image

Britse nationale bibliotheek verwacht maandenlange overlast door ransomware

donderdag 30 november 2023, 09:52 door Redactie, 1 reacties

De Britse nationale bibliotheek verwacht nog maandenlang overlast te ervaren door de ransomware-aanval waar het eind oktober door werd getroffen. Vier weken na de aanval heeft de British Library nog steeds te maken met een grote storing, die invloed op de website, online systemen en diensten heeft, alsmede verschillende diensten die ter plekke worden aangeboden.

"We verwachten de komende weken meer diensten te kunnen herstellen, maar de verstoring van bepaalde diensten zaal naar verwachting meerdere maanden gaan duren", aldus een update over het incident. De British Library is de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste bibliotheken ter wereld. Eerder werd al gemeld dat de gegevens van medewerkers waren gestolen, maar nu blijkt dat er ook data van gebruikers is buitgemaakt en op internet gepubliceerd. Hoe de aanvallers toegang konden krijgen is niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
30-11-2023, 13:07 door Anoniem
Hoe de aanvallers toegang konden krijgen is niet bekendgemaakt.
Ik denk dat iedereen dat wel weet.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.