image

WS_FTP-servers via kritieke kwetsbaarheid op afstand over te nemen

vrijdag 29 september 2023, 09:19 door Redactie, 1 reacties

Ftp-servers waarop WS_FTP draait zijn via kritieke kwetsbaarheden op afstand over te nemen. Softwareontwikkelaar Progress heeft een update uitgebracht om de problemen te verhelpen. Het WinSock File Transfer Protocol (WS_FTP) is een protocol voor het veilig uitwisselen van bestanden. Het bestaat uit een ftp-client en een ftp-server en zou wereldwijd meer dan veertig miljoen gebruikers hebben.

Een kritieke .NET deserialization kwetsbaarheid in de Ad Hoc Transfer-module van de ftp-server maakt het mogelijk voor een ongeauthenticeerde aanvaller om op afstand willekeurige commando's op de ftp-server uit te voeren. De impact van dit beveiligingslek, aangeduid als CVE-2023-40044, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 10.0.

Het tweede beveiligingsprobleem betreft een kritieke path traversal-kwetsbaarheid waarmee een aanvaller bestandsoperaties buiten de mappen van de geautoriseerde WS_FTP-map kan uitvoeren. Daarnaast is het ook mogelijk om deze operaties op de server zelf uit te voeren. Dit beveiligingslek (CVE-2023-42657) heeft een impactscore van 9.9 gekregen. Beheerders wordt aangeraden om te updaten naar WS_FTP versie 8.8.2.

Reacties (1)
29-09-2023, 11:26 door Anoniem
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.