/dev/null - Overig

IOS update vs addblocker

27-10-2023, 14:07 door Anoniem, 7 reacties
Het lijkt erop dat gebruikers die net geupdatet zijn naar 7.1 meldingen strooien van "<wifi SSD x y of z' is niet compatible met privedoorgifte in icloud.

ik heb even gekeken en ik zie na de update van IOS en IPADOS 7.1 enorme toename in de hits op de addblocker.
iphone verhuisd naar netwerk zonder addblocker, geen meldingen...

Toch fijn dat apple vind dat addblockers niet werken en een addblocker netwerk bestempelen als 'onveilig'...
Er is ook geen enkele reden dat icloud niet zou moeten werken via een addblocker (in dit geval pi-hole of ubquity)

Ik vind het ook erg vervelend, want nu lijkt een goed veilig netwerk zonder advertentiemalware ineens een netwerk die de boel wil afluisteren, want zo wordt het gebracht...

"Voor toegang tot dit netwerk moet je privedoorgifte uitschakelen, Als je privedoorgifte uitschakelt, betekent dit dat dit netwerk je internetactiveit kan bekijken en dat je IP-adres niet wordt verborgen voor websites en bekende trackers..

Het moet niet gekker worden... Apple weet alles van je, en dat is veilig, en een van de meest veilige netwerken wordt gebombardeerd tot hackerspace...
Dit wordt geen apple meuk meer op deze netwerken...
Reacties (7)
27-10-2023, 15:31 door Anoniem
Wat is een "addblocker netwerk"?

Ik kan me nog iets voorstellen bij een "Adblocker" die lokaal in je browser zit, of een netwerk dat wellicht wat DNS verzoeken niet doorlaat?

Als we het over dat laatste hebben dan kan dat inderdaad in de wegzitten van de aanvullende dienst "privedoorgifte in icloud" van Apple, waar ze proberen alle trackers te anonimiseren door het via hun proxy dienst te laten lopen. Immers zul je waarschijnlijk hun proxy ook blokkeren, waardoor dat systeem denkt dat het faalt.

Uitschakelen heeft dan overigens geen consequenties, want je blokkeert die trackers toch al.
28-10-2023, 12:20 door Anoniem
het gaat meer om de tekst die gebruikt wordt. een netwerk die trackers en advertenties blokkeert is inherent veiliger en wordt nu door apple gekwalificeerd als foute plek van hackers, dat is een kwalijke zaak, zeker omdat apple nix geeft om privacy maar om aandelen en winst en zet marketing in om dat te verbloemen door te roepen als ' geen laders meer, want die heeft iedereen al', terwijl die juist van apple altijd snel stuk gaan, in tientallen varianten geleverd zijn die niet voldoende of afwijkend stroom geven...
29-10-2023, 20:37 door Anoniem
"een netwerk die trackers en advertenties blokkeert is inherent veiliger en wordt nu door apple gekwalificeerd als foute plek van hackers,"

Een netwerk dat geen prive-doorgifte ondersteund blokkeert eigenlijk een veilige VPN.

Hoe kan Apple bepalen wat er aan de hand is? Jouw device merkt alleen een blokkade op. Dus ik snap hun uitleg "dit netwerk je internetactiveit kan bekijken en dat je IP-adres niet wordt verborgen voor websites en bekende tracker" wel, want dat klopt feitelijk toch ook gewoon?
31-10-2023, 09:04 door Anoniem
Volgens mij zijn we hier getuige van twee privacy-aanbieders die beide vinden dat de ander het minder goed voorheeft met de gebruiker dan zijzelf...

Pi-Hole blokkeert het domein mask.icloud.com per default, en dat is het domein dat Apple gebruikt voor z'n Private Relay op de iPhones.

Apple zegt dat de eigenaar van het wifi netwerk je af kan luisteren, de eigenaar van het wifi netwerk (met de Pi-Hole tegen advertenties) zegt dat je zonder advertenties en Apple's Private Relay veel veiliger bent.

Uiteraard krijg je geen meldingen als je naar een netwerk verhuist zonder adblocker of zonder Pi-Hole - dan is er immers niets dat kan blokkeren of melden.
31-10-2023, 13:20 door Anoniem
Door Anoniem: Volgens mij zijn we hier getuige van twee privacy-aanbieders die beide vinden dat de ander het minder goed voorheeft met de gebruiker dan zijzelf...

Pi-Hole blokkeert het domein mask.icloud.com per default, en dat is het domein dat Apple gebruikt voor z'n Private Relay op de iPhones.

Apple zegt dat de eigenaar van het wifi netwerk je af kan luisteren, de eigenaar van het wifi netwerk (met de Pi-Hole tegen advertenties) zegt dat je zonder advertenties en Apple's Private Relay veel veiliger bent.

Uiteraard krijg je geen meldingen als je naar een netwerk verhuist zonder adblocker of zonder Pi-Hole - dan is er immers niets dat kan blokkeren of melden.

precies, maar waarbij apple de andere (vals) beschuldigt van 'dit is een netwerk vol enge mensen',... terwijl pi-hole alleen bekende domeinen blokkeert van toko's die het niet zo nauw nemen met privacy... want al je verkeer door apple -servers heen laten lopen? waarom zou dat veilig zijn?
03-11-2023, 11:12 door Anoniem
IOS 7 is trouwens wel héél erg legacy; inmiddels ruim 10 jaar oud.
07-11-2023, 11:49 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is een "addblocker netwerk"?
De term is toch duidelijk: een netwerk dat optellingen blokkeert.

Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoe desastreus de gevolgen daarvan zijn. Er bestaat geen computerprogramma zonder for-loops waarin een tellertje per doorgang wordt verhoogd tot een eindwaarde is bereikt. Het verhogen van het tellertje is een optelling! Als dat geblokkeerd wordt dan de eindwaarde nooit bereikt en blijven alle programma's in een oneindige loop hangen; en niet alleen applicatieprogramma's, ook besturingssystemen en de BIOS. Alle computers die hierdoor geraakt worden bevriezen!

Het is goed dat Apple hier actie tegen onderneemt. Addblocker-netwerken dienen met kracht bestreden te worden!

;-)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.