image

Firefox voor Android ondersteunt vanaf 14 december honderden extensies

woensdag 29 november 2023, 09:18 door Redactie, 2 reacties

Firefox voor Android zal vanaf 14 december meer dan vierhonderd extensies ondersteunen, zo heeft Mozilla aangekondigd. Op dit moment ondersteunt Firefox voor Android een klein aantal van slechts 22 extensies. Voor de desktopversie van de browser zijn er meer dan 33.000 extensies beschikbaar, waarvan 109 met Mozillas label 'recommended'.

Mozilla is al maanden bezig om ervoor te zorgen dat extensies voor de desktopversie van Firefox ook binnen de Androidversie kunnen werken. In voorbereiding op de lancering van het nieuwe 'extensie-ecosysteem' heeft Mozilla op de Androidpagina van addons.mozilla.org een link geplaatst die naar “Explore all Android extensions” wijst. Daarnaast zullen extensies die met Firefox voor Android werken ook een apart label krijgen. Volgens de Google Play Store is de Androidversie van Firefox meer dan honderd miljoen keer gedownload.

Reacties (2)
29-11-2023, 13:02 door Anoniem
Is er een extensie die gelijk bij het openen van Firefox al jouw favorieten kan tonen?
Zeg maar zoals het vroeger was, mijn inziens het meest logisch is.
29-11-2023, 13:09 door Anoniem
Oef! Ik snap dat sommige extensies zeer handig zijn (ublock etc) maar er zullen ook een hoop malafide functies tussenzitten in sommige van deze extensies.
Ik zou alleen voor geverifieerd veilige extensies gaan, en anders helemaal niet.
UBlock origin in overigens ingebouwd in LibreWolf. (LibreWolf is een aftakking van Firefox)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.