image

ChatGPT doelwit van DDoS-aanval

donderdag 9 november 2023, 11:30 door Redactie, 4 reacties

De generatieve AI-gebaseerde chatbot ChatGPT en diens API zijn momenteel slecht bereikbaar. De diensten zijn met enige regelmaat volledig onbereikbaar, en op andere momenten moeilijker bereikbaar dan gebruikelijk. De oorzaak ligt in een DDoS-aanval, meldt ontwikkelaar OpenAI.

In een incident rapport meldt OpenAI dat het bedrijf kampt met een DDoS-aanval, die voor abnormale verkeersstromen zorgen en leiden tot periodieke storingen. Het bedrijf zegt druk aan het werk te zijn om de problemen op te lossen. Gebruikers krijgen onder meer foutmeldingen te zien indien zij de chatbot proberen te gebruiken. De problemen zijn vooralsnog niet opgelost.

De afgelopen dagen zijn er meer problemen geweest bij ChatGPT. Zo kampte de Dall-E API maandag met problemen, waarna ChatGPT en de API dinsdag ook door tijdelijke storingen werden getroffen. Gisterochtend was het opnieuw raak bij OpenAI; het bedrijf spreekt van een 'grote storing' die alle diensten van het bedrijf heeft geraakt. OpenAI meldt de oorzaak van deze storing te hebben achterhaald en het probleem te hebben opgelost.

Reacties (4)
09-11-2023, 14:05 door Anoniem
had men iets ander verwacht...??
09-11-2023, 17:48 door Anoniem
Door Anoniem: had men iets ander verwacht...??
met de hedendaagse mentaliteit, nee!
09-11-2023, 19:18 door Anoniem
Waarschijnlijk heeft een script kiddie aan ChatGPT gevraagd hoe je het beste een DDoS aanval kan lanceren...
10-11-2023, 05:05 door gptnederlands
[Verwijderd door moderator]
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.