image

Google Groups stopt vanaf 22 februari ondersteuning van Usenet

woensdag 3 januari 2024, 14:45 door Redactie, 2 reacties

Google Groups stopt vanaf volgend maand de ondersteuning van Usenet. Aanleiding is het teruglopende gebruik voor tekstberichten en het voornamelijk gebruik voor binary file sharing en spam, aldus Google, dat ook stopt met het aanbieden van Googles Network News Transfer Protocol (NNTP) server en peeringmogelijkheid. Daardoor zal Google het aanbieden van nieuwe Usenet-content of het uitwisselen van content met andere NNTP-servers niet meer ondersteunen.

Google Groups is een discussieplatform van Google waarmee ook toegang tot Usenet-nieuwsgroepen kan worden verkregen. Usenet bestaat al decennia en maakt het mogelijk om artikelen te delen, wat via NNTP-servers gebeurt. Dat kunnen zowel tekstuele berichten zijn als binaire bestanden. Volgens Google is de legitieme activiteit in tekstgebaseerde Usenet-groepen de afgelopen jaren sterk afgenomen, omdat gebruikers modernere alternatieven hebben, zoals social media en webgebaseerde fora.

Veel van de content die nu via Usenet wordt verspreid betreft binaire bestanden, wat Google Groups niet ondersteunt, en spam, zo claimt Google. Vanaf 22 februari zal Google Groups daarom geen nieuwe Usenet-content meer tonen. Wel zal het mogelijk blijven om historische Usenet-content die voor 22 februari op Google Groups is geplaatst te blijven bekijken en doorzoeken. Google adviseert Usenet-gebruikers om over te stappen naar een nieuwe Usenet-client en -server.

Reacties (2)
03-01-2024, 16:48 door Anoniem
Oud nieuws. En echte Usenet-gebruikers zijn blij dat google oprot. Want waar denk je dat al die spam vandaan komt...?
03-01-2024, 23:58 door Anoniem
Door Anoniem: Oud nieuws. En echte Usenet-gebruikers zijn blij dat google oprot. Want waar denk je dat al die spam vandaan komt...?
Enig bewijs hiervoor?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.