterlijk product wat mensen hartaanvallen en herseninfarcten oplevert en de fabrikanten miljarden dollars...
Artsen denken ook nog goed bezig te zijn, de ouders denken goed bezig te zijn, de kinderen zijn al opgebrand voor hun 18de.. Maar alles voor de omzet...

Zo ook client side scanning... je heb de techniek gekocht, overgenomen of via een hedgefund chop-chop gemaakt en moet het nu geldelijk maken... centjes ermee verdienen... Dus je maakt weer een zelfverzonnen probleem... kiddypr0n via je telefoon en chat.... Alsof je fatsoenlijk 4k filmpjes zou kunnen maken op je iphone... in een restaurant kan zo'n ding al geen filmpje maken, laat staan in een dutroux kelder... Maar je verpakt het goed, niemand wil namelijk kiddypr0n pakpapier afwikkelen om de hoop gebakken lucht te zien die onder het pakpapier zit... jij bent toch geen kiddypr0n aanhanger? Allemaal vieze marketing spelletjes over de rug van kinderen...

En maar roepen 'think of the children'.... think of the billions of dollars die het hen oplevert... waarschijnlijk meer dan de KP industrie in zijn geheel omzet heeft...

De vraag is, zijn ze in de EU echt zo dom dat ze zich 'laten omkopen door amerikaanse techbedrijven', of willen ze dit systeem voor hun eigen gewin inzetten? Iedereen die chat over BBB of FVD of XR misschien?
26-09-2023, 13:35 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 26-09-2023, 13:39
In https://tweakers.net/nieuws/213348/#r_19118642 schreef ik op 7 sept onder meer:
Waar ik ook graag de vinger achter zou willen krijgen is welk werkelijk belang organisaties zoals Thorn en Safer.io en individuen zoals Ashton Kutcher en Sarah Gardner hebben (of ongelofelijk naïef zijn) dat zij overal lobbyen voor CSS.

Thorn lijkt een ideële organisatie zonder winstoogmerk, maar lijkt nauw geliëeerd aan safer.io (die scantechnologie verkoopt).

Zie ook mijn eerdere posts in die draad (te beginnen met https://tweakers.net/nieuws/213348/#r_19115990).
26-09-2023, 13:37 door Anoniem
Ik denk ook dat er een hoop metadata wordt onttrokken uit de "prive"berichtjes die men schrijft aangezien de miljarden die men daaraan zou kunnen verdienen echt niet laten liggen.
Metadata is het nieuwe zwarte goud.
Al onze berichten worden bij voorbaat opgeslagen in een server alvorens uitgeplozen door een computer, de computer scheidt de verkoopbare informatie volledig geautomatiseerd alsof het separatorvlees is, een fabrieksproduct.
Wij zijn als koeien die gemolken worden, zowel door bedrijven als overheden.
Het lijkt de norm.
26-09-2023, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee? Heb ooit wel eens een berichtje gestuurd of het niets is voor hun om er in te duiken. Zero response.

Goed gezien....

maar zeggen we er iets over zijn we wappie of anti overheid of terrorist.

Democratie is mob rule en mob rule is media rule en media rule is corporate rule.

De wereld als bedrijf... The Company
26-09-2023, 14:04 door Anoniem
Omdat bestuur openbaar en transparant moet zijn, zullen ze toch moeten gaan publiceren waar en op welke apps ongeautoriseerde doorzoekingen van de privesfeer zijn doorgedrukt. Alsmede welke partijen voor fundamentele schendingen van je vrijheid hebben gestemd.

Ik kijk nu al uit naar die lijstjes.

Als er al peilingen zijn, ook benieuwd.
26-09-2023, 14:20 door Anoniem
Wat ik me nu afvraag is hoeveel % van de apple telefoons en hoeveel % van de android telefoons (Ik heb het idee dat er meer viespeuken zitten bij apple, anders hadden ze het daar niet gedaan) daadwerkelijk belastend materiaal bevatten. Als het zo een probleem is waarom krijgen we dan niet een % te horen?
26-09-2023, 14:24 door Anoniem
Het gaat dus om de scantechnologie te kunnen verkopen.
Behoorlijk sluw, dit plan.
26-09-2023, 15:10 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik bijzonder vind, of ik mis het e.e.a., is dat ik nooit hier iets over zie op nu.nl, telegraaf.nl, of rtl nieuws. Iemand een idee? Heb ooit wel eens een berichtje gestuurd of het niets is voor hun om erin te duiken. Zero response.

Laat zien wat voor een bagger die bedrijven zijn. RTL Nieuws kan ik niet uitstaan, vooral door al dat kul wat ze ertussen stoppen. Een sterk "er zit een kat in de boom" gehalte. De Persgroep websites zijn ook zeer matig met onderzoek.¹ Nemen pagina's van het ANP klakkeloos over, herhalen zichzelf en belichten alles zeer eentonig om maar zoveel mogelijk artikelen te publiceren. Wat dat betreft hulde voor security.nl, die hier al maandenlang over rapporteert.

1: https://www.daardan.nl/2020/06/dit-is-waarom-de-media-onderwerpen-eenzijdig-belicht-aanpast-of-zelfs-niet-wil-brengen/
26-09-2023, 16:04 door Anoniem
Dus komt allen demonstreren op 1 oktober 12:00 op de Dam !!

zie voor meer info:
https://piratenpartij.nl/demonstratie-chatcontrole-kom-zondag-1-oktober-naar-de-dam/
26-09-2023, 16:33 door Anoniem
Volgens onderzoek van de Imperial College-wetenschappers Ana-Maria Cretu en Shubham Jain, dat afgelopen mei verscheen, kunnen AI-gestuurde Client Side Scanning-systemen gezichtsherkenning gebruiken zonder dat de gebruiker dat weet [geheime surveillance]. Ze waarschuwden voor meer kwetsbaarheden.

https://www.security.nl/posting/802150/Wetenschappers+waarschuwen+in+brief+voor+gevaar+van+css

Opsporingsinstanties denken al na over de mogelijkheden die dit biedt. [...] Ross Anderson, hoogleraar in Cambridge: "We weten allemaal hoe dit werkt en bij de volgende terroristische aanslag zal geen enkele wetgever zich verzetten tegen de uitbreiding van het scannen – van kindermisbruik tot ernstige gewelds- en politieke misdrijven."

https://www.groene.nl/artikel/wie-heeft-hier-baat-bij-niet-de-kinderen

Volgens de notulen toonde een functionaris van de Commissie burgerlijke vrijheden "begrip voor de aanvullende wensen".
26-09-2023, 17:06 door Anoniem
Kun je zonder sociale media zeker wel,
gebruikers hebben hulp nodig voor hun verslaving (graving)

Het is zeker moeilijk voor influencers,vloggers,mensen met beroepen of werk die ervan afhankelijk zijn

Hoe kun je het tij keren,hoe kun je programmeurs
zo ver krijgen om apps en software te ontwikkelen op een wijze
waarmee we onze vrijheden en privacy terug krijgen,en niet het tegenovergestelde.

Overheden en techbedrijven die ons verder kunnen controleren
in werk en prive-omgeving,zijn we nu blij en gelukkig ik geloof van niet,
waarom verlangen we naar het verleden,en dit verlangen is niet beperkt
tot alleen de midden en oudere generatie gebruikers.

EU2023
26-09-2023, 17:11 door Anoniem
Zoals altijd eigenbelang! Het mantra is namelijk altijd hoe kan ik mijzelf verrijken onder valse voorwendselen.
Mooi voorbeeld van deze taktiek is de VVD met de accijnssubsidie verlenging onder het mom van nee de armen moeten wel auto kunnen blijven rijden om elkaar te bezoeken. Armen hebben niet eens een auto! maar gebruiken het OV en regiotaxi
De aap kwam uit de mauw toen er echt iets voor de armen werd voorgesteld. VVD stemde tegen.

Waarom horen we niks meer van de piratenpartij?
26-09-2023, 19:37 door Anoniem
Voor je het weet rollen we van het ene in het andere schandaal maar dan op Europees niveau. Door het Toeslagenschandaal hebben we kunnen zien wat er kan gebeuren als je onterecht in een hokje wordt gestopt. En dat mensen daardoor alles kunnen kwijtraken, van hun gezondheid, woning tot hun kinderen. Hopelijk zijn er mensen die dit project gaan stoppen.
26-09-2023, 20:16 door Anoniem
Lobbyisten, pardon, politici, die doen wat hun toekomstige werkgevers, pardon, (indirecte) geldverstrekkers aangeven. Ware woordkunstenaars derhalve, pardon, leugenaars voor eigengewin.

De publieke functie die zij vervullen slaat vermoedelijk op ten koste van wie hun doelstellingen gaan, het publiek, op kosten van en ten koste van datzelfde publiek die al die "goedbedoelde" plannetjes opgelegd krijgen, zonder mogelijkheid tot NIMBY, in het begin riante subsidies, flinke inkomstenverhogingen ter compensatie, en zo meer, terwijl de maatschappij verder kaalplukken ongestoord verder gaat, en tegen de tijd dat de burger met de aangetrokken broekriem aan de beurt is zijn jammer genoeg de subsidieregels strakker, is het geld op, nopen de omstandigheden om niet teveel te compenseren, moeten er andere prioriteiten gesteld worden, enzovoorts. In het gehele westen worden dergelijke volksvertegenwoordigers vele malen rijker dan hun jaarinkomen mogelijk maakt, maar daar moet je niets achter zoeken, dat is gewoon "zakentalent" of zo, geen uitverkoop van maatschappelijk belang... toch?

Gelukkig zullen nu alle pro-EU partijen, zo vlak voor de verkiezingen, vooraan bij de interruptiemicrofoon staan om openbaring en gerechtigheid voor het volk te eisen... toch? Heeft von der Leyen die SMS'jes al vrijgegeven? Andere politieke prominenten?

En waarom CSS beperken tot burgers?
26-09-2023, 20:44 door Anoniem
Door Anoniem: Column
Vóór digitale privacy? Wat ben je, een terrorist of pedofiel?
door Rosanne Hertzberger, NRC zaterdag 8 juli 2023

Ze staat op de lijst bij Pieter Omtzigt. Zou het veilig zijn om op haar te stemmen met al die ex-CDA-ers die ook op de lijst staan? Of staat ze op de lijst om haar onschadelijk te maken? Zoals een groot bedrijf dat een klein bedrijf koopt en daar daarna verder niets mee doet?
https://nos.nl/artikel/2491936-nsc-van-omtzigt-doet-overal-mee-met-verkiezingen-veel-cda-ers-op-lijst
27-09-2023, 00:36 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat dus om de scantechnologie te kunnen verkopen.
Behoorlijk sluw, dit plan.

Amerikaans prive bedrijf levert de tech....

Ze kunnen dus ook op andere dingen zoeken ... bijv iets in documenten wat niet verder verspreid mag worden......

Handig bij de tekomstige final lockdown (niet voor een virus)
27-09-2023, 07:01 door Anoniem
Geloof maar dat er heel veel gecontroleerde oppositie, qua zogenaamde alternatieve kanalen,
gedoogd wordt om het werkelijke plaatje maar niet te hoeven ontwaren.

Zelfs gesubsidieerd, MSM is in handen van zes grote spelers en daarnaast bijvoorbeeld hier de shirtjes en verdere
supplement verkopers a la Alex Jones de zogenaamde wappie-aanstuurders of wel rattenvangers van Hamelen,
die de netten met andersdenkenden, opposanten etc. moeten ophalen.

AGAM doet de rest en levert data aan/voor het systeem en voor een paar hele grote investeringsclubs
o.a. die van Larry Fink. Dan is er ook nog afleiding via Musk's X. We zijn op de hoogte,
áls je nog een beetje zelfstandig kunt denken en het ontwaren en analyseren.

Zoek maar eens via Intelligence X, aanvankelijk opgezet door de firma van de belangrijkste Oostenrijkse hacker,
de later naar Praag verhuisde, Peter Kleissner, de sinkhole-specialist.

Politiek is een bedrijf dat niet voor jou en mij en onze privacy en anonimiteit werkt. Prent je dat goed in.
En zo ging dat al vrij snel na het begin van de wereld na 'parshah bereshit' dus.

luntrus
27-09-2023, 09:43 door Anoniem
Maar ondertussen mogen we niet weten wie er naar Epstein eiland ging. Maar mijn devices moeten door de overheid gescand worden om minderjarigen te beschermen. Ja,.... ik denk het ook. Totaal corupte dictatuur onderweg naar u deze Winter.
27-09-2023, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: Maar ondertussen mogen we niet weten wie er naar Epstein eiland ging. Maar mijn devices moeten door de overheid gescand worden om minderjarigen te beschermen. Ja,.... ik denk het ook. Totaal corupte dictatuur onderweg naar u deze Winter.
Vind je dit gek, daar waren gewone burgers niet welkom, je moest bij de bovenlaag horen, je weet wel die genen
die bepalen hoe wij moeten leven.

Ik ga niet oordelen over het wel of niet maar heb zo mijn idee.
https://nos.nl/artikel/2478667-miljoenenschikking-in-zaak-tegen-bank-van-overleden-zedendelinquent-jeffrey-epstein
27-09-2023, 11:31 door Anoniem
Deze omstreden, privacynegerende voorstel van een wet -waarbij er niet gekeken wordt naar de proportionaliteit daarvan- is nog geen eens aangenomen, maar na een bezoek van het hoofd van het directoraat-generaal van Johansson, Monique Pariat aan Europol is de function-creep al op zoek naar meerdere mogelijkheden (uit de vertaling van De Groene...):

Europol-functionarissen opperden het idee om het voorgestelde EU-Centrum te gebruiken om op meer dan alleen kindermisbruik te scannen: ‘Er zijn andere misdaadgebieden die baat zouden hebben bij detectie.’ Volgens de notulen toonde een functionaris van de Commissie ‘begrip voor de aanvullende wensen’, maar ‘wees hij op de noodzaak realistisch te zijn in termen van wat kon worden verwacht, gezien de vele gevoeligheden rond het voorstel.’
27-09-2023, 13:42 door Anoniem
Al degenen die voor css zijn oppakken wegens staatsondermijnend gedrag.
27-09-2023, 14:42 door Anoniem
Interview met Arda Gerkens, bij haar afscheid van Inhope. Als de nieuwe voorzitter van de Autoriteit Online Terroristisch en Kinderpornografisch Materiaal (ATKM) gaat zij zich inzetten om hosting dienstverleners te verplichten schadelijk materiaal te verwijderen. Het identificeren, verwerken en verwijderen van illegale inhoud blijkt nog niet zo eenvoudig.

Arda Gerkens: “I have also noticed that the fight against CSEM is more and more a business model for some actors. The commercial selling of tools and/or databases in order to combat the spreading of images has always been strange to me. How can you make money on the suffering of children?”

https://www.inhope.org/EN/articles/arda-gerkens-driving-progress-and-innovation-in-child-protection
27-09-2023, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Column
Vóór digitale privacy? Wat ben je, een terrorist of pedofiel?
door Rosanne Hertzberger, NRC zaterdag 8 juli 2023

Ze staat op de lijst bij Pieter Omtzigt. Zou het veilig zijn om op haar te stemmen met al die ex-CDA-ers die ook op de lijst staan? Of staat ze op de lijst om haar onschadelijk te maken? Zoals een groot bedrijf dat een klein bedrijf koopt en daar daarna verder niets mee doet?
https://nos.nl/artikel/2491936-nsc-van-omtzigt-doet-overal-mee-met-verkiezingen-veel-cda-ers-op-lijst
Het is vooral beeldvorming, uiteindelijk is Omtzigt zelf lange tijd een CDA vertegenwoordiger geweest en daarmee als rechts-conservatief juist een vijand van onze privacy, rechtstaat en democratie, dat er veel van dit soort figuren nu meeliften op zijn slippen zegt genoeg over hoe hij er echt instaat.
29-09-2023, 20:05 door Anoniem
Op berichtendienst Telegram is een ongebreidelde hoeveelheid kinderporno te vinden. De Nederlandse overheid staat er vrijwel machteloos tegen, bevestigd het Meldpunt Kinderporno. Telegram reageert 'zelden' op meldingen van de politie en andere instanties, aldus het meldpunt. Arda Gerkens erkent dat Nederland weinig kan doen tegen Telegram.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1187483521/op-telegram-vrij-spel-met-kinderporno-mensen-maken-er-misbruik-van

[Ooit] was het 'darkweb' een onvindbare plek, een parallel universum van onderaardse krochten waarvan we liever de deur stevig dichthielden. Intussen in de grens tussen open en gesloten riool vervaagd. Je hoeft maar een app van het in Rusland gecreëerde Telegram op je telefoon te zetten en je kunt alle bagger vinden die er is.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/787349425/grens-tussen-open-en-gesloten-riool-is-vervaagd
30-09-2023, 06:40 door Anoniem
Door Anoniem: Op berichtendienst Telegram is een ongebreidelde hoeveelheid kinderporno te vinden. De Nederlandse overheid staat er vrijwel machteloos tegen, bevestigd het Meldpunt Kinderporno. Telegram reageert 'zelden' op meldingen van de politie en andere instanties, aldus het meldpunt. Arda Gerkens erkent dat Nederland weinig kan doen tegen Telegram.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1187483521/op-telegram-vrij-spel-met-kinderporno-mensen-maken-er-misbruik-van

[Ooit] was het 'darkweb' een onvindbare plek, een parallel universum van onderaardse krochten waarvan we liever de deur stevig dichthielden. Intussen in de grens tussen open en gesloten riool vervaagd. Je hoeft maar een app van het in Rusland gecreëerde Telegram op je telefoon te zetten en je kunt alle bagger vinden die er is.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/787349425/grens-tussen-open-en-gesloten-riool-is-vervaagd

Vervang Telegram door Facebook en probeer het nog een keer. En probeer eens in Rusland rond te lopen met een pro KP mening, waarschijnlijk haal je de 100 meter niet eens.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.