image

Curl waarschuwt voor 'gevaarlijkste kwetsbaarheid sinds lange tijd'

donderdag 5 oktober 2023, 14:04 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 05-10-2023, 14:34

De makers van curl hebben een waarschuwing gegeven voor de 'gevaarlijkste kwetsbaarheid sinds lange tijd'. Curl is een library en command-line tool voor het versturen en ontvangen van data via verschillende netwerkprotocollen. De eerste versie verscheen al in 1996 onder de naam httpget. Vervolgens kreeg het de naam urlget, voordat het tot curl werd omgedoopt.

Sinds de eerste versie van de software zijn erin totaal 39 kwetsbaarheden in de software verholpen die de beoordeling 'high' kregen. Daardoor kan bijvoorbeeld een buffer overflow ontstaan waardoor een aanvaller code op kwetsbare systemen kan uitvoeren. De laatste keer dat een high-kwetsbaarheid werd verholpen was op 26 mei 2021. Nu waarschuwt curl-maintainer Daniel Stenberg voor de 'gevaarlijkste kwetsbaarheid sinds lange tijd'.

Het beveiligingslek wordt aangeduid als CVE-2023-38545 en bevindt zich in zowel de curl-tool als library. Details wil Stenberg vanwege de impact niet geven. Ook wil hij niet zeggen welke versies kwetsbaar zijn, aangezien dit een aanvaller zou helpen bij het vinden van de kwetsbaarheid. Op woendag 11 oktober verschijnt de beveiligingsupdate om het probleem te verhelpen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.