image

Gescrapte informatie van LinkedIn en Chess.com online gepubliceerd

vrijdag 10 november 2023, 15:41 door Redactie, 2 reacties

Gescrapte informatie van LinkedIn en Chess.com zijn online verschenen op Breach Forums. In het geval van LinkedIn gaat het om zo'n 35 miljoen gebruikersgegevens, terwijl bij Chess.com het om data van 800.000 gebruikers gaat.

De gescrapte informatie is door verschillende gebruikers op Breach Forums gepubliceerd, meldt onder meer beveiligingsonderzoeker Troy Hunt. Een gebruiker genaamd USDoD publiceerde een gescrapte LinkedIn-database. Deze database is in twee delen gepubliceerd. Het eerste deel omvat zo'n 5 miljoen gegevens van LinkedIn-gebruikers, terwijl het tweede deel ongeveer 35 miljoen gegevens bevat.

Web scraping

USDoD bevestigt dat de database is verkregen via web scraping, een geautomatiseerd proces waarbij met behulp van software data wordt verzameld van websites. Het gaat daarbij om data die publiekelijk toegankelijk is. Bij het scrapen van data van een website is geen sprake van een cyberaanval.

Ook is gescrapte informatie van zo'n 800.000 gebruikers van Chess.com online gepubliceerd, meldt onder meer Hackread.com. Deze informatie is online gepubliceerd door een gebruiker genaamd DrOne. Onder meer namen, gebruikersnamen, links naar profielen, e-mailadressen, landen, URL's naar avaters, Universally Unique Identifier (UUID) en User IDs, en aanmelddata zijn uitgelekt.

Reacties (2)
10-11-2023, 19:12 door Anoniem
Waaom boeit dit? Is publieke info.
Door Anoniem: Waaom boeit dit? Is publieke info.
Je kan je eerder afvragen waarom aanmeld data en UUID's etc. zo makkelijk te vinden zijn op chess.com zodat die via deze methodiek geklauwd kunnen worden.
Maar je hebt gelijk, het is publieke data dus inderdaad iet wat vreemd dat er zo veel ophef over wordt gemaakt.
Voor wie er nog twijfels heeft, lees de post van Troy Hunt maar, link in het artikel, duidelijk genoeg wat betreft LinkedIn dan.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.